שמן קוקוס: 5 שימושים בריאים - ומפתיעים
הוא תורם לירידה במשקל, משפיע על רמות הכולסטרול ובעל פעילות אנטי בקטריאלית. איך עוד שמן הקוקוס תורם לבריאות שלכם?
שמן קוקוס הוא כבר מזמן אחד מכוכבי המזון הבריא. על תרומתו לבריאות השיניים כבר אין עוררין, אבל יש לו יתרונות נוספים שמועילים לבריאות שלכם.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
עוד על שמנים בריאים
שמן זית: למה הוא בריא ואיך לבחור את הנכון
פיתוח ישראלי: השמן שיהפוך את החטיפים לבריאים יותרבדקנו: האם שמן דקל בריא לתינוק או לא?
1. מוריד את רמת הכולסטרול
מזון העל הזה עשיר בשמנים רוויים שמעלים את רמות הכולסטרול הטוב ומורידים את הסיכון ללקות במחלת לב. הוא מכיל תרכובות בלתי רגילה של חומצות שומן - MCFAs - שיש להן יתרונות בריאותיים רבים, כמו הורדת רמת הכולסטרול הרע.
הממצאים תואמים ממצאי מחקר בנושא שפורסם בכתב העת Lipids - כי יתרונות שמן הקוקוס בהורדת הכולסטרול הרע ובהעלאת הכולסטרול הטוב עולים אף על שמן סויה.
2. מסייע בירידה במשקל
שרשרת הטריגליצרידים שבשמן הקוקוס גורמת לחילוף חומרים מהיר ביחס לשמנים אחרים. חומצות השומן בשמן הקוקוס מתעכלות במהירות כמו סוכר, וכך הן לא נשארות בתאים והופכות לתאי שומן.
מחקר משנת 2011 שבדק את השפעת שמן הקוקוס על הירידה במשקל מצא כי אכן אנשים שלא עשו דבר מלבד להוסיף שמן קוקוס למזון שלהם, נרשמה אצלם ירידה בשומן הבטני.
3. מעלה את הלחות בעור
ויטמין E שנמצא בשמן הקוקוס יחד עם נוגדי החמצון שבו תורמים ללחות בעור. הם מסיעים בעצירת הנזק לרקמות הנגרמת בגלל ההזדקנות הטבעית של העור.
בנוסף, מחקרים מצאו כי לשמן הקוקוס יש תכונות אנטי בקטריאליות והוא יכול לעזור במקרים של אקנה, אקזמה, פסוריאזיס ודלקות שונות בעור.
4. משפיע על פעילות המוח
חומצות השומן בתוך שמן הקוקוס מספקות מקור שמן שניוני, בנוסף לגלוקוז שהמוח ומערכת העצבים זקוקים לו כדי לתפקד. רמת סוכר גבוהה עלולה לגרום לבעיות נוירולוגיות כמו אלצהיימר למשל. בנוסף, מצאו מחקרים כי חומצות השומן הללו עשויות לתרום לשיפור הזיכרון.
5. יעיל נגד חיידקים, וירוסים ופטריות
חוקרים טוענים כי החומצה הלאורית הנמצאת בשמן הקוקוס, היא בעלת תכונות אנטי פטרייתיות, אנטי ויראליות ואנטי בקטריאליות. מה שמאפשר לו להילחם בסוגים שונים של מחלות.
מחקר שפורסם בשנת 2000 הראה כי החומצה יכולה להילחם ובהצלחה בפתוגנים שונים, ביניהם חיידק הסטפילוקוק. בנוסף, במחקר עולה כי שמן הזית
סופג ויטמינים או מינרלים, שתורמים לבריאות.