מדהים: תמונות של עוברים מחייכים ברחם ב-4 ממדים
תמונות נדירות בארבעה ממדים: תמונות באולטרסאונד "תפסו" עוברים כשהם מחייכים ברחם אמם בשבוע 31. ניתן לראות תנועות עובר ברחם כבר החל מהשבוע השמיני
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אחד התינוקות שייך לאיימי ולייטון הרגריבס מאקרינגטון שבבריטניה. בשבוע ה-31 להריון, הם עברו סריקה באולטרסאונד משוכלל ארבע מימדי, המצליח ליצור באמצעות תוכנת מחשב תמונות תלת מימדיות ברורות של העובר הכוללים את תווי פניו.
"היינו לחלוטין בשוק" אמרה איימי בת ה-24, "גם הגינקולוג שביצע את האולטרסאונד נדהם". איימי כבר ילדה מאז, אולם רק עתה התפרסמה התמונה המפורסמת ברשת. מאז הלידה, היא מספרת, התינוק ממשיך לחייך.
ד"ש מתוך הרחם
הוא הולך, מפהק ומתעטש - מה קורה לעובר בתוך הרחם?
חדש: אולטרסאונד שמראה את העובר בתלת מימד
צפו: מדפסת מפיקה דגם 3D של העובר ברחם
הפרסום בשבוע האחרון, גרם גם לזוג ג'ון ושרלוט סטיל, מהייזל גרוב, לפרסם את התמונה של העובר שלהם, אף הוא מחייך כשהוא "נתפס" בשבוע ה-32 להריון. "זה היה מחמם לב לצפות בסריקות, נמלאנו סיפוק לראות אותו מחייך".
עם זאת הוא מספר שהעובר היה "שובב" בסריקות הקודמות, כשהם נאלצו להמתין שעות על גבי שעות עד שהיה במיקום טוב ברחם, שאיפשר ליצור תמונה ברורה באמצעות האולטרסאונד
ניתן לראות תנועות כבר מהשבוע ה-8
גם במעמקי גוף האם העובַּר לא נח: כבר בשבוע השמיני להריון ניתן להבחין בסריקת אולטרסאונד שהעובַּר מרים יד ומצמיד אותה לפרצופו. בגיל 10 שבועות כבר יש תנועות של פתיחה וסגירה של הפה, בדומה לתנועות בליעה.
בשבוע ה-14 להריון העובר כבר מסוגל לבצע את מלוא התנועות של תינוק בן יומו. התנועות הן ספונטניות ומחזוריות. בהמשך התינוק משתמש בתנועות האלה שרכש בעודו ברחם.
לעוברים תנועות אופייניות וייחודיות: מסיבות עלומות הם נוהגים ללקק את קיר הרחם פעמים רבות במהלך ההריון, וגם להלך על דפנות הרחם; אפשר לראות שהעובר מרים רגל על רגל, דוחף כביכול את הרחם ומנסה להסתובב.
חוקרים אחדים טוענים שכששרירי דופן הרחם חזקים פחות, נוצר מרחב גדול יותר לעובר, והוא נוטה יותר ללכת על דפנות הרחם. העוברים האלה, לפי אותם מחקרים, הופכים לאקטיביים בבגרותם.
העובר יכול לשנות את התנהגותו בהתאם לגירויים שונים. גירוי של מגע, קול וריח גורם לשינוי בתנועותיו ומעלה את קצב ליבו. העובר אף לומד להכיר את אמו, ואחרי הלידה הוא מגיב לקולה. אבל הוא מגיב גם לקולות אחרים ששמע במהלך ההריון.
אגב, ברוב בדיקות האולטרסאונד אפשר להבחין בעובַּר פוער את פיו בתנועת פיהוק, אם כי לא ברור האם התנועה נועדה לבלוע מי שפיר או אכן לפהק.