שתף קטע נבחר

"שתי אימהות הן כמו הורים רגילים"

נעמי קרן ויעל עמוסי החליטו להשתתף ב"בייבי בום" ולצלם את לידת בתן כדי להעביר מסר: "התגובות חשוכות, ולכן היינו חייבות לעשות את זה". בראיון הן מספרות על התהליך ועל היחס בבית החולים וברחוב לזוג אימהות

בגיל 17, אחרי שיצאה מהארון, נאלצה נעמי קרן לעזוב את בית אמה על מנת להתחשב ברגשותיה וכדי שלא להקשות עליה. יעל עמוסי יצאה מהארון אחרי שהשתחררה מהצבא והתמודדה עם הניסיונות החוזרים והנשנים של אמה לשדך לה גבר. היום השתיים הן אימהות לגילי, שלידתה תועדה בתוכנית "בייבי בום" של ערוץ 10, ומנהלות חיי משפחה לכל דבר, כולל מעורבות של הסבים והסבתות.

 

"היום אמא שלי מטיילת עם גילי ואוהבת את יעל כאילו שהיתה בתה" מספרת נעמי בראיון משותף, "החלטנו להשתתף ב"בייבי בום' כדי להראות שאנחנו כמו כל ההורים הרגילים. להראות לאלה ששואלים אותנו ברחוב 'מי האמא' - שאנחנו שתי אימהות".

 

על החשיפה של בתן, שלידתה הונצחה בתוכנית שתשודר הערב (א'), הן אומרות כי אכן ההחלטה לעשות זאת לא היתה פשוטה, אבל מבהירות: "כשהיא תגדל אף אחד לא יזכור את התוכנית הזאת. היא גורמת לאנשים להתרגש, ואין בה רוע".

 

הריון בתחילת מערכת היחסים

נעמי (34), עובדת בחברת ביטוח, ויעל (34) מרפאה בעיסוק, נמצאות במערכת יחסים כבר ארבע שנים. הן הכירו בעבודה – יעל היתה המנהלת של נעמי במרפאה, שתיהן היו אחרי פרידה, עברו לגור בדירה משותפת והתאהבו. למרות הקשר הטרי, נעמי ניסתה להיכנס להריון באמצעות הפריה.

 

"ראיתי המון מקרים קשים שרופאים הספידו ואמרו שאותו זוג לא יוכל להביא ילדים לעולם, שבסופו של דבר כן נכנסו להריון. הבנתי שאני לא רוצה להישבר, אמרתי שאני אעשה הכל. היו רגעים קשים אבל החלטתי שלא אתייאש", מספרת נעמי. "עוד לפני שפגשתי את יעל, הכרתי בחור הומו במטרה לעשות איתו ילד: בנינו הסכם הורות מעוגן בחוק, ניסינו דרך מעבדות להיכנס להריון, ולא הצלחנו. אחרי שהכרתי את יעל, הלכנו לבנק הזרע ובחרנו תורם שהתאים לנו".

 

יעל, רצית להביא ילד בשלב כזה מוקדם במערכת היחסים?

 

"בהתחלה זה הלחיץ אותי כי בכל זאת לא הכרנו כל כך. כשפגשתי את נעמי היא היתה אחרי הרבה ניסיונות להביא ילד. לאט לאט, כשמערכת היחסים התפתחה בינינו, נולד אצלי הרצון שיהיו לנו ילדים".

 

רגע לפני בבית החולים ()
רגע לפני בבית החולים
 

ההחלטה להצטלם לתוכנית ולהיחשף נבעה כאמור מהרצון להגביר מודעות למצבן. "התוכנית נראתה אחלה מסגרת להיחשף בה", אומרת נעמי, "היה לי חשוב שאנשים יבינו שיש דברים כאלה ושאנחנו הורים לכל דבר. פרופסור יוגב (מנהל מחלקת היולדות בבילינסון, שבו מצולמת הסדרה) ניסה לשכנע אותי שזה שירות חשוב. מאז שהתחילו הפרומואים לתוכנית, אני נתקלת בתגובות חשוכות, ודווקא אחרי התגובות האלה אני חושבת שהיינו חייבות לעשות את זה".

 

יעל: "לי פחות היה נוח עם עניין החשיפה, אבל בסופו של דבר זה באמת שירות חשוב. והתוכנית היא גם לא צהובה, היא דוקו ריאליטי ולא משנים בה שום דבר. היא לא באה לעשות צחוק מאנשים. ויותר מזה – ככל שאני שומעת שהפרק שלנו גורם לחילוקי דעות בין אנשים, אני שמחה שעשינו את זה".

 

היה חשש מהדרך שבה תתקבלו בחדר הלידה?

 

נעמי: "אני פחדתי בשביל יעל, שימנעו ממנה לקחת את הילדה כי היא לא היולדת. אבל הופתעתי, שמו לה צמיד על היד והיא היתה כמו כל גבר אחר במחלקה".

 

יעל מבחינתה לא הרגישה בשום דבר שונה. "התגובות היו מאוד נעימות וטבעיות. הלסביות שלנו בכלל לא היתה אישיו, זה היה רגיל וכיפי. חששתי קצת בהתחלה מאיך שיקבלו אותנו, אבל לא הרגשנו מוזר. יש היום הרבה מודעות ואנחנו לא הראשונות שעושות את זה. רואים את זה כמעט בכל מקום".

נעמי קרן ויעל עמוס. "מי האמא? שתינו אימהות" ()
נעמי קרן ויעל עמוס. "מי האמא? שתינו אימהות"
 

שנה וחודשיים אחרי שהצטלמו לתוכנית ובתם גילי נולדה, יעל השלימה את הליך האימוץ והפכה באופן רשמי לאמא. "מבחינתי זה לא שינה הרבה", היא אומרת, "לא הייתי צריכה את המסמכים כדי להרגיש אמא. זה כן יכול לעזור מבחינה בירוקרטית".

 

תרצי להיכנס להריון בעצמך?

 

"אני בוודאות רוצה עוד ילדים. נכון לעכשיו אני לא רוצה להיכנס להריון וללדת בעצמי, אבל הכל עוד פתוח".

 

איך התגובות אליכן ברחוב, כשאתן מסתובבות עם גילי?

 

"אנחנו נתקלות בהמון שאלות מטופשות וחסרות טאקט. ראינו תגובות באינטרנט של אנשים מחבקים ואוהבים, ויש כאלה שכתבו שהם מרחמים על גילי ושהיא תהיה מסכנה כל החיים. עצוב לגלות שחלק מהמדינה שלנו מורכב מאנשים כאלה". 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעמי קרן ויעל עמוסי. "שירות חשוב"
לאתר ההטבות
מומלצים