הגירעון בתקציב המדינה ירד ל-2.5%
הירידה מרמה של 2.7% לרמה של 2.5% נובעת מעלייה בהכנסות המדינה וכן מירידה בהיקף ההוצאות של משרדי הממשלה השונים
הגירעון בתקציב המדינה ירד בחודש אוקטובר מרמה של 2.7% תוצר לרמה של 2.5% תוצר (כ-26 מיליארד שקל). הירידה בגירעון נובעת מירידה בהיקף ההוצאות של משרדי הממשלה ביחס להוצאות בחודשים האחרונים. הירידה נובעת, בין היתר, בשל חגי תשרי שחלו השנה בחודש אוקטובר. כמו כן, חלה עלייה של כ-8.7% בהכנסות המדינה ממסים.
כתבות נוספות בנושא תקציב המדינה :
- הגירעון טיפס בספטמבר ל-2.7%
- חורף כלכלי בכנסת: תקציב, מע"מ 0 ומשבר
- התקציב החדש של לפיד: השאלות הפתוחות
הוצאות הממשלה הגיעו בחודש אוקטובר לרמה של 25.9 מיליארד שקל. מאז תחילת השנה, חלה עלייה של 7.2% בהיקף ההוצאות של הממשלה, כאשר היקף ההוצאות האזרחיות גדל ב-3.7% והיקף ההוצאות הביטחוניות גדל ב-1.5%. בתקציב המקורי תוכנן גידול של 7.6% בהוצאות האזרחיות וקיטון של 7% בהיקף ההוצאות הביטחוניות.
הכנסות המדינה ממסים ואגרות עמדו בחודש אוקטובר על רמה של 20 מיליארד שקל. כמחצית מהכנסות המדינה היו ממסים ישירים (מס הכנסה, מס חברות, מס רווחי הון ומסי נדל"ן). 9.4 מיליארד שקל נגבו במסים עקיפים (מע"מ, מכסים, מסי קניה ומס על הדלק). הכנסות המדינה היו גבוהות במיוחד בחודש זה בגלל שהחזרי המע"מ נדחו לחודש נובמבר בשל החגים.
מאז תחילת השנה גבתה המדינה 212.3 מיליארד שקל במסים, כ-3.8 מיליארד יותר ממה שתכננה המדינה לגבות. כמחצית מהעודף בהכנסות נובע מגבייה חד פעמית, כלומר, הכנסות ממכירה של חברות ישראליות לחברות בחו"ל. יתרת עודפי הגבייה מיוחסת לגבייה גבוהה מהתחזית של מסים ישירים. בגביית מסים עקיפים, נרשם עד כה גירעון של כ-200 מיליון שקל לעומת התחזית שעל בסיסה הוכן תקציב המדינה.
שר האוצר יאיר לפיד
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים