שתף קטע נבחר

 

לראשונה: הוקם מערך מיחזור בפזורה הבדואית

מערך טיפול ומיחזור פסולת הופעל לראשונה במועצה האזורית אל קסום, שם חיו עד כה 40,000 תושבים ללא פחי אשפה, בניסיון להפסיק את תופעת שריפת האשפה באזור. השר פרץ: "מסר לשלום". צפו באירוע חניכת הפרויקט

לראשונה נחנך אתמול מערך טיפול ומיחזור פסולת בפזורה הבדואית. המערך יחל לפעול במועצה האזורית אל קסום, הנפרשת מבאר שבע ומזרחה עד לערד . 

 

כתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה

 

צילום: רועי עידן

צילום: רועי עידן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עד כה לא התקיים באזור כל מערך לאיסוף פסולת, מה שהשאיר את 40,000 התושבים באזור ללא פחי אשפה ואילץ אותם לשרוף אותה במקום - תופעה הפולטת זיהום רב יותר מאשר כל פליטות הזיהום של מפעלי רמת חובב יחד.

 

כחלק מהפרויקט, שיזם המשרד להגנת הסביבה, הוצבו בבתי התושבים מתקנים מיוחדים שהופכים את הפסולת האורגנית הביתית לגז בישול ולחשמל, המספיק לתאורת הבית. המשרד מימן את הצבת המתקנים, שעלותם נאמדת בכ 8,000 שקלים למתקן. היישוב הראשון בו הוצבו המתקנים הוא אום בטין, יישוב מוכר שמאז הקמתו המדינה אף לא דאגה לאיסוף פסולת מבתי התושבים.

 

"אני מאמין שהפרויקט הזה הוא מסר לשלום", אמר השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, בהשקת הפרויקט. "הפרויקט הזה משלים את תפיסת העולם הרחבה שצריכה להיות של כולם - תפיסה של צדק חברתי, צדק סביבתי ושלום".

 

מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי המתקנים החדשים עוררו עניין בקאריביים וברפובליקה הדומיניקאנית, שמתמודדת עם תופעת כריתת היערות הפיראטית ונערכת לרכישת 50 מתקנים כפיילוט לתכנית. בהתאם לתוצאות הפיילוט יוחלט אם להרחיב את הרכישה ולהציב מתקנים כאלה בכפרים נוספים, ואף בהאיטי, שם מצב כריתת היערות חמור בהרבה. המתקנים אף הוצגו לפני מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בעת ביקורו בישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלברטו דנקברג
השר עמיר פרץ באירוע חניכת הפרויקט, אתמול
צילום: אלברטו דנקברג
מומלצים