שתף קטע נבחר

המדינה ששותקה בזמן הפסיכומטרי

בדרום קוריאה מבחני הכניסה לאוניברסיטה הם היסטריה גמורה: כשהסטודנטים לעתיד נבחנו השבוע נמלי התעופה הושבתו, הצבא נצר אש - והמשטרה הסיעה לכיתות כל תלמיד שנתקע בדרך

דרום קוריאה עברה אתמול (יום ה') לדום שתיקה, בשעה שקרוב ל-650 אלף סטודנטים לעתיד שקדו על מבחן הכניסה לאוניברסיטה שימלא תפקיד חשוב בקביעת עתידם כבוגרים בחברה הדרום-קוריאנית התחרותית למדי.

 

ההכנות למבחן הקריטי מתחילות כבד בבית הספר היסודי, וכך גם הלחץ הבלתי פוסק, שרבים מייחסים לו שלל תופעות רעות - משחיקה מוקדמת, דרך דיכאון בקרב בני נוער ועד להתאבדויות. רק ביום רביעי האחרון נמצא נער בן 17 מת, אחרי שכנראה קפץ מחלון ביתו. הוריו סיפרו לסוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" כי הוא נלחץ מאוד ככל שהתקרב המבחן.

תלמידים מעודדים את הנבחנים, השבוע (צילום: AFP ) (צילום: AFP )
תלמידים מעודדים את הנבחנים, השבוע(צילום: AFP )
מחוץ למרכז הבחינות (צילום: AFP ) (צילום: AFP )
מחוץ למרכז הבחינות(צילום: AFP )

הצלחה במבחן פירושה מקום מובטח באחת מאוניברסיטאות העילית של דרום קוריאה - גורם בעל חשיבות מכרעת בקביעת הקריירה העתידית

ואפילו סיכויי הנישואים העתידיים.

 

כשכל כך הרבה מונח על כף המאזניים, ביום המבחן - שנערך במקביל ב-1,257 מרכזים ברחבי דרום קוריאה - המדינה כולה עוברת לדום שתיקה. משרד התחבורה אוסר על נחיתות והמראות בכל שדות התעופה למשך 40 דקות, כדי לא להפריע לחלק המבחן הכולל קטע האזנה.

 

גם הצבא משנה את תוכניות התמרון שלו ואת התרגילים בתחמושת חיה, והתנועה נאסרת ברדיוס של 200 מטר ממרכזי הבחינה. משרדי ציבור ובתי עסק גדולים נפתחו אתמול מאוחר מהרגיל כדי לאפשר לשמור את הכבישים פנויים יחסית ולאפשר לסטודנטים להגיע בזמן למבחן, שהחל ב-08:40 בבוקר לפי השעון המקומי.

 

לפי התקנות, כל אדם שנתקע בדרך יכול לחייג למוקד 112 ולבקש עזרה מניידות משטרה ואופנועים שהושמו בכוננות, כדי להביא אותם במהרה למרכזי הבחינה.

הורים מתפללים למען הצלחת ילדיהם בכנסייה סמוכה למקום המבחן (צילום: Getty Images  ) (צילום: Getty Images  )
הורים מתפללים למען הצלחת ילדיהם בכנסייה סמוכה למקום המבחן(צילום: Getty Images )

בבית הספר התיכון לבנות פונגמון בסיאול התאספו תלמידים צעירים בקור של מינוס 3 מעלות צלזיוס כדי להחזיק שלטי "בהצלחה" והשמיעו קריאות עידוד לבני ובנות הכיתות שמעליהם שנכנסו לחדר הבחינות. להורים הלחוצים גם הם לא נותר הרבה לעשות אחרי חיבוק אחרון בשערי בית הספר. רבים מהם פנו מיד לכנסיות ומקדשים סמוכים כדי לבקש גם קצת עזרה אלוהית.

 

פורטלים גדולים באינטרנט ורשתות חברתיות הוצפו בהודעות "בהצלחה". "אל תעשו שום דבר טיפשי", כתב גולש אחד בפורטל Naver, "אל תהרגו את עצמכם רק כי פישלתם במבחן. יש הרבה אנשים שמצליחים בחיים בלי ללכת לקולג'".

תלמידים מגיעים למבחן בשעת בוקר מוקדמת, השבוע (צילום: AFP ) (צילום: AFP )
תלמידים מגיעים למבחן בשעת בוקר מוקדמת, השבוע(צילום: AFP )

אף שבסך הכול יש הסכמה שהמבחן הוגן, עדיין יש לא מעט ויכוחים עליו. שאלה בפרק הגאוגרפיה במבחן של השנה שעברה, שהייתה שווה 3

נקודות מתוך 340 הנקודות במבחן כולו, הפכה מושא למאבק משפטי ויקר בן שנה אחרי שכמה סטודנטים והוריהם טענו כי התשובה שכותבי המבחן הגדירו כנכונה - אינה באמת התשובה הנכונה.

 

רק כדי לשקף את ההיסטריה סביב הבחינה: לפי משרד החינוך הדרום-קוריאני, הורים במדינה השקיעו אשתקד 19 טריליון וון (17.5 מיליארד דולר אמריקני) על שיעורים פרטיים לילדיהם בשנה שעברה - שיעור השווה ללא פחות מ-1.5% מהתוצר המקומי הגולמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אשתקד: המבחן נגמר בתביעה משפטית שנמשכה שנה
צילום: AFP
מומלצים