שתף קטע נבחר
 

החדש של פינק פלויד: "מתנת פרידה נאה"

להקת פינק פלויד מינוס רוג'ר ווטרס הוציאה את אלבומה הראשון מזה 20 שנה וכנראה גם האחרון. הביקורות פושרות אך בקופות הלהקה מנצחת גם את וואן דיירקשיין. ד"ר ארי קטורזה מסביר: "פינק פלויד היא כמו דת חילונית". צפו

 

צלמים: אורי דוידוביץ', ניצן דרור

צלמים: אורי דוידוביץ', ניצן דרור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

20 שנה חיכו מעריצי להקת פינק פלויד לאלבום חדש. בין היתר הם נאלצו לראות סכסוכים פנימיים בין חברי הלהקה, איחודים ספורים על הבמה בלבד ובעיקר המון מלל ומעט מוזיקה. בשבוע שעבר זה קרה סופסוף, וחברי פינק פלויד בהנהגת דיוויד גילמור הוציאו את “The Endless River", אלבום אינסטרומנטלי ברובו, ובו שירים חדשים לצד קטעים שמעולם לא יצאו.  

 

אמנם הבסיסט רוג'ר ווטרס אינו נמנה עם ההרכב הנוכחי של הלהקה (בימים אלה הוא בעיקר עסוק בהשמצת ישראל ופלירטוט עם אייקונוגרפיה נאצית), אך עם זאת מדובר בבשורה משמחת עבור המעריצים הנצחיים, ביניהם ארי קטורזה - מוזיקאי, עיתונאי וסופר שהוציא בשבוע שעבר ובתזמון מצוין את "להפיל את החומה", ספר שמאגד מאמרים שכתבו ישראליים אודות הלהקה.

  

עטיפת האלבום החדש (צילום: Harry Borden) (צילום: Harry Borden)
עטיפת האלבום החדש
 

 

"זה נשמע כמו מונומנט מוזיקלי ללהקה מאוד חשובה בתולדות הרוק שליוותה אותנו חצי מאה. מתנת פרידה נאותה", מתאר קטורזה את האלבום האחרון, ומתייחס לעובדה כי חברי הלהקה הבטיחו שהפעם מדובר באלבומם האחרון. באשר להחלטה העיקשת של ווטרס לא לקחת חלק באלבום, הוא אומר: "אני לא חושב שהוא מתאים לקונספט של התקליט האחרון. בחצי השני של הקריירה שלו הוא הלך למקומות אחרים, אופרות רוק עם אג'נדות פוליטיות - זה לא שייך לעולם של האלבום הזה. זה גם לא אותו הדבר בלעדיו. יש שם משהו מפינק פלויד, אבל זה רק צד אחד שלהם מסוף שנות השמונים - מאז שנשארו שלושת החברים".

 

אחד הנתונים המעניינים בקשר לאלבום החדש הוא העובדה כי הוא הביס במכירות את האלבום החדש של להקת הבנים הפופולרית וואן דיירקשן. לא עניין של מה בכך, בעולם ותעשייה שנשלטים על ידי סינגלים, זמרים צעירים ומוצרי אינסטנט לא עמוקים במיוחד. "יש בפינק פלויד משהו שחצה מזמן את ההגדרה הזו של 'מוזיקה פופולרית', זה כבר קרוב לדת חילונית', מסביר קטורזה את הסיבה לכך.

 

"זה אותו הסיפור כמו הביטלס. יש בסיפור ובמוזיקה של הלהקה כל כך הרבה מיתולוגיה, אגדות... המוזיקה שורדת את מבחן הזמן. הרגעים הגדולים של הלהקה שורדים ומאוד רלוונטיים. יש בה עומקים שנמשיך לעסוק בהם גם עוד כמה עשורים. זה לא רק תווים יפים. יש במוזיקה, בהם ובסיפור שלהם את האלמנטים שמהם נולדות אגדות".  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Harry Borden
פינק פלויד. דת לחילונים
צילום: Harry Borden
לאתר ההטבות
מומלצים