מקלטם של ילדי יוהנסבורג - סטודיו לריקוד
פרויקט המכונה "הקיבוץ של הריקוד" מפגיש בין ילדים מכל שכבות האוכלוסייה בדרום אפריקה בשיעורי בלט והיפ הופ, ועל הדרך מעניק להם כלים להתמודד עם הקשיים בחייהם. "הילדים חסרי ביטחון, הקצב עוזר להם"
ילדי דרום אפריקה שוברים את המחיצות החברתיות - באמצעות ריקוד: פרויקט "דאנסאזאניה" מפגיש בין ילדים מפרבריה הירוקים של יוהנסבורג שבדרום אפריקה, לבין ילדים משכונותיה הקשות ביותר של העיר ואזוריה שפעם היו מופרדים. המורה למחול סינדה איטוק, שמנהלת את הפרויקט, סיפרה כי הילדים מתכנסים ולומדים לרקוד בלט, היפ הופ וסטפס, בין אם הם יכולים לשלם על השיעורים או לא.
עוד חדשות בעולם :
- העונש לגזירת שיער זוגתו: חצי שנה עם קרחת
מהפך: הקו קלוקס קלאן מקבל יהודים ושחורים
עמדו מלכת: מבט למקומות הנטושים בעולם
עיני הילדים מזנקות מהשתקפויותיהם במראה אל עבר המדריכה, בזמן שהם מנסים לחקות את תנוחתה הישרה, מהמרפק אל הברך. חלק מהרקדנים המתחילים לובשים חצאיות "טוטו" ונעליים מעור רך, חלקם מסתפקים בטייץ ונעלי ספורט שחוקות.
"כל מה שהיא רואה לפניה זה את היצירתיות, וכל מה שהיא לוקחת מהילדים זה את נכונותם ורצונם לרקוד", מספרה אמה של סינדה, פטרישה איטוק, עובדת סוציאלית במקצועה.
רצפות העץ השחוקות של הסטודיו למחול הפכו למקלטם של ילדים במצוקה, והמורה איטוק מעודדת, לפעמים אף ביד קשה, את הילדים הבאים לסטודיו, שגילם נע בין 5 ל-18. היא מלמדה מדי שבוע כ-80 תלמידים ב-10 שיעורים שונים. היא מספרת כי הרבה מתלמידיה נעזרים במשמעת וביצירתיות שבשיעורים כדי להתמודד עם קשיים בחייהם האישיים.
"ישנו רגע מרגיע באמת ברגע שכף הרגל נוחתת על הרצפה ועושה צליל שהוא די משעשע, והקצב הוא טוב מאוד עבור חלק מהילדים שמרגישים חסרי ביטחון בעולם הזה, הן רגשית והן פיזית", סיפרה איטוק בעודה ממחישה את הצליל המדובר באמצעות מחיאת כף ידה עם אגרוף.
בכל שנה משתתפים הרקדנים הצעירים בתחרויות אזוריות, והרקדנים והוריהם מתכנסים יחדיו כדי להכין תלבושות במסגרת הפרויקט שתואר לא פעם בתור "הקיבוץ של הריקוד". כל תלמידיה של איטוק קיבלו 100 לפני ההופעה. הילדה שבתחילה הייתה הרקדנית הביישנית ביותר התנדבה לעלות ראשונה לבמת הריקודים. איטוק סיפרה כמה היא שמחה: "אנחנו כבשנו משהו".
ילדים רוקדים בסטודיו של איטוק
צילום: AP
מומלצים