שתף קטע נבחר

 

סופר-פוד: אלוורה - מרפא את העור ומשפר את העיכול

ג'ל שמופק מצמח האלוורה עוזר לנו להיות יפים מבחוץ ולטפל בבעיות עור, וגם להיות בריאים מבפנים. בזכות מה הוא משפר את העיכול ומעכב דלקות מפרקים? כתבה שלישית בסדרה שחושפת את סודות הבריאות שבמזונות העל

האלוורה, בן למשפחת השושניים, הוא אחד מהירקות המזינים ביותר על פני כדור הארץ. כל עלה טרי של אלוורה מכיל ג'ל, שהוא מקור עשיר מאוד בסוכרים ארוכי-שרשרת שמכונים רב-סוכרים.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

הכתבות הקודמות בסדרה:

סופר-פוד: לא שוקולד, קקאו - ולמה הוא בריא לכם

סופר-פוד: גוג'י ברי - משפר תפקוד מיני ומעכב הזדקנות

 

הג'ל של האלוורה הטרי מכיל את הוויטמינים A ,C ו-E ואת המינרלים גופרית, סידן, מגנזיום, אבץ, סלניום וכרום. בנוסף, הוא מכיל נוגדי חמצון, סיבים, חומצות אמינו, אנזימים, סטרולים (ליפידים, מולקולות טבעיות מסיסות בשמן), ליגננים (חומרים צמחיים דמויי-אסטרוגן) והחשוב ביותר - רב-סוכרים.

 

לרב-סוכרים של האלוורה תכונה מיוחדת, משום שהם משמשים כמעין חומר סיכה למפרקים, למוח, למערכת העצבים ולעור. רב-סוכרים אלה הם פחמימות שמאופיינות בבעירה איטית, ולכן הן מספקות אנרגיה לאורך זמן. הרב-סוכרים של האלוורה מווסתים את פעולתה של המערכת החיסונית. הם מאפשרים למערכת זו להתמודד עם מחלות נגיפיות כרוניות, חיידקים זעירים ביותר וזיהומים פטרייתיים.

 

אלוורה הוא חלק חיוני בכל תוכנית להפחתה במשקל ולשיפור הכושר הגופני, משום שהוכח שככל שאתם צורכים יותר אלוורה כך אתם מפחיתים יותר במשקל וגם משיגים מסת שרירים רזה.

 

אם אתם רוצים להיות יפים כל יום ויום בחייכם, אם אתם רוצים להיות גמישים כל יום ויום בחייכם, אם אתם רוצים שהמערכת החיסונית ומערכת העצבים שלכם יפעלו היטב כל יום ויום בחייכם, אלוורה הוא מזון העל עבורכם.

 

שיפור העיכול

האלוורה עוזר לכל סוגי הבעיות במערכת העיכול, והוא מסייע בהחלמה ממחלות בדרכי העיכול, כגון דלקת המעי הגס, כיבי קיבה ותסמונת המעי הרגיש. מחקרים הראו שהרב-סוכרים שבאלוורה מרגיעים את מערכת העיכול. בנוסף, הוכחה יכולתו של האלוורה לתמוך בייצור מחודש של תאי אפיתל (תאי הרקמה החיצונית של הגוף ושל האיברים הפנימיים) בריאים, שמצפים את הסביבה הפנימית של דרכי העיכול.

 

האלוורה חותך וממיס את הריר במעיים, וכך הוא עוזר בספיגת מרכיבים תזונתיים.

 

במחקרים קליניים שבוצעו בבני האדם התברר ששרשרות של חד-סוכרים מהאלוורה שיפרו את עיכולו וספיגתו של המזון, והגבירו את נוכחותם של חיידקים ידידותיים בדרכי העיכול; זאת, משום שהם הפחיתו את כמות השמרים וסייעו בשיפור רמת ה-pH. האלוורה מאפשר את יעילותם של חיידקים ידידותיים וגורם להם לפעול טוב יותר.

 

מחקרים שבוצעו על עכברים מצאו שהאלוורה מעכב את התפתחותן של דלקת מפרקים, בצקת ודלקות. האלוורה האיץ את ייצורם של תאי-סיב בעכברים, תופעה שהעידה על ריפוי של רקמות שניזוקו. התוצאות הראו בבירור הפחתה של 50% בדלקות. שיעורם של תאי פיטום (תאי דם לבנים), שפעילים בתגובות חיסוניות ואלרגיות, פחת ב-48%.

 

במילנו, איטליה, בוצע מחקר על 26 חולים שסבלו מגידולים שונים, כולל סרטן השד, סרטן בדרכי העיכול, גידול במוח וסרטן הריאות. החולים קיבלו כל יום עשרים מ"ג של מלטונין. 24 חולים אחרים קיבלו עשרים מ"ג של מלטונין בצירוף 1 מ"ל של תמיסה מבוססת-אלכוהול של אלוורה, אותה קיבלו פעמיים ביום. שניים מ-24 החולים חוו שיפור ומצבם של 14 התייצב, והם ולא סבלו מתסמינים חמורים יותר. מבין 26 החולים שטופלו במלטונין בלבד, רק שבעה דיווחו על התייצבות במצבם.

 

במחקר בן חמש שנים שבוצע על 5,000 חולים בתעוקת לב שנגרמת על ידי מחלת לב כלילית, קיבלו המשתתפים את האפשרות לצרוך אלוורה וסיבי פסיליום. בקרב אלה שצרכו אלוורה ופסיליום ירדו בצורה מהותית הרמות של סרום הכולסטרול (כולסטרול כללי בדם), סרום הטריגליצרידים והליפידים, ועלתה רמת ה-HDL. הסוכרתיים שבין החולים הפיקו את התועלת הרבה ביותר מהאלוורה.

 

מחקרים הוכיחו שהג'ל הגולמי של האלוורה הטרי עוזר בשליטה ברמת הסוכר בדם ומסייע בהפחתתם של תסמיני הסוכרת. מחקרים שבוצעו לאחרונה הראו שהרמות של נוגדי-החמצון החשובים, ויטמינים C ו-E, נותרו גבוהות במשך 24 שעות אחרי בליעת הג'ל, וכך סופקה לגוף השפעה מעודנת, תלוית זמן, של ויטמינים אלה. הוכח גם שצריכת ג'ל טרי מדרבנת את ההגנה נוגדת-החמצון של הגוף עצמו ומגבירה את יכולת הספיגה של נוגדי חמצון שנמצאים באורח טבעי במזונות ובתוספים של מזון מלא.

אלוורה מעכב את התפתחותן של דלקת מפרקים, בצקת ודלקות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אלוורה מעכב את התפתחותן של דלקת מפרקים, בצקת ודלקות(צילום: shutterstock)
 

הפחתת דלקות

הרב-סוכרים שנמצאים באלוורה גולמי, טרי, הם חלק ממשפחה גדולה יותר של גליקונוטריינטים, שהם סוכרים ארוכי-שרשרת. הגוף זקוק להם, כדי לשמור על מערכת חיסונית חזקה ולהגיע לבריאות אופטימלית.

 

האלוורה מכיל חד-סוכרים שהם בסיס המבנה של הרב-סוכרים; החד-סוכרים משולבים ביחד, וכך הם יוצרים את הרב-סוכרים. הם מהווים קבוצות בעלות שמות שונים, והם נוגדי-חיידקים, נוגדי-פטריות, נוגדי-וירוסים וטפילים, והם מפחיתים דלקות.

 

לאלוורה יש נטייה לספוג ולרכז מינרלים מסוג אורמוס (Ormus). זהו סוג של חומר מוזר או "חלקיק עתיר-אנרגיה" שהיה מוכר לאנשים בתקופה העתיקה; הוא אבד במשך הזמן והתגלה שוב בשנות השבעים של המאה שעברה על-ידי האלכימאי דיוויד רדיוס האדסון, במהלך מחקר שביצע בסלעי הבזלת באריזונה. המחקר הראה שאלוורה מרכז את האורמוס ברב-סוכרים שבג'ל שלו.

 

הרב-סוכרים, ארוכי-השרשרת, בעלי התכונה המרפאת, נושאים את האורמוס והוא מופיע במפרקים שלנו, במערכת החיסונית ובמערכת העצבים, בעור ובשיער, כמו גם בלבלב ובכבד שלנו. רב-סוכרים אלה הם שהיו אחראים לשימוש ההיסטורי שנעשה באלוורה כחומר שמסייע למערכת החיסונית, למערכת העיכול ולעור.

 

הם פועלים ככוח ביולוגי מאחד, מווסתים את האנרגיות של כל התרכובות הפעילות מבחינה ביולוגית ושל התאים החיים שאיתם הם באים במגע, וכך הם מאיצים את הריפוי ואת התפתחותו של איזון הומאוסטטי אופטימלי.

 

שמירה על הכליות

האלוורה הוא אדפטוגן; אדפטוגנים שומרים על בריאות האיברים החיוניים שלנו ומסייעים לגוף להתמודד עם מצבי לחץ נפשיים או גופניים. הם עוזרים באיזון רמת הסוכר בדם ומחזקים את הכבד, מערכת העיכול והעור.

 

ריפוי העור

האלוורה משמש לטיפול מקומי בבעיות הבאות: סימני מתיחה; סרפד; עקיצות חרקים; פטרת כף הרגל; פסוריאזיס; פצעים; פריחה; צלקות; צריבות מדוזה; קיסוס רעיל; שריטות; אלרגיות בעור; אקזמה; אקנה; דלקות בעור; דלקת מפרקים; ורידים נפוחים; זיהומי סטאף (סטפילוקוקוס); טחורים; כוויות שמש; כתמים; נקודות חומות ונשיכות חרקים.

 

כדי לטפל היטב בפגע כלשהו בעור באמצעות אלוורה, יש להקפיד שהג'ל יישאר על האזור המטופל במשך כמה שעות ליום, ולא לשפשף אותו או להשתמש בתחליב.

 

יכולתו של האלוורה לרפא, ואפילו למנוע נזק לעור, נחקרה בהרחבה והוכחה על בעלי חיים ובני אדם כאחד. הנחת שכבות עבות של ג'ל אלוורה ישירות לכמה שעות על כוויות שמש, סרטן העור, אקזמה ופסוריאזיס, מניבה תוצאות חיוביות.

 

תאי דם לבנים הם שמאיצים את ריפויו של העור שניזוק, אולם כשהנזק חמור, עלולה פעולתם של תאים אלה להיפגם. השימוש באלוורה מדרבן את ייצורם של תאים לבנים כאלה גם באזור הפגוע וגם בגוף כולו.

אלוורה הוא חלק חיוני בכל תוכנית להפחתה במשקל ולשיפור הכושר הגופני (צילום: עמרי גלפרין) (צילום: עמרי גלפרין)
אלוורה הוא חלק חיוני בכל תוכנית להפחתה במשקל ולשיפור הכושר הגופני
 

טיפול בפטרת כף הרגל

תוכלו להתגבר על רוב הפטריות ברגליים בדרך זו: הסירו את העור של עלה האלוורה וערבבו את הג'ל הפנימי הטרי במים מינרליים, עד שתיווצר תערובת דלילה; שפכו את התערובת לתוך דלי והשרו את הרגל למשך כמה שעות ליום, במשך שישה שבועות.

 

אם יש לכם פטריות בציפורניים של כפות הידיים או הרגליים, השרו כל יום את הידיים או את הרגליים בתמיסת הג'ל שתוארה למעלה

 

איך לקנות אלוורה?

רכשו אלוורה אורגני.

 

העדיפו עלי אלוורה טריים על אלוורה מבקבוק. רק אלוורה טרי משמר את המרכיבים החזקים נוגדי-הפטריות של הצמח המקורי. את האלוורה בבקבוק צריך לפחות "לייצב" מבחינת האנזימים שבו. עיבוד האלוורה הורס את הרב-סוכרים שאותם אנחנו מכירים כחד-סוכרים, ושמהווים מרכיב מרפא.

 

בחרו עלי אלוורה עשירים בג'ל ונקיים מכתמים לבנים. בכלל, זן האלוורה ללא הכתמים הלבנים על העלים עדיף על הזן עם הכתמים.

 

איך להשתמש באלוורה?

לג'ל של אלוורה טרי, גולמי יש טעם מריר מעט בגלל הריכוז הגבוה של רב-סוכרים.

 

עדיף לאכול אלוורה כשהבשר שלו חתוך ללא העור. חתכו מעלה האלוורה את החלק שאתם רוצים לאכול, הסירו את הקוצים שבצדדים והפרידו את הג'ל מהעור בעזרת הסכין שלכם.

 

אחרי שתסירו את הג'ל מתוך העלה הפנימי אתם יכולים לשלב אותו, עם מזונות אחרים, בשייקים, תמציות טעם, סלטים או מאכלים אחרים.

 

ברגע שהסרתם את הג'ל מהעלה, אתם יכולים למרוח על העור את השכבה הדקה שנשארה בתוך הדפנות הפנימיים של העלה. הג'ל הזה יכול לשמש תחליב לחות, תחליב להגנה מפני השמש או להקלה של כוויות קלות.

 

עלי האלוורה נשמרים בצורה הטובה ביותר בקערה באור ישיר בטמפרטורת החדר (לא במקרר).

 

אזהרה: בגלל ההשפעות החזקות של האלוורה והסיוע שלו לטיהור הכבד, אסור לנשים הרות ולילדים קטנים לצרוך אותו. 

 

המידע המלא בספר "Superfoods - המזון והתרופה של מחר " מאת דיוויד וולף, בהוצאת פוקוס

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צריכת ג'ל טרי מדרבנת את ההגנה נוגדת-החמצון של הגוף
צילום: shutterstock
superfoods מאת דיוויד וולף, הוצאת פוקוס
ד"ר רק שאלה
מומלצים