שתף קטע נבחר

 

מתפללים שחרית תחת אבטחה בבית הכנסת: "חזרתי לחפש את התפילין של אבא הפצוע"

24 שעות לאחר ששני מחבלים טבחו במתפללים והרגו חמישה בני אדם, התכנסו בבית הכנסת "בני תורה" בשכונת הר נוף בירושלים עשרות לתפילת שחרית. מאבטחים הוצבו בכניסה. תושב השכונה שטיפל אתמול בפצועים: "הסתכלתי סביב כשנכנסתי, מהחשש שמישהו יעשה זאת שוב"

אתמול באותה שעה אמרו המתפללים בבית הכנסת "בני תורה" את תפילת העמידה, התפילה העיקרית בסדר התפילה בימות החול שנאמרת בלחש, ואז החלה התופת. יממה לאחר ששני מחבלים טבחו במתפללים והרגו חמישה בני אדם, התכנסו בבית הכנסת "בני תורה" בשכונת הר נוף בירושלים עשרות לתפילת שחרית. כ-30 מתפללים הגיעו הבוקר (יום ד') לבית הכנסת, שבכניסה אליו הוצבו מאבטחים בעקבות אירועי אתמול.   

המתפללים הבוקר (צילום: נועם 'דבול' דביר) (צילום: נועם 'דבול' דביר)
המתפללים הבוקר(צילום: נועם 'דבול' דביר)

 

יממה אחרי הפיגוע: שוב מתפללים שחרית    (צילום: עפר מאיר)

יממה אחרי הפיגוע: שוב מתפללים שחרית    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחד מהם היה יצחק השייג, רופא בבית החולים שערי צדק, שנפצע אתמול בפיגוע וחזר להתפלל הבוקר בבית הכנסת. "הייתי בבית כנסת ואז שמעתי את הירי. לא ידעתי מה קורה. ראיתי מחבלים נכנסים לבית הכנסת. הם רדפו אחריי עם גרזן ולא ראיתי אפילו שנפצענו".

 

גם יוסף מועלמי הגיע הבוקר לבית הכנסת, שם נפצע אתמול אביו איתן בזמן התפילה. הוא מאושפז מאז בבית החולים הדסה עין כרם. "חסר לי את התפילין שלו, את הטלית שלו ובאתי לחפש אותם", סיפר בהתרגשות. "אנחנו עברנו כאן הבוקר בדרך לבית החולים. המצב של אבא משתפר תודות לתפילות. כל בוקר אנחנו מתפללים חזק אבל התפילה הבוקר תהיה ממעמקי הלב".

מאבטחים בכניסה לבית הכנסת (צילום: נועם 'דבול' דביר) (צילום: נועם 'דבול' דביר)
מאבטחים בכניסה לבית הכנסת(צילום: נועם 'דבול' דביר)

לקראת תפילת שחרית בבית הכנסת (צילום: נועם (דבול) דביר) (צילום: נועם (דבול) דביר)
לקראת תפילת שחרית בבית הכנסת(צילום: נועם (דבול) דביר)

יממה אחרי, חוזרים לתפילת שחרית (צילום: קובי גדעון, לע"מ) (צילום: קובי גדעון, לע
יממה אחרי, חוזרים לתפילת שחרית(צילום: קובי גדעון, לע"מ)
 

תושב השכונה עקיבא פולק, שבמסגרת עבודתו כפרמדיק של מד"א הגיע אתמול ראשון לזירה, היה בין אלו שחזרו הבוקר לבית הכנסת. "היום בבוקר נכנסתי לבית הכנסת שלי ברחוב והסתכלתי טוב סביב, מהחשש שמישהו יעשה זאת שוב", הוא גילה. "זו הפעם הראשונה שאני נכנס לפה אחרי האירוע וזה קשה. הכרתי שניים מההרוגים. כשאני נכנסתי הבוקר קלטתי שהמחבל ראה אותי דרך הזכוכית של הדלת".

 

פולק הסביר את החשיבות שבחזרה לשגרה: "כשאני רואה את בית הכנסת מלא, אני יודע שהם אנשים מאמינים ובית הכנסת לא ייסגר אלא רק ייחזק את האנשים. מה שאנחנו צריכים לעשות זה לחזור לכאן ולהתפלל. התחושה שלי זה איתות מלמעלה. השוטרים הגנו על כל עם ישראל ופתחו באש על המחבל".

 

"משחזר בראש איפה המחבל עמד ואיפה אני"

גם יוסי ברזני שהיה אתמול בבית הכנסת וחזר לתפילה הבוקר. "הייתי השני בתפילה ופרצתי בבכי בכניסה אבל אנחנו אנשים מאמינים. כביכול הכול נראה פה רגיל, סידרו פה כנראה יותר מדי טוב, אבל זו מערבולת של תחושות פנימית. הלכתי להתפלל בדיוק באותו מקום לומר ברוך שעשה לי נס במקום הזה ואני משחזר בראש איפה המחבל עמד ואיפה אני עמדתי. ברוך השם הכול בסדר".

 

"מצבו של המתפלל שנכח בפיגוע עם בנו השתפר"    (צילום: עידו ארז)

"מצבו של המתפלל שנכח בפיגוע עם בנו השתפר"    (צילום: עידו ארז)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

תושב אחר מהר נוף, גבריאל כהן, הגיע הבוקר לבית הכנסת כדי להשלים מניין והופתע מכמות המתפללים במקום. "הגעתי לכאן אחרי שסיימתי את התפילה על מנת לראות אם יש מניין וברוך השם הוא ממשיך להתקיים. יש לי אחריות כלפי זה שבית הכנסת יהיה מלא ולחזק אותו".  

רס"מ זידאן סייף ובתו התינוקת ()
רס"מ זידאן סייף ובתו התינוקת

"אתמול הייתי בבית כנסת ממול וחוויתי את האירוע כששמעתי אותו. היום נכנסתי וזה מראה מצמרר, כי אתמול הכול היה דם, נורא ואיום פשוט מזעזע", המשיך כהן. "כל אדם צריך לחשוב שהעתיד תלוי בקדוש ברוך הוא. אתה רואה אדם בבוקר בדרך לתפילה וכמה שעות אחרי הוא במקום אחר".

 

התפילות בבית הכנסת התחדשו כבר אתמול, מיד עם יציאת מסע ההלוויה של נרצחי הפיגוע. כתמי הדם נוקו ממנו אבל סימני הטבח עדיין ניכרו במקום, בעיקר בגלל הזגוגיות המנופצות מירי הקליעים. עשרות המתפללים קראו "ה' אלוהינו ה' אחד" ובהמשך פרקי תהילים. גבאי בית הכנסת, מוטי אודרברג, אמר: "אנחנו לא מנהלים את העולם. אנחנו ממשיכים להאמין באמונה שלמה ולהתפלל לבורא העולם. הרוצחים לא מרתיעים אותנו".

 

ההרוגים בפיגוע הם משה טברסקי, יליד ארצות הברית בן 59, עלה ארצה עם משפחתו ב-1990. ב-15 השנים האחרונות היה רב בישיבת "תורת משה" בירושלים. אריה קופינסקי (43), ששכל את בתו חיה חנה בת ה-13 לפני שנתיים. אברהם שמואל גולדברג (68), אב לשישה שעלה ארצה ב-1991, הרב קלמן לוין, כבן 50, שלו תשעה ילדים וחמישה נכדים ורס"מ זידאן סייף, שוטר תנועה שהגיע לסייע ונהרג בקרב יריות עם המחבלים.

 

ארבעת המתפללים שנרצחו הובאו למנוחות אתמול. במרכז הרפואי הדסה עין כרם בירושלים עדיין מאושפזים ארבעה פצועים: שניים באורח קשה, אחד במצב בינוני-קשה ואחד שפצוע קל - פרמדיק שנפגע בעת פינוי פצועים. חלקם נותחו אתמול.

 

ד"ר יגאל שושן, מנהל המחלקה לניורו-כירורגיה בבית החולים, אמר כי "מצבו של שמואל גולדשטיין השתפר. הוא חזר להכרה והתחיל לשוחח איתנו. הוא עדיין בהלם ולא מפסיק לספר לנו על מה שקרה. פצוע השני זקוק לניתוח השלמה ביד והפצוע השלישי מוגדר קשה יותר. יש לו עוד דרך לעשות".

 

בעקבות הטבח הוחלט במשטרה ובעיריית ירושלים על צעדים לתגבור האבטחה. המשטרה מעבה את נוכחותה בעיר, מרעננת את ההנחיות והערנות ומתגברת

את מערכי האבטחה במוסדות החינוך. זאת בנוסף להנחיות של השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' שלפיהן יינקטו צעדים מיידיים ובהם הצבת מחסומים בכפרים במזרח העיר, בידוק קפדני של כל היוצאים וכן גיוס של ארבע פלוגות מג"ב שיעלו לירושלים.

 

ראש העיר ניר ברקת אמר כי החליטו "על מבצע נרחב לגיוס מתנדבים למשמר האזרחי בירושלים. אני קורא לתושבי ירושלים להתנדב ולחזק את הסיוע האזרחי לכוחות הביטחון, זאת לצד הגברת הערנות הנדרשת מצד כל התושבים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם 'דבול' דביר
המתפללים בבית הכנסת, הבוקר
צילום: נועם 'דבול' דביר
צילום: קובי גדעון, לע"מ
סידורי תפילה בבית הכנסת לאחר הטבח
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים