עסקת טיעון: עונש מופחת לרוצחי העבריין
חיסולו של משה אברהם, שביצעו אנשי ארגון הפשע של יוסי מוסלי, תועד בידי המשטרה והוביל לכתב אישום בגין רצח וניסיון רצח. עם זאת, רק אחד מהם ירצה מאסר עולם
עסקת טיעון לנאשמים ברצח העבריין משה אברהם : חמישה צעירים שאמורים היו לרצות מאסר עולם לאחר הרשעה ברצח, ניסיון רצח, החזקת נשק וקשירת קשר, יזכו לעונשים מופחתים במסגרת עסקת טיעון. זאת מכיוון שהסנגורים הצביעו על כשלים בחקירה, וכך למעשה ערערו את היסוד הראייתי בתיק.
בבית משפט המחוזי תל אביב אושרה עסקת הטיעון, ובמסגרתה יורשע עוז צורף ברצח וירצה מאסר עולם. ללא עסקת הטיעון צפויות היו להתווסף לעונשו עוד עשר שנות מאסר בגין עבירות נוספות כמו ניסיון רצח. אבי מולייב ירצה 19 שנות מאסר ויורשע בהריגה, ואילו קובי מרציאנו, יוני דהן ואלירן סייג ירצו שלוש שנים ותשעה חודשים בגין עבירות של קשירת קשר.
מטרתם של החמישה הייתה להוציא להורג את משה אברהם - דמות מוכרת בעולם העבריינים. במאי 2013 התארגן צוות החיסול בשני כלי רכב - אופנוע רכוב בידי מולייב וצורף, ומכונית מעקב שבה נסעו מרציאנו, דהן וסייג. כל החמישה מזוהים כחברי ארגון הפשע של יוסי מוסלי. הם הצטיידו בטלפונים "מבצעיים", בכלי נשק ובאפודי מגן, ואיתרו את המכונית שבה נהג אליקו בן משה, חברו של אברהם.
הפרקליטות הגיעה להסדר טיעון לאחר שבמהלך המשפט אמור היה להעיד ראש צוות החקירה לשעבר ביאחב"ל, ישראל חזן. אך עוד לפני כן הצביעו הסנגורים על כשלים ראייתיים שהפריכו לטענתם את התזה של המשטרה והפרקליטות, לפיה החמישה תכננו את הרצח במשותף והוציאו אותו לפועל.
על פי כתב האישום המקורי, קשרו הנאשמים קשר לגרום למותו של משה אברהם ז"ל. הם הצטיידו בהתאם, וב-20 במאי 2013 בשעות הערב עקבו מולייב, מרציאנו ודהן במכוניתם אחרי הרכב שבו נסע אברהם. בזמן המעקב עמדו בקשר טלפוני עם הנאשמים צורף וסייג שרכבו על אופנוע.
לאחר שהדביקו הנאשמים את המכונית שבה נסע אברהם, שלף צורף את האקדח וירה לעבר אברהם והאדם שנסע לצדו כמה יריות. כתוצאה מהירי, התנגש רכבו של אברהם במכונית ואז ירו צורף ומולייב כמה יריות נוספות לכיוונם. כל אותה העת שהו שאר הנאשמים בסביבה. לאחר מכן נמלטו הנאשמים מהמקום באופנוע ובמכונית, אולם מרדף משטרתי הוביל למעצרם בקרבת מקום.
הרצח בוצע אל מול עיניהם של אנשי היאחב"ל. אלה עקבו אחרי אברהם, שהיה מוכר למשטרה והוגדר כיעד. היה חשש שהוא מעורב בפשיעה חמורה.
את הנאשמים ייצגו עורכי הדין משה שרמן, משה יוחאי, שי נודל, חיים אוחנה ומנחם רובינשטיין.