ספרדי מתוק: ארוז קון לצ'ה
מסורתי, קל ומענג: ויקטור גלוגר מכין ארוז קון לצ'ה - קינוח אורז ספרדי בניחוח הדרים וקינמון. צפו
בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן
ארוז קון לצ'ה - אורז מבושל בחלב
הגרסה הספרדית, שבה משתמשים באורז עגול לפאייה - מזני קלספרה (Calasparra) או בומבה (bomba). מומלץ להגיש עם ריבת חלב
המרכיבים:
1 ליטר חלב
קליפה מלימון אחד
קליפ מתפוז אחד
1 מקל קינמון
100 גרם אורז עגול
100 גרם סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
להגשה:
אבקת קינמון - לפי הטעם ולא חובה
אופן ההכנה:
- מביאים את החלב, יחד עם הקליפות ומקל הקינמון לרתיחה בסיר. מנמיכים אש ומוסיפים את האורז. מבשלים, מבלי לערבב, במשך 15 דקות.
- מוציאים מהסיר את קליפות ההדרים ומקל הקינמון ומוסיפים סוכר ושמנת מתוקה. מגבירים את הלהבה ומערבבים היטב ללא הפסקה במשך 4 דקות נוספות.
- הגשה: מעבירים לקערות אישיות ומפזרים מעל אבקת קינמון
ויקטור גלוגר הוא השף של מסעדת קלואליס. אבא הלל סילבר 13 (בית עורק), רמת גן
ארוז קון לצ'ה
צילום: shutetrstock
מומלצים