שתף קטע נבחר
 

ספרדי מתוק: ארוז קון לצ'ה

מסורתי, קל ומענג: ויקטור גלוגר מכין ארוז קון לצ'ה - קינוח אורז ספרדי בניחוח הדרים וקינמון. צפו

בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן

בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארוז קון לצ'ה - אורז מבושל בחלב

הגרסה הספרדית, שבה משתמשים באורז עגול לפאייה - מזני קלספרה (Calasparra) או בומבה (bomba). מומלץ להגיש עם ריבת חלב

 

המרכיבים:

1 ליטר חלב

קליפה מלימון אחד

קליפ מתפוז אחד

1 מקל קינמון

100 גרם אורז עגול

100 גרם סוכר

100 מ"ל שמנת מתוקה

 

להגשה:

אבקת קינמון - לפי הטעם ולא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים את החלב, יחד עם הקליפות ומקל הקינמון לרתיחה בסיר. מנמיכים אש ומוסיפים את האורז. מבשלים, מבלי לערבב, במשך 15 דקות.
  2. מוציאים מהסיר את קליפות ההדרים ומקל הקינמון ומוסיפים סוכר ושמנת מתוקה. מגבירים את הלהבה ומערבבים היטב ללא הפסקה במשך 4 דקות נוספות.
  3. הגשה: מעבירים לקערות אישיות ומפזרים מעל אבקת קינמון

 

ויקטור גלוגר הוא השף של מסעדת קלואליס. אבא הלל סילבר 13 (בית עורק), רמת גן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutetrstock
ארוז קון לצ'ה
צילום: shutetrstock
מומלצים