שתף קטע נבחר
 

נשיא התאחדות התעשיינים: "תומך בהעלאת שכר המינימום"

בוועידת התעשייה 2014 אמר היום צביקה אורן שיש להוביל מהלך להעלאת שכר המינימום "בזהירות, על מנת שלא תתקבל תוצאה לא רצויה". מנכ"ל משרד רה"מ הפורש קרא להשקיע את עודפי הכסף מרשות שדות התעופה בהעסקה ישירה. נפתלי בנט התייחס להפסקת עבודת העובדים הערבים באשקלון: "לא אאפשר פגיעה בעובדים הערבים"

היוזמה להעלאת שכר המינימום זוכה במפתיע לתמיכת התעשיינים: בדברים שנשא הבוקר בועידת התעשייה 2014 הנערכת באילת, אמר נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, כי הוא תומך בהעלאת שכר המינימום כחלק מהסכם כולל עם המדינה וההסתדרות, בתנאי שהוא יכלול גם הפחתה של מס המעסיקים. יש לציין, כי אתמול צוטט אורן באומרו כי הוא מתנגד לדרישת ההסתדרות להעלות את שכר המינימום באלף שקל, לסכום של 5,300 שקל, ואמר כי גם שכר מינימום של 5,000 שקל הוא גבוה מדי.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

איך מסתדרים עם 3,400 שקל בחודש?

ההסתדרות: שביתה במשק מה-4 בדצמבר

 

"שכר המינימום למעשה מאלץ אותנו המעסיקים לשלם לעובד יותר ממה שאנחנו חושבים שמגיע לו על פי התפוקה, מה שיוצר למעשה תשלום של שכר עודף", אמר אורן. "למרות זאת, אני כן עד לכל פעולה שתעלה את המשכורות, ואני מוקיר את הפעילות של יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שלקח על עצמו את האחריות לטפל בנושא. עם זאת, אני קורא לו לעשות את זה בזהירות, על מנת שלא תתקבל תוצאה לא רצויה. לכן יש לפעול בקונטקסט נרחב יותר ולהעלות את שכר המינימום במסגרת הסכם כולל עם הממשלה וההסתדרות, שיכלול מרכיבים נוספים כמו לאפשר שעות עבודה גמישות והפחתת מס מעסיקים".

 

אורן ציין כי הוא מתנגד לשביתה שמתכננת ההסתדרות במשק, בהמשך לסכסוך העבודה עליו הכריזה השבוע בדרישה להעלאת שכר המינימום במחאה על צורות העסקה פוגעניות כמו תופעת עובדי הקבלן. "כדי להגיע לפתרון נכון, הצדדים צריכים להיות מוכנים להקשיב אחד לשני. אל ידי השבתה אתה יכול אולי לכפות על הצד השני את הדרך שלך ולאלץ אותו לקבל אותה אבל אם הדרך שלך היא שגויה, התוצאה תהיה שהמשק ייפגע".

 

בהתייחסו להחלטת ראש עיריית אשקלון לעצור את עבודת הפועלים הבונים את הממ"דים במוסדות החינוך ביער, אמר אורן כי זה "רעיון מטופש".

 

בנט: "לא אאפשר פגיעה בעובדים הערבים"

גם יו"ר ההסתדרות ניסנקורן התייחס בדבריו בוועידה להפסקת עבודתם של הערבים הישראלים באשקלון. "אני חושב שזה בלתי נסלח שדווקא במדינת ישראל שוללים מבן אדם את הזכות לעבוד בגלל הדת שלו או בגלל המוצא שלו", אמר. "קלות הדעת שבן אדם מרשה לעצמו לעשות את זה, בלי לחשוב על הרקע וההיסטוריה שלנו, ובלי לחשוב מאיפה אנחנו באים ולאן אנחנו הולכים, היא בלתי נסלחת".

 

צפו בדיון בוועידת התעשייה 

צילום: דוברות התאחדות התעשיינים

 

שר הכלכלה נפתלי בנט אמר בהקשר הזה כי הנחה את אנשי משרדו להגביר את האכיפה נגד עבירות הקשורות באפליה בשוק העבודה. "צריך לדעת ש-99.9% מערביי ישראל נאמנים למדינת ישראל. יש מיעוט קטן מאד שפועל נגד. לכן, המדיניות של ממשלת ומדינת ישראל תהיה יד קשה למחבלים, יד מחבקת לנאמנים.

 

"את הקו התקיף בקבינט אני מוביל נגד המחבלים", הוסיף. "אך בזרוע השנייה שלי כשר הכלכלה אני לא אתן יד לפגיעה באף עובד על רקע דת או גזע, דבר כזה לא יקרה במדינת ישראל. מאוד קל לדבר על דמוקרטיה כשהכול נפלא, אבל המבחן שלנו הוא להישאר דמוקרטיה חזקה גם בימים קשים".

 

ח"כ עמיר פרץ, השר להגנת הסביבה היוצא ויו"ר ההסתדרות לשעבר, ציין כי הוא תומך ביוזמת ההסתדרות להעלאת שכר המינימום. "אני חושב שזו תביעה נכונה. אי אפשר להחזיק את המשק עם הפערים החברתיים הקיימים - יום אחד סיר הלחץ יתפוצץ". 

 

לוקר: "העבירות את עודפי הכסף מרש"ת לתעסוקת עובדי הקבלן"

מנכ"ל משרד רה"מ, הראל לוקר, שאתמול הודיע על סיום תפקידו בתום שלוש שנים, אמר כי "הבחירה של ראש הממשלה בי והגיבוי שהוא נתן לי במשך שלוש שנים, רק מראים לכם כמה שראש הממשלה מעריך את המגזר העסקי. כמה שהוא מעריך אתכם, שמחוללים את הצמיחה ושמייצרים מקומות עבודה".

 

לוקר הוסיף כי הם מובילים ביחד עם התעשיינים, תוכנית רחבה להפחתת כובד הרגולציה. "ראש הממשלה ואני חושבים שהמצב הטבעי הוא שנותנים לכם לעשות ולפעול כרצונכם. זה המצב הטבעי. חובת ההוכחה שצריך רגולציה ולהסדיר משהו היא של הממשלה, אנשים קצת מתבלבלים היום. אגב, במקרים חריגים ברור שצריך. הממשלה צריכה להתערב והשוק לא יכול לעשות את הכל, אבל זה החריג.

 

בין האתגרים הכלכליים-חברתיים של ישראל, ציין לוקר את הזדקנות האוכלוסייה, וכן את השינויים הנדרשים בהעסקת עובדים בשירות המדינה. "הובלנו רפורמה דרמטית בכוח האדם בשירות המדינה", אמר. "חצי מיליארד שקל משולמים היום לכל מיני דברים שנקראים שכר עידוד וכהנה וכהנה, שלא רלוונטיים לכלום. לא עידוד, ולא בונוס ולא תגמול ולא מוטיבציה ולא מענה להצלחה. לכן ברפורמה בנינו הערכת עובדים יחסית דיפרנציאלית. הקידום והתגמול יהיו בקורלציה לביצועים, לתפקוד ולציונים".

 

"דבר שני, ערערנו את מושג הקביעות, עד חמש שנים. מבחינתו לא צריכה להיות קביעות, השאלה אם בכלל צריכה להיות קביעות ולא צריך להסביר לכם למה. בנוסף, הגדלנו את התחרות בגיוס עובדים ואת האפשרות לגיוס חיצוני. אין היום תחרות. תחשבו שאתם הייתם מגייסים לעסק שלכם מתוך העסק שלכם. זה לא הגיוני, אין שום תחרות ותמריץ להצטיין. גם הגבלנו לבכירים את הקדנציות, קצובת כהונה, ועשינו רוטציות. הלכנו למודל די דומה לצבא. הרי לא יכול להיות שמישהו ישב עשרות שנים ויצבור כוח בתפקיד בכיר. זה לא יכול להיות פשוט, זה מעוות".

 

בהמשך פנה לוקר ליו"ר ההסתדרות ואמר: "אני ממש מבקש את שיתוף הפעולה שלך ברפורמה הזו לטובת כל עם ישראל. השירות הממשלתי חייב שינוי כדי לתת את אותו שירות לאותם אנשים פה, וגם לעובדים ולאנשי העסקים ולתעשיינים. כדי לתת את השירות שאנחנו צריכים שירות המדינה צריך להשתנות בדמות הרפורמה. אבל עד שזה יישא פירות, ואנחנו במו"מ גם עם ההסתדרות על זה, אתם צריכים לייצר צמיחה ומקומות עבודה".

 

בהמשך התגלע ויכוח בינו לבין ניסנקורן. בו אמר לוקר: "עובדי קבלן בבנקים מקבלים גרושים, לעומת הוועדים החזקים, כמו שאתה יודע, וגם אצלך. המיליארדים העודפים שהתגלו ברשות שדות התעופה הם סכום שהשיתו על הציבור, ויש שם אלפי עובדי קבלן - בוא נשלם להם יותר מהמיליארדים האלה. לא לממשלה, לא דיבידנד לממשלה, לא לציבור - לעובדי הקבלן".

 

ניסנקורן השיב: "הייתי שמח להעביר את המיליארדים שהמדינה לקחה מרשות שדות התעופה להעסקת אותם עובדי קבלן בהעסקה ישירה. בוא נראה שהמדינה עושה את זה". לוקר אמר בתגובה: "לוקר: בוא נראה שהוועד עושה את זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
נשיא התאחדות התעשיינים צביקה אורן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים