הפתעה: התפטר מנכ"ל משרד ראש הממשלה
הראל לוקר, שמכהן בתפקיד זה שלוש שנים וקידם שורת רפורמות, הודיע על רצונו לסיים את התפקיד. לא נקבע מועד לעזיבה. בשיחות סגורות הבהיר לוקר כי הוא רוצה לחזור למשפחתו
טלטלה במשרד ראש הממשלה: מנכ"ל המשרד הראל לוקר הודיע היום (ד') לראש הממשלה בנימין נתניהו כי ברצונו לסיים את תפקידו, וזאת בתום שלוש שנים לכהונתו. ההודעה התקבלה במשרד רה"מ בתדהמה ולא היו לה כל אינדקציות קודמות. טרם נקבע מועד לעזיבה. על הכוונה של לוקר לפרוש דיווח לראשונה העיתונאי בן כספית ביום ראשון.
לוקר הבהיר בשיחות סגורות כי הוא רוצה לחזור למשפחתו אחרי תקופה ארוכה ומורכבת בתפקיד. נתניהו מסר בעקבות זאת כי "אני מודה להראל על עבודתו המאומצת
והמבורכת באחד התפקידים המורכבים בשירות הציבורי. במשך שלוש שנים ותחת שתי ממשלות בראשותי, קידם הראל בצורה יוצאת דופן נושאים רבים וקריטיים למדינת ישראל ועשה זאת מתוך תחושת שליחות, במקצועיות, צניעות, והצלחה רבה".
לוקר עצמו הצהיר כי "זו הייתה תקופה אינטנסיבית ומרתקת והייתה לי הזכות הגדולה לסייע לראש הממשלה בצמתים מרכזיים של ניהול המדינה. אני מודה לראש הממשלה על כך שבחר בי לאחד מתפקידי המפתח של השירות הציבורי במדינת ישראל ונתן לי את האמון והגיבוי על מנת לקדם נושאים חשובים לאורך השנים".
לוקר, אשר הגיע לשירות הציבורי מהמגזר העסקי, נכנס לתפקידו בשנת 2011. בהודעה שפורסמה היום הוזכר כי הוא ניהל את עבודת המטה של הממשלה בנושאים הכלכליים-חברתיים ופעל בנושאים אלה כאיש הביצוע של נתניהו מול שרי ומשרדי הממשלה, ראשי רשויות, משקיעים זרים והמגזר העסקי. לוקר פעל ליצירת מנועי צמיחה, פיתוח הפריפריה וקידום רפורמות כלל משקיות. כמנכ"ל משרד ראש הממשלה היווה כתובת לבוררות, גישור והסרת חסמים בעבודת הממשלה.
בין המהלכים שאותם קידם מטעמו של ראש הממשלה נמנו לפי ההודעה: רפורמת הייבוא המקביל במזון לא רגיש ("רפורמת הקורנפלקס"), צמצום השימוש במזומן, רפורמה בכוח האדם בשרות המדינה, תוכנית צמצום הרגולציה והבירוקרטיה בממשלה, מעבר צה"ל דרומה ופינוי מחנות מאזורי הביקוש, תוכניות לפיתוח כלכלי חברתי של הנגב ועוטף עזה, החלת שקיפות ובקרה בתקציב מערכת הביטחון, מיזם הסיבים האופטיים וישראל דיגיטלית, קידום משק הגז הטבעי (ייצוא, מתקני קליטה ועוד), רפורמה בתכנון ובנייה, תכניות מחיר מטרה והסכמי גג בדיור, גני ילדים חינם לגילאי 3-4, קידום היחסים הכלכליים עם יפן, תכניות לפיתוח כלכלי במגזר המיעוטים ומתווה הפרטת תעש.