אחת ולתמיד: מה בריא יותר - קפה או תה?
תה עוזר להירגע ולהילחם ברדיקלים חופשיים בגוף, וקפה מסייע להתגבר על מיגרנות. האם עדיף לשתות אחד מהם באופן קבוע? ומה קורה אם שותים יותר מדי? היתרונות והחסרונות של משקאות החורף
עבור חלקנו, קפה הוא חומר צריכה הכרחי במהלך היום: כזה שמעלים עייפות, כאבי ראש וחוסר מוטיבציה. אחרים "נגמלו" ממנות הקפאין הגדושות והחליפו אותן בספלי תה מרגיעים יותר - אבל האם מדובר באמת במשקה בריא יותר?
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
עוברים לתזונה בריאה :
גבינה לבנה או קוטג'? איזה כריך הכי בריא
מחקר מפתיע: מה מנחם יותר - שוקולד או סלרי?
קרדיולוג בכיר בארה"ב: הטבעונות הצילה את חיי
היתרונות
ניתן למצוא לא מעט מחקרים סותרים באשר ליתרונות הבריאותיים של תה ושל קפה, באשר לקפה, התמקדו החוקרים בהשפעה האפשרית שלו על הפחתה הסיכון למחלות כמו דמנציה, אלצהיימר וסוכרת. תכולת הקפאין בקפה גבוהה יותר מאשר בתה, מה שהופך אותו ליעיל עבור חולי אסתמה שצריכים להרפות את דרכי הנשימה.
קפאין עוזר גם לכווץ את כלי הדם במוח, להפחית מיגרנות וגם להתגבר על הנגאובר. אם אתם סובלים מכאב ראש טורדני, נסו לקחת משכך כאבים, לשתות קפה וגם מים כדי להתגבר על התופעה.
בבית הספר לבריאות הציבור בהרווארד ניתחו את ההשפעה הכוללת של קפה עלינו, והגיעו למסקנה כי הוא אינו גורם לבעיות בריאות מיוחדות - אך גם אין לו תועלת משמעותית. גם שתייה של שש כוסות קפה ביום לא העלתה את הסיכון למוות מוקדם, ולחלופין לא תרמה לתוחלת החיים. על פי החוקרים, גם אם אינכם מסוגלים להפחית במינון הקפה, אין לכם כל סיבה לדאגה.
תה, לעומת זאת, עשיר בנוגדי חמצון (פוליפנולים) וברכיבים בעלי פוטנציאל מאבק בסרטן ובמניעתו. אף שלא בוצעו די מחקרים שיוכיחו אם שתיית תה אכן מקטינה את הסיכון לסרטן, הוא נחשב למשקה בעל סגולות תרפויטיות ומרגיעות.
כמות נוגדי החמצון משתנה בין סוגי התה הקיימים בשוק. עם זאת, פוליפנולים נמצאים במיוחד בתה ירוק - ועדיף תה חם מאוד ולא קר וממותק. נוגדי החמצון האלה מגינים על הגוף מהנזק שגורמים לו הרדיקלים החופשיים.
החסרונות
צריכה מוגברת של קפה או תה, כמו כל מוצר אחר המכיל קפאין, עלולה להגביר תופעות כמו חרדה, דפיקות לב מהירות, נדודי שינה, עצבנות ובחילה.
צריכת כמויות גדולות של קפה ללא פילטר הוכחה במחקרים כקשורה לרמות גבוהות של כולסטרול "רע" (LDL).
תה מכיל פלואוריד, שאמנם תורם לבריאות השיניים אך צריכה מוגזמת שלו עלולה להעלות את הסיכון לאוסטיאופורוזיס.
תערובות תה מסוימות מסין, מהודו ומסרי-לנקה התגלו כמכילות אלומיניום וכמות מסוכנת של עופרת, כך ששימו לב למקור שממנו אתם רוכשים את התה.
בשורה התחתונה, לא משנה מה בחרתם לשתות, מומלץ להימנע מתוספת סוכר וחלב עשיר בשומן או שמנת למשקה. לתה ולקפה יתרונות וחסרונות, אך בשתייה מתונה אין בעיה עם אף אחד מהם. יותר מדי סוכר, לעומת זאת, בהחלט יזיק לבריאותכם.