שתף קטע נבחר

פיפ"א ניקתה את רוסיה וקטאר מחשד, החוקר המיוחד יערער

ועדת האתיקה של הארגון, שעברה על המסמכים של החוקר המיוחד, קבעה כי אין הוכחות לשחיתות בהליך ההצבעה שהוביל לבחירתן כמארחות המונדיאלים ב-2018 וב-2022. החוקר, מייקל גרסיה, טען כי המידע שהוצג שגוי

פיפ"א הודיעה היום כי לא מצאה הוכחות לשחיתות בבחירת רוסיה וקטאר כמארחות המונדיאלים ב-2018 ו-2022, וזאת בסיום חקירה ממושכת שערכה, ולא תערוך הצבעה מחודשת לבחירה. עם זאת, החוקר המיוחד מייקל גרסיה הודיע כי יערער על הקביעה.  גרסיה הזועם אמר שדוח הוועדה מכיל מידע רב מחקירתו המוצג באופן חלקי ושגוי

 

גרסיה בדק בחודשים האחרונים את הטענות לפיהן מתן שוחד ועסקאות הצבעה היו מעורבות בהליך, והגיש את הדוח לוועדת האתיקה של פיפ"א. יו"ר הוועדה, יואכים אקרט, הודיע כי רוסיה וקטאר נקיות מחשד. עם זאת, למרות שגרסיה רצה שממצאיו יפורסמו, פיפ"א בחרה שלא לחשוף אותם.

 

קטאר זוכה באירוח (צילום: EPA) (צילום: EPA)
קטאר זוכה באירוח(צילום: EPA)

 

על פי החקירה, התשלומים שהעביר מוחמד בין חמאם - לשעבר סגן נשיא פיפ"א שנזרק מהארגון בבושת פנים - לבכירים בהתאחדויות האפריקאיות לא נועדו להשפיע על ההצבעה, אלא היו מיועדים למטרות פוליטיות. גרסיה ציין כי בהצעה שהגישה קטאר לאירוח הופיעו עובדות שגויות והייתה חסרה מידה של שקיפות, אך הדבר לא הוביל לצעדים נגדה.

 

גרסיה ראיין 75 אנשים במהלך חקירתו, ואסף מאות אלפי מסמכים הנוגעים להליך. הוא הביע ביקורת כלפי מדינות נוספות שהגיעו מועמדות, למשל אנגליה שעברה על החוקים. אקרט עצמו הודה כי גרסיה היה מוגבל במידה מסוימת בחקירתו, והיה תלוי בשיתוף פעולה של עדים. הוא לא יכול היה להכריח סרבנים לתשאול, או להשיג מסמכים פיננסיים הכרחיים. .   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GettyImages
אצטדיון המתוכנן בקטאר
צילום: GettyImages
מומלצים