לצוד לווייתנים כדי לשרוד. צפו בתמונות
בעוד תופעת הטבעונות הולכת ומתרחבת והעולם מנסה לגרום ליפן לחדול מהמנהג - ציד הלווייתנים בעיירה בארו שבאלסקה חוקי. הסיבה: מסורת והישרדות. סוכנות AP פרסמה מצגת תמונות מהמקום הצפוני בארה"ב
בבארו שבאלסקה הכול מתחיל בקול זחוח שבוקע מרשת הקשר: "הי, הי, הי". האות מקפטן סירת הדיג ששטה במים האפורים של ים צ'וקצ'י נשמע כמעט בכל בית בעיירה הקפואה הצפונית ביותר בארצות הברית, והמשמעות מאחוריו ברורה לכולם.
עוד חדשות בעולם :
"80 ניתוחי עיקור ב-5 שעות": 10 הודיות מתו
סוריה, עיראק - ועכשיו לוב. מדינת דאעש גדלה
מבוכה דיפלומטית: פוטין כיסה אשת הנשיא
בלב מדינה איסלאמית: אלף טרנסג'נדרים צעדולווייתן קשוּת ראש - אחד מהיונקים העתיקים והגדולים ביותר על כדור הארץ - נתפס ברשת. בהתאם למסורת שנשמרת במשך אלפי שנים, ניצודים לווייתני קשות ראש על ידי סירות במהלך עונת החורף.
כשהשלל מגיע לחוף, התושבים אצים לעזור במשימת החיתוך של הלווייתן.
בעוד ילדים מתגלשים על צדו החלקלק של הלווייתן, גורמים רשמיים בוחנים את השלל שנתפס כדי לוודא שהציידים עמדו בהוראות הבינלאומיות שמעגנות את הציד המסורתי שמטרתו לקיים את הקהילות הילידות.
ילידי אלסקה, בני העם האינואיטי, מוקירים במיוחד את עור הלווייתנים והשומן, הידוע בשם מאקטאק (או מוקטוק), ולעתים הם אפילו אוכלים אותו קפוא. בקהילה אומרים כי היונקים שניצודים מסייעים להם להאכיל את משפחותיהם בעיירה שבה מוצרים מיובאים כמו אבטיח או חלב עולים בין 20 דולרים ל-40 במכולת המקומית.
בבחירות האחרונות לקונגרס שנערכו בשבוע שעבר שעטו המועמדים לסנאט, שצדו אחר כל קול,
לבארו על אף שמדובר בנסיעה של 22 שעות ומעבר בארבעה שדות תעופה. המרוץ באלסקה היה בין הצמודים ביותר ואתמול החלו לספור שם את כל 53,000 הקולות הנפקדים והמוטלים בספק במאמץ להכריע מי ניצח במרוץ לסנאט ולתפקיד המושל.