13 אלף עובדים נוספו לסכסוכי העבודה במשק
ההסתדרות אישרה סכסוכי עבודה בשורה של חברות, בהן לעובדי ארקיע, הפניקס, אגד, עמידר, רכבת ישראל ומעונות ויצ"ו. המשמעות: גופים אלו יוכלו לשבות בתוך כשבועיים
ההסתדרות הודיעה כי אישרה היום (ה') כמה סכסוכי עבודה במשק, שיחולו על יותר מ-13 אלף עובדים. הסכסוכים חלים בין היתר על עובדי ארקיע, הפניקס, אגד,עמידר, רכבת ישראל, ויצ"ו ועוד. ההכרזה מאפשרת להסתדרות להשבית תוך 14 יום את הגופים הללו.
כתבות נוספות בערוץ הקריירה
בין סכסוכי העבודה שאושרו כלולים 680 עובדי ארקיע, המוחים על מבוי סתום במו"מ להסדרת תנאי העסקתם של טייסים שהגיעו לגיל 65, בהמשך להחלטת רשות התעופה האזרחית להגביל את גיל הטיסה לטייסים בטיסות מסחריות. מההסתדרות נמבר כי בשל החלטה זו ובשל צעדים חד צדדיים שמקדמת הנהלת ארקיע, טייסים ותיקים עלולים למצוא עצמם ללא מקור פרנסה בטרם הגיעם לגיל הפנסיה - 67.
סכסוך עבודה נוסף נוגע לכ-2,200 עובדי חברת הביטוח הפניקס, שבשליטת קבוצת דלק. מההסתדרות נמסר כי הסכסוך הוכרז בשל סירוב ההנהלה למו"מ שיוביל לחתימה על הסכם קיבוצי, שיבטיח את שמירת זכויות העובדים בעת מכירת מניות השליטה בחברה.
"העובדים דורשים רשת ביטחון מפני פיטורים לאחר העברת השליטה לבעלים החדשים, כמו גם שותפות ברווחי העסקה בצורת חלוקה של מענקי מכירה לעובדים - כהכרה בתרומתם הישירה להצלחת החברה", נמסר מההסתדרות.
בנוסף הוכרזו סכסוכי עבודה לכ-4,650 עובדי אגד ול-2,600 עובדי רכבת ישראל, בטענה לפגיעה בזכויות ובכוחם הארגוני העובדים. בתוך כך טוענים בהסתדרות, כי הנהלת אגד נקטה בשורת צעדים ארגוניים חד-צדדיים, הצפויים לפגוע בזכויות ובשכר העובדים. אלו כוללים לטענת ההסתדרות תוכנית התייעלות ללא מו"מ עם הוועד, צמצום היקף עבודה העובדים וסכירת סניפים ומוסכים.
בנוסף, אושר סכסוך עבודה לכ-2,500 עובדות מעונות ויצ"ו, בטענה למבוי סתום במו"מ מול ההנהלה על הסכם קיבוצי, וכן סכסוך עבודה ל-600 עובדי עמידר, בטענה לפעולות חד-צדדיות של ההנהלה העלולות לפגוע בקופת החברה ובזכויות העובדים, וסירוב מצידה להכנס למו"מ שישפר את תנאי הפרישה של העובדים.
סכסוכי עבודה נוספים שאושרו היום נוגעים לעובדי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, עובדי המועצה המקומית מבשרת ציון ועובדי בבית הספר מקווה ישראל. לטענת ההסתדרות, העילות בסכסוכים אלו קשורות לצעדים שיוזם המעסיק ללא שיתוף או הסכמה עם חברי הועד ושיש בהם פגיעה בעובדים, בזכויותיהם ובביטחונם התעסוקתי.
סכסוכי העבודה שאושרו היום, מצטרפים לסכסוכי עבודה שהוכרזו בחודש שעבר, שחלים על 43 אלף עובדים ב-11 חברות ממשלתיות, בהן התעשייה האווירית, רפאל, חברת החשמל, רכבת ישראל ומקורות. כן הודיעה בחודש שעבר ההסתדרות על סכסוך עבודה ברשות שדות התעופה, בשל החלטת משרד האוצר להטיל תמלוגים על רווחי הרשות, בהיקף של חצי מיליארד שקל.
מחברת ארקיע נמסר בתגובה להודעת ההסתדרות: "סוגיית גיל הפרישה של הטייסים בגינה הוכרז סכסוך העבודה אינה ייחודית לארקיע ונוגעת גם לטייסי אל על וישראייר. הסוגייה נידונה בימים אלה בבית המשפט לאור עתירת איגוד הטייסים הארצי. ארקיע קוראת למדינה להחריג את סקטור הטייסים מתקנות גיל הפרישה, כפי שעשתה בסקטורים אחרים, ולאפשר עד אז לטייסים להמשיך ולטוס בקווים הפנים ארציים ובכך לפתור לפחות חלקית את הבעיה".
מחברת ישראייר נמסר בתגובה: "אנו משוכנעים שהנושא יוסדר בהסכם של פשרה בו יהיו מעורבים רשות התעופה הישראלית והמדינה, הטייסים וחברות התעופה. לפיכך בחרה ישראיר בדרך של פשרה זמנית, במסגרתה תעסיק את הטייסים המקורקעים במגוון פרוייקטים בתחום הרישוי והבטיחות".