בזכות צוק איתן: הרבש"צים ניצלו מפיטורים
לפני מבצע צוק איתן הוחלט לפטר את רכזי הביטחון ביישובי עוטף עזה. באוקטובר הוקפאה ההחלטה זמנית, והיום החליט השר יעלון על המשך עבודתם. "נוכחות הרבש"צ משמעותית לתושבים ולתחושת הביטחון שלהם"
שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון, החליט היום (ד') להותיר על כנם את תקני הרבש"צים (רכזי ביטחון שוטף) ביישובים הקדמיים בעוטף עזה, והם ימשיכו להיות מועסקים במשרה מלאה. הכוונה היא לישובים שנמצאים במרחק ארבעה עד שבעה קילומטרים מגבול הרצועה. ההחלטה התקבלה לאחר דיון שקיים שר הביטחון עם גורמי צה"ל, פיקוד העורף ומשרד הביטחון, ועל רקע לקחי מבצע "צוק איתן". בכך קיבל שר הביטחון גם את המלצת הרמטכ"ל בסוגיה.
בנוסף, החליט השר יעלון לשפר את שכרם של הרבש"צים ביישובים סמוכי הגדר שנמצאים במרחק של 7-4 קילומטרים בכל הגזרות, ובמרחק 9-4 קילומטרים מצפון לרצועה. במקביל, מערכת הביטחון ממשיכה להשקיע משאבים בשדרוג מרכיבי ההגנה והביטחון ביישובי עוטף עזה, וזאת בהמשך
להחלטת הממשלה בנושא.
שר הביטחון יעלון אמר היום: "נוכחות הרבש"צ משמעותית עבור התושבים ותחושת הביטחון שלהם. במהלך מבצע 'צוק איתן' נוכחנו לדעת שמעבר לסיוע שהגישו הרבש"צים לכוחות הביטחון בפעילותם, הם היוו גם מוקד של תמיכה בתושבים לכל צורך שעלה. בחודשים האחרונים פגשתי ושוחחתי עם ראשי המועצות האזוריות והיישובים ועם תושבים באזורים השונים, והם הביעו בפניי את חשיבותם של הרבש"צים בהתמודדות עם מצבים ביטחוניים שונים".
כזכור, כמה חודשים לפני מבצע צוק איתן הורה פיקוד העורף לפטר את הרבש"צים ביישובים. ראשי המועצות בעוטף עזה פנו אז לשר יעלון וביקשו ממנו לשנות את ההחלטה. "אנו מזהירים כי ביישובים שבהם יחוסל תקן הרבש"צ תקרוס היכולת שלנו לקיים את נוהלי החירום בשגרה ולנהל את ימי ההסלמות שבדרך", הם כתבו. "ללא רכז ביטחון תיפגע אנושות כיתת הכוננות היישובית, ייפגע התיאום עם צוותי החירום היישוביים ותיפגע תחושת הביטחון של התושבים".
אחרי מבצע צוק איתן התלוננו רבש"צים ביישובי עוטף עזה כי מערכת הביטחון למעשה נטשה אותם, והם צריכים לגייס תרומות כדי להמשיך את פעילותם ולתחזק את כלי הרכב שלהם. לפני כחודש החליט שר הביטחון להקפיא זמנית את פיטורי הרבש"צים, והיום התקבלה ההחלטה הסופית בנושא, שאפשרה את המשך העסקתם.