רוב מוחץ בספרד: בעד מדינה פלסטינית
319 מחוקקים הצביעו בעד ההצעה שאינה מחייבת, שניים התנגדו. בתחילת הדיון גינו חברי המפלגות את הפיגוע בבית הכנסת בירושלים. גורמים במשרד החוץ: "טעות קשה בניהול סכסוכים שדוחה את חזרת הפלסטינים למו"מ"
בעצם אישור החוק, מפצירים המחוקקים בממשלתם להכיר בפלסטין כמדינה, אולם רק אם ישראל והפלסטינים ינהלו משא ומתן על הפתרון לסכסוך המתמשך. בכך הפכה ספרד למדינה הרביעית באירופה - אחרי בריטניה, שבדיה ואירלנד - שמכירה במדינה פלסטינית. הטיוטה שאושרה על ידי הפרלמנט הספרדי קוראת לממשלה להכיר במדינה פלסטינית. "הכרה זו תתממש כתוצאה של שיחות תיווך בין הצדדים שיבטיחו שלום וביטחון לשתי המדינות, מתוך כבוד לזכויותיהם של האזרחים וליציבות האזור".
בדיון שנערך בפרלמנט הספרדי, החלו נציגי המפלגות השונות בפרלמנט את נאומם בגינוי פיגוע הטרור שאירע אתמול בבוקר בבית כנסת בירושלים, במהלכו רצחו מחבלים חמישה בני אדם ופצעו שניים. המחוקקים השונים הסכימו גם על החשיבות שבהכרה במדינה הפלסטינית - צעד שיקדם לטענתם את הפתרון לסכסוך בין ישראל לפלסטינים. בעיתון "אל פאיס" הספרדי ציינו כי אף שההחלטה אינה מחייבת, יש לה חשיבות פוליטית גדולה, ובדיון נכחו שגרירים מארצות ערב ונציג של הרשות הפלסטינית.
גורמים במשרד החוץ מסרו בתגובה כי החלטת הפרלמנט דוחה את חזרת הפלסטינים לשולחן המשא ומתן. "כשנותנים לפלסטינים להבין, אמנם בטעות, שהם יוכלו להשיג את כל מה שהם רוצים בלי לחזור למשא ומתן ובלי הפשרות הנדרשות, כל מה שמשיגים בפועל זה דחיית חזרת הפלסטינים לשולחן המו"מ. יש כאן טעות קשה בניהול פתרון סכסוכים בכך שהופכים את הדבר לקשה יותר במקום לתרום ולקדם פתרון לסכסוך". הגורמים הצביעו גם על העיתוי האומלל של ההחלטה, ביום שבו מבצעים שני מחבלים פלסטינים טבח מזעזע במתפללים במקום קדוש רק משום שהם יהודים.
תחילה הכילה טיוטת ההצעה קריאה מפורשת להכרה בפלסטין - דבר שהכעיס מאוד גורמים רשמיים בירושלים. אולם ביאטריס רודריגס-סלמונס ממפלגת השלטון (PP), שמחזיקה ברוב מובהק בבית התחתון, הצהירה כי מפלגתה לא תתמוך בהכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית "בזמן שישראל חווה כאב כה גדול. זה לא הזמן לחתור להכרה חד-צדדית. שלום ושותפות בין שתי
המדינות הם המטרה והדרך להגיע אליה היא באמצעות מו"מ בין השתיים", אמרה.
שר החוץ הספרדי חוסה מנואל גרסיה-מרגאיו, השר היחיד שהשתתף בדיון, אמר כי הממשלה מחויבת כעת לעבוד לטובת קיום דיאלוג בין שני הצדדים שיביא "שלום, יציבות ופיתוח לאזור שחווה סבל רב זה זמן רב". הוא קרא גם לאיחוד האירופי לבחון את הסוגיה.
צרפת עשויה להיות המדינה הבאה באירופה שתצביע על החלטה לא מחייבת של הכרה במדינה פלסטינית. דיון בסוגיה בפרלמנט הצרפתי צפוי להיערך החודש.