47 אלף מובטלים נפגעו מהשביתה בשירות התעסוקה
השביתה שנמשכת כבר חודש בשירות התעסוקה, תפגע על פי הוועד בתשלומי הקצבאות של כ-47 אלף מובטלים - גם כאלה שנרשמו מזמן לשירות. כך עולה מדברים שאמרו היו בוועד שירות התעסוקה. לצד זאת, היא עתידה גם להביא לבזבוז כספי ציבור - עם תשלום קצבאות מיותר של 80 מיליון שקל למובטלים - גם אם הם חזרו כבר למעגל העבודה. הנהלת השירות: "היקפי הפגיעה נמוכים משמעותית"
שביתת עובדי שירות התעסוקה בחודש האחרון פגעה בתשלומי הקצבאות של כ-47 אלף מובטלים, ולצד זאת גם הביאה לתשלום קצבאות מיותר של 80 מיליון שקל ששולמו למובטלים עבור דיווחי ספטמבר - גם אם הם חזרו כבר למעגל העבודה. כך מסר היום (ב') ועד העובדים בשירות.
- זה לא מאחז: "בנט לא מתעניין במובטלים"
- כ-12 אלף מובטלים לא קיבלו דמי אבטלה
- מובטלים בלי דמי אבטלה: "שוברים חסכונות של הילדים"
עובדי שירות התעסוקה פתחו בשביתה לפני 28 ימים, במסגרתה כל לשכות התעסוקה סגורות לקבלת קהל. בוועד הודיעו בתחילה כי התשלום למובטלים שנרשמו כבר בשירות התעסוקה, לא ייפגע עקב השביתה, אולם בהודעה ששיגרו היום נטען כי צפויה פגיעה בקצבאות של כ-30 אלף מובטלים רשומים.
בוועד הסבירו כי מובטלים אלו עתידים לקבל תשלומים מופחתים עבור אוקטובר, זאת מאחר שהשירות העביר דיווחים חלקיים בלבד למוסד לביטוח הלאומי - שאמור לשלם למובטלים את הכסף. פגיעה זו מצטרפת לפגיעה הצפויה באלפי מובטלים חדשים, שאיבדו את עבודתם באוקטובר ולא הספיקו להרשם במועד בלשכות התעסוקה בשל השביתה, ולכן לא קיבלו דמי אבטלה במועד הקבוע - ב-17 לחודש.
על פי הוועד, קיימים כ-17 אלף מובטלים חדשים, מה שמביא את שיעור הנפגעים מהשביתה לכ-47 אלף איש. עם זאת, מנכ"ל השירות, בועז הירש, דיווח בשבוע שעבר בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת כי מדובר בכ-12-10 אלף איש.
תוצאה נוספת של השביתה להערכת הוועד, היא כי המוסד לביטוח לאומי עתיד לשלם כ-80 מיליון שקל קצבאות מיותרות למובטלים עבור חודש אוקטובר, המסתמכות על דיווחי ספטמבר. זאת גם אם אותם מובטלים כבר יצאו ממעגל האבטלה ואינם זכאים עוד לקצבה מכיוון שמצאו עבודה, תקופת הזכאות שלהם הסתיימה, או שהם אינם זמינים מטעמים של נסיעה לחו"ל או לימודים.
הערכה זו מסתמכת על אומדן לפיו בכל חודש יוצאים ממעגל האבטלה כ-10% מכלל המובטלים. מאחר שאין בידי הביטוח הלאומי מידע מעודכן לאוקטובר - במהלכו שבתו עובדי שירות התעסוקה - הוחלט לשלם את הקצבאות באופן גורף.
יו"ר הוועד: עשרות מיליוני שקלים ירדו לטמיון
עובדי שירות התעסוקה פתחו בשביתה ב-19 באוקטובר בטענה כי משרד האוצר מתכוון לסגור לשכות תעסוקה באזורים מוכי אבטלה, לצמצם תקנים ולהעביר את הטיפול בדורשי העבודה לידי חברות קבלן פרטיות. בוועד טוענים כי הכוונה היא לסגור כ-18 סניפים באזורים מוכי אבטלה - דבר שיפגע בנגישות של המובטלים, אולם על פי הנהלת השירות, עתידים להיסגר כ-12 סניפים.
הסתדרות עובדי המדינה הצטרפה למאבק עובדי השירות והודיע על שביתות סולידאריות במשרדי ממשלה. בתוך כך, אתמול שבתו עובדי רשות מקרקעי ישראל והיום שובתים עובדי משרד החקלאות. בפגישות משא ומתן שנערכו בין נציגי ההסתדרות והעובדים לבין נציגי משרד האוצר וההנהלה לא הושגו הבנות עד כה.
נפגעים נוספים כתוצאה מהשביתה, הם דורשי עבודה שהחלו בתהליך למציאת עבודה חדשה בסיוע שירות התעסוקה, כיוון שכל הייעוצים והקורסים נעצרו והמשתתפים נאלצים כעת להמתין ללא מעש.
"עשרות מיליוני שקלים מכספם של משלמי המיסים ירדו היום לטמיון", מסר יו"ר הוועד עופר לוי. מדובר באבסורד שכן את המשבר בשירות התעסוקה ניתן לפתור בפחות מרבע מהסכום שנזרק. אנשים שלא מגיעה להם קצבה - יקבלו אותה, כשבפועל - רבע מהסכום ששולם בגין תשלומי יתר היה פותר את הבעיה ואת הפגיעה במובטלים".
לוי הוסיף כי "ההתנהלות הזאת של משרד האוצר מוכיחה את כוונתם האמיתית: לשבור את עובדי השירות ולהפריט את שירות התעסוקה. משרד האוצר פועל בחוסר תום לב מתוך אדישות מוחלטת לגורל הציבור הכי חלש במדינה".
שירות התעסוקה: מאמצים לסיים את השביתה
מהנהלת שירות התעסוקה נמסר: "הנהלת שרות התעסוקה מצרה על הפגיעה בדורשי העבודה כתוצאה מהעיצומים שנוקט ועד עובדי שירות התעסוקה. על פי המידע הקיים בידינו והנסמך על נתוני המוסד לביטוח לאומי, היקפי הפגיעה נמוכים משמעותית מהנתונים שנמסרו על ידי ועד עובדי שירות התעסוקה.
"המאמצים שנעשו על ידי שירות התעסוקה והמוסד לביטוח לאומי לתשלום קצבאות מלא ככל שניתן, צמצמו באופן ניכר את הפגיעה בדורשי העבודה. יודגש, כי זכאותם של דורשי עבודה לא תיפגע ועם סיום העיצומים ישולמו ההפרשים באופן רטרואקטיבי לזכאים".
"הנהלת שרות התעסוקה נפגשה אתמול עם ועד העובדים ונציגי ההסתדרות, פגישה נוספת נקבעה להיום בערב. הנהלת השירות לא חוסכת מאמצים להביא לכדי סיום העיצומים והחזרת שגרת העבודה בלשכות התעסוקה".