שתף קטע נבחר
 

מרינרה: פאייה פירות ים

ככה מכינים את זה כמו צריך: ויקטור גלוגר ("קלואליס") מלמד אתכם להכין פאייה פירות ים ספרדית ב-90 שניות

בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן

בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

פאייה פירות ים בסגנון ולנסיה

באיזה אורז משתמשים? הכי טוב מסוג בומבה ספרדי , אבל גם אורז עגול רגיל מספיק.

 

המרכיבים ל-2-4 סועדים:

1  כף פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה

1 גבעול טימין

500-600 מ"ל ציר עוף או דגים  -רצוי 200 מ"ל עוף ו-400 מ"ל דגים

2-3 שיערות זעפרן

2-3 קלמארים פרוסים לרוחב לרצועות

300 גרם אורז עגול

1 כוס מולים - לא חובה

8 חסילונים קלופים

 

לסופריטו:

1 בצל קצוץ דק

1 פלפל אדום קצוץ דק

2 עגבניות קצוצות דק

1/4 כוס שמן זית

 

לממרח שום:

2 שיני שום

1/2 כוס עלי פטרוזיליה

1/8 כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את ממרח השום: טוחנים את כל המרכיבים בבלנד עד לקבלת ממרח אחיד
  2. מכינים את הסופריטו: מבשלים את כל המרכיבים במשך שעה על אש קטנה. מוסיפים מלח ופלפל.  
  3. מערבבים את הפפריקה בכף מים וכף זית עד לקבלת ממרח אחיד.
  4. מחממים את הציר בסיר קטן עם מעט זעפרן, טימין ודפנה, על אש קטנה ושומרים חם.
  5. בסיר סוטז רחב ולא עמוק מדי מטגנים את רצועות הקלמארי בשמן זית במשך 2 דקות. מוסיפים כף ממרח השום ואורז וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
  6. מוסיפים את ממרח הפפריקה ו-3-4 כפות סופריטו. מוסיפים את הציר החם ומבשלים - בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות או על אש בינונית-קטנה - במשך 17 דקות, כאשר את המולים מוסיפים 7 דקות לפני הסוף ואת השרימפס - 4 דקות לפני הסוף.הפאייה מוכנה כשהאורז מבושל לחלוטין ומעט פריך בצדדים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפי ברבירו
פאייה פירות ים
צילום: רפי ברבירו
מומלצים