צפו: המשטרה הירוקה תופסת עברייני פסולת
שני עבריינים שנתפסו משליכים פסולת בשטח פתוח בבאר יעקב, יעמדו בפני חקירה ומשאיותיהם הוחרמו. המשרד להגנת הסביבה: החרמת המשאיות היא אחד הכלים היעילים כנגד השלכת פסולת פיראטית. צפו: כך הם נתפסו על חם
המשטרה הירוקה של המשרד להגנת הסביבה תפסה בשבועות האחרונים שני עבריינים סביבתיים מוכרים, לאחר שנתפסו משליכים פסולת בניין בשטח פתוח בבאר יעקב. מדובר בעבריינים סביבתיים מוכרים שהוטלו עליהם קנסות בעבר, והם נתפסו על חם בביצוע העבירה, לאחר מעקב ממושך שכלל תצפיות ומארבים.
- לכתבות נוספות בערוץ כלכלה ירוקה
>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון
נגד העבריינים נפתחה חקירה פלילית ומשאיותיהם ששימשו לביצוע העבירה הוחרמו. אם יימצאו מספיק ראיות נגדם, יוגשו נגד שני החשודים כתבי אישום בבתי המשפט. בשנה האחרונה ביצעה המשפטה הירוקה למעלה מ-40 החרמות כלי רכב של עבריינים סביבתיים.
צפו: פורקים פסולת פיראטית ונתפסים על חם
מהמשרד נמסר, כי העבריינים מעוניינים לחסוך בהוצאות שינוע והטמנה של הפסולת, אולם השלכת פסולת פיראטית פוגעת בנוף ובשטחים הפתוחים, וכן עלולה לזהם מאגרי מי תהום עקב חומרי צבע וחומרים רעילים הנמצאים בפסולת. בנוסף לכך, היא עלולה פוגעת גם בחיות הבר ובבתי הגידול שלהן.
בימים אלה מקדם המשרד להגנת הסביבה חקיקה אשר תשים קץ להשלכת פסולת הבניין בטבע. לפי ההצעה, בכל רשות מקומית יפעלו מספר קבלנים מוכרים אשר רק הם יורשו להעביר את פסולת הבניין לטיפול ויציגו קבלות על כך שהפסולת הגיעה ליעדה, כפי שקורה עם הפסולת הביתית
מנכ״ל המשרד להגנת הסביבה, דוד לפלר, אמר: "אנחנו מציבים תמרור אזהרה לכל עברייני הסביבה. במקביל לחקיקת החוק שישים קץ למפגעי פסולת הבניין, אנו עורכים מארבים בכל הארץ וכל אדם שחושב שיוכל לחסוך כמה שקלים ע"י שפיכת הפסולת בטבע, צריך לדעת שהוא הבא בתור שייתפס על ידי המפקחים שלנו".
עיריית יבנה תפסה 3 משאיות
בתוך כך, פקחי עיריית יבנה תפסו בשבוע שעבר שלוש משאיות שהשליכו פסולת, ברשות הרבים, באתר המנוהל ללא רישיון. הפקחים איתרו ביום ראשון שעבר את המשאיות נוסעות אל שטח האתר הנמצא בדרום מזרח העיר יבנה ובתחום שיפוטה של העירייה. לאחר שתפסו אותן, העבירו הפקחים את המשאיות לאחסנה במגרש העירייה, והן מוחזקות מזה כשבוע ימים במגרש העירייה. מעיריית יבנה נמסר, כי מטרת התפיסה היא מניעתית - למנוע מהנהגים להשליך פסולת במקום אסור כמו גם למנוע מהאתר הלא מורשה להמשיך ולפעול.
בדיון שנערך ביום חמישי בבית המשפט השלום ברחובות קבעה השופטת, מירב כפיר, כי על מנת לשחרר את שלוש המשאיות יידרשו בעליהן להפקיד סכומי כסף בגובה 25,000 שקל עד 50,000 שקל. בנוסף נדרשים בעלי המשאיות להתחייב שלא לבצע עבירות דומות בהתחייבות של עד 150,000 שקל. כמו כן, ירשם שעבוד לטובת העירייה במשרד הרישוי והעירייה תוגדר כמוטבת בפוליסת הביטוח של המשאית.
ראש העיר, צבי גוב-ארי, אמר: "אנו רואים בחומרה השלכת פסולת בשטחים הפתוחים וננקוט בכל האמצעים החוקיים העומדים לרשותנו, לרבות החרמת ותפיסת משאיות, על מנת למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד". בכוונת העירייה להגיש כתבי אישום כנגד בעלי המשאיות ובמקביל המשך ההליך המשפטי כנגד בעלי החברה המפעילה את האתר הבלתי-חוקי. בעירייה טוענים, כי לפי החוזה שנחתם בין המינהל לזכיין, הפעילות במקום אמורה הייתה לעסוק בניקוי האתר מפסולת בניין על-ידי גריסתה.