מרינרה: פאייה פירות ים
ככה מכינים את זה כמו צריך: ויקטור גלוגר ("קלואליס") מלמד אתכם להכין פאייה פירות ים ספרדית ב-90 שניות
בימוי: רפי ברבירו, צילום:אסי כהן
פאייה פירות ים בסגנון ולנסיה
באיזה אורז משתמשים? הכי טוב מסוג בומבה ספרדי , אבל גם אורז עגול רגיל מספיק.
המרכיבים ל-2-4 סועדים:
1 כף פפריקה מתוקה
1 עלה דפנה
1 גבעול טימין
500-600 מ"ל ציר עוף או דגים -רצוי 200 מ"ל עוף ו-400 מ"ל דגים
2-3 שיערות זעפרן
2-3 קלמארים פרוסים לרוחב לרצועות
300 גרם אורז עגול
1 כוס מולים - לא חובה
8 חסילונים קלופים
לסופריטו:
1 בצל קצוץ דק
1 פלפל אדום קצוץ דק
2 עגבניות קצוצות דק
1/4 כוס שמן זית
לממרח שום:
2 שיני שום
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
1/8 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את ממרח השום: טוחנים את כל המרכיבים בבלנד עד לקבלת ממרח אחיד
- מכינים את הסופריטו: מבשלים את כל המרכיבים במשך שעה על אש קטנה. מוסיפים מלח ופלפל.
- מערבבים את הפפריקה בכף מים וכף זית עד לקבלת ממרח אחיד.
- מחממים את הציר בסיר קטן עם מעט זעפרן, טימין ודפנה, על אש קטנה ושומרים חם.
- בסיר סוטז רחב ולא עמוק מדי מטגנים את רצועות הקלמארי בשמן זית במשך 2 דקות. מוסיפים כף ממרח השום ואורז וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.
- מוסיפים את ממרח הפפריקה ו-3-4 כפות סופריטו. מוסיפים את הציר החם ומבשלים - בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות או על אש בינונית-קטנה - במשך 17 דקות, כאשר את המולים מוסיפים 7 דקות לפני הסוף ואת השרימפס - 4 דקות לפני הסוף.הפאייה מוכנה כשהאורז מבושל לחלוטין ומעט פריך בצדדים.
פאייה פירות ים
צילום: רפי ברבירו
מומלצים