שתף קטע נבחר
 

משרד החוץ: תנאי דיפלומטים לעובדי מינהלה

כך מסדרים במשרד החוץ תנאים לעובדים: החתימה על ההסכם הקיבוצי מתעכבת בשל דרישת הוועד להעביר 59 עובדים בתפקידים משרדיים, לדירוג שכר של עובדי שירות החוץ. המשמעות: תוספת של עד אלפי שקלים בחודש לשכרם. העלות לקופת המדינה: מיליוני שקלים

לאחר סכסוך עבודה ארוך וממושך, הגיעו באחרונה עובדי משרד החוץ  להסכמות מול הנהלת המשרד ונציגי האוצר. ההסכמות באו לידי ביטוי בהסכם קיבוצי שגובש לפני כשבוע, וכולל שורה של צעדים שנועדו להקל על מצוקתם של עובדי שירות החוץ. עם זאת ההסכם טרם נחתם מכיוון שהצדדים ממתינים לתשובתה של נציבות שירות המדינה לדרישת הוועד, להעביר 59 עובדי מינהלה לתקן של עובדי שירות החוץ.

 

 

מדובר בעובדים שעוסקים בתפקידים משרדיים בדרגות שונות ולא בעבודה דיפלומטית. בוועד העובדים של משרד החוץ דורשים מנציבות שירות המדינה לאפשר להם להעניק לעובדים אלה דירוג שכר של עובדי שירות החוץ, בתנאי שיעמדו בתנאים מקצועיים מסוימים. משמעות הענקת הדירוג הזה היא תוספות של עד אלפי שקלים בחודש לשכרם של אותם עובדים, שעלותן לקופת המדינה עומדת על מיליוני שקלים בשנה.  

 

תשובתה של נציבות שירות המדינה לבקשה עדיין לא התקבלה. יתכן שמה שמעכב אותה זו העובדה שבאחרונה מקיים מבקר המדינה בדיקה של תנאי ההעסקה במשרד החוץ. על פי מקור בממשלה, ממצאים ראשונים של הבדיקה מראים כי בפעם האחרונה שניתן למשרד החוץ אישור להעניק דירוג כזה לעובדי מינהלה, במסגרת הסכם שנחתם ב-2008, קיבלו למעלה מ-100 עובדים דירוג של שירות חוץ מבלי שעברו הכשרה של עובדי שירות חוץ ומבלי שעסקו בתפקיד שמצדיק את דירוג השכר המועדף.

 

יתר על כן, עובדים שכן החלו לעבוד בתפקידים דיפלומטיים עשו זאת מבלי לעבור את מסלול המיון הקשה של הכשרת הצוערים למשרד החוץ וכלל לא ברור האם הייתה להם רמת ההשכלה הדרושה או הקישורים המתאימים לביצוע התפקיד.

 

כעת מבקש שוב הוועד את אישורה של נציבות שירות המדינה לשנות את דירוגם של עובדי מינהלה. הרשימה המלאה של העובדים שמבקש ועד עובדי משרד החוץ להגדיר כעובדי שירות החוץ הגיעה לידינו וממנה עולה, כי מתוך 59 עובדים שמבקש הוועד להגדיר כעובדי שירות חוץ, רק 6 עובדים כיום בחו"ל ועוד 30 מוגדרים כ"בעלי פוטנציאל לצאת לחו"ל".

 

בנוסף, 6 עובדים נמצאים כבר מעל לגיל 55 ונותרו להם עוד פחות מעשר שנים לפני שיגיעו לגיל פרישה ועוד 5 מתוכם הם נהגים שמלווים אורחים מחו"ל. הרשימה אינה מתייחסת לרמות ההשכלה של כל עובד אלא רק לוותק שלו במשרד החוץ.

 

מועד עובדי משרד החוץ נמסר: "שירות החוץ כולל מנעד רחב של תקנים ותפקידים, חלקם בארץ וחלקם בחו"ל, כשהעובדים עוברים הכשרות שונות בהתאם לדרישת התפקיד אותו הם מיועדים למלא. ההסכם הקיבוצי נועד לאפשר התאמה בין התפקידים המבוצעים על ידי העובדים ותנאי עבודתם. מעבר לשירות החוץ כרוך בעמידה בתנאי סף ובביצוע הכשרה מתאימה, כפי שנקבע על ידי נציבות שירות המדינה והנהלת משרד החוץ.

 

"ההסכם ייעל את עבודת שירות החוץ ויאפשר ניצול טוב יותר של כוח האדם האיכותי במשרד. צר לנו שערב חתימת הסכם השכר הקיבוצי מול העובדים, מנסים גורמים בעלי אינטרס לחבל בהסכם ולפגוע בשמם הטוב של עובדי שירות החוץ. עובדי המשרד ימשיכו לבצע את עבודתם נאמנה ולשרת את מדינת ישראל מסביב לשעון בכל העולם."

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא אסיאג
בניין משרד החוץ בירושלים
צילום: גיא אסיאג
מומלצים