סטארט-אפ ישראלי בניו יורק: טיפול נפשי בבועה ברחוב
עכשיו אפשר לקבל טיפול נפשי באמצע הרחוב: סטארט אפ ישראלי חדש הקים בועות שקופות בניו יורק שבהן אזרחים מקבלים טיפול נפשי בחינם באמצעות צ'אט עם פסיכולוג. המיזם, הנקרא Talkspace, הוקם לאחר שהחבר של המייסדת התאבד בגלל דיכאון
סטארט-אפ ישראלי חדש מספק לתושבי ניו יורק טיפול פסיכולוגי ברחוב. כל אחד מתושבי מנהטן יכול להיכנס לתוך בועות שקופות ומבודדות שהוקמו בשדרה החמישית של מנהטן ולהתכתב בצ'אט עם פסיכולוג ללא תשלום.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
מיזם הצ'אט הפסיכולוגי נקרא Talkspace ונוצר לאחר שחבר של רוני פרנק מייסדת הסטארט-אפ התאבד בעקבות דיכאון שלא טופל. כתוצאה מהקושי להגיע פיזית לטיפול נפשי ולהודות שיש בעיה. פרנק בדקה ומצאה כי כ-60% מהאנשים המתמודדים עם בעיה נפשית אינם פונים לטיפול.
השירות זמין 24 שעות -7 ימים בשבוע. כל אדם יכול להיכנס ולצ'אטט מול פסיכולוג מוסמך. בשלב הראשון השירות ניתן רק באנגלית אך היזמים מבטיחים לשלב עברית בהמשך, בייחוד שחלק מ-120 הפסיכולוגים שעומדים לרשות המיזם – הם ישראלים.
להתמודד עם דיכאון
בדקו עצמכם: האם אתם סובלים מ"כמעט דיכאון"?
המגיפה השקטה: איזה טיפול הכי יעיל לדיכאון
חווים התקף חרדה? 7 עצות להתמודדות יעילה
"אין מה להתבייש בצורך בעזרה נפשית"
הקונספט של הקמת חללי טיפול שקופים פותח על ידי איש הקריאייטיב אלון זייפרט, במטרה להעביר את המסר שעזרה נפשית אינה דבר שיש להתבייש בו ומטופלים יכולים לנהל את התהליך בשקיפות מול הסביבה - תרתי משמע.
לדברי אלי פאר, מחברת קידום המכירות וההפקה "פאפוש" שהקימה את הבועות, המיזם הוקם במטרה להעלות את המודעות לזמינות של שירותי בריאות נפש בעידן המודרני של צ'אט דרך מסכי מגע.
פאר מוסיף שבעזרת הפעילות ברחובות העיר, "העברנו לתושבי ניו יורק את המסרים שהם יכולים לקבל את הטיפול בחינם לא רק באמצעות הבועות אלא דרך הסמארטפון והטאבלט שלהם שלהם מכל מקום כולל מהבית או העבודה".
השלב הראשון: 4 בועות ברחבי ניו יורק
בשלב הראשון הוקמו בשדרה החמישית בניו יורק 4 בועות אך ישנה כוונה להקים בועות נוספות. עיריית ניו יורק, אגב, אישרה את המיזם ואת הצבת הבועות. אגב ניתן לפנות מכל העולם ועד כה התקבלו פניות ממקומות מפתיעים כמו איראן, טורקיה וגם ישראל.
הטיפול הראשוני יינתן בחינם, אך מי שירצה לקבל טיפול רציני וקבוע, ולתאם שעות עם פסיכולוג זמין, יצטרך לשלם 19 דולר למפגש - מחיר כמעט סמלי לעומת המחיר של טיפול פסיכולוגי בארה"ב שמגיע בקלות ל-175 דולר למפגש ואף יותר.