הבלוגר שביקר בארץ שוחרר מהכלא באיראן
חוסיין דרחשאן נחשב ל"אבי הבלוגוספירה האיראנית", וביקר פעמיים בישראל כדי להביא מסר של שלום. ב-2006 התראיין ל-ynet, בביקור מולדת ב-2008 נעצר והושלך ל-19.5 שנות מאסר. היום קיבל במפתיע חנינה: "תודה, חמינאי"
המנהיג העליון של איראן, האייתוללה עלי חמינאי, העניק היום (ה') במפתיע חנינה לבלוגר האיראני-קנדי חוסיין דרחשאן אחרי שש שנים שבהן ישב בכלא בגין "הפצת תעמולה, העלבת האיסלאם ושיתוף פעולה עם מדינות עוינות". דרחשאן נחשב ל"אבי הבלוגוספרה האיראנית", וב-2006 ו-2007 הוא ביקר בישראל, התירוץ שהוביל למעצרו באיראן.
עוד חדשות בעולם :
- 1.1 מ"ר עם נוף לים. העיר שרעבה לשטח פנוי
- מתה הדוכסית מאלבה, שיאנית תוארי האצולה
- גל הקור בארה"ב: 7 נהרגו, מצב חירום ב-NY
- התקבלה הודעה חדשה: 'לברוח! פילים באים'
בולגרים איראנים מחשבים את דרחשאן, עיתונאי מטהרן שעבר בשנת 2000 לטורונטו, לאיש שחולל את מהפכת הבלוגרים ברפובליקה האיסלאמית על-ידי כך שהחל לפרסם הוראות ומדריכים בנושא בפרסית. לא ברור מדוע הוחלט לשחררו דווקא היום אחרי שש שנות מאסר. "אני חופשי אחרי שש שנים", כתב דרחשאן בחשבון ה"גוגל פלוס" שלו, "אני מודה לאלוהים. אני כל כך אסיר תודה לאייתוללה חומייני". הוא גם הודה לתומכיו ולמשפחתו על מאמציהם להביא לשחרורו.
דרחשאן נעצר בטהרן בשנת 2008 בחשד לריגול למען ישראל ובשנת 2010 הוא נידון ל-19 שנות מאסר וחצי. לפני כן הוא נהג לפרסם חומרים המותחים ביקורת על הממשלה בטהרן, וב-2006 הוא ביקר כאמור בישראל, שבה איראן אינה מכירה.
דרחשאן נחשב לאחד הבלוגרים הראשונים באיראן. בשנת 2001 הוא השלים את כתיבתו של המדריך הראשון לכתיבת בלוגים בפרסית, שהסביר כיצד להשתמש בפלטפורמת הבלוגים blogger ושימוש בקידוד unicode על מנת לכתוב בלוג בשפה הפרסית - פעולה שהפכה אותו לגורו של עולם הבלוגים הפרסי. כשדרחשאן החל את הפרסומים הראשונים שלו, ב-1999, זה לא היה דבר של מה בכך - אך אחריו צמחה הבלוגוספירה האיראנית, עד שיש המכנים אותה "בלוגיסטאן".
דרחשאן ביקר בישראל בשנים 2006 ו-2007. בביקוריו העביר מסרים של ידידות וניסה למתן מעט את התדמית העוינת של ארצו כאן. דרחשאן
אמר אז ל-ynet: "התקשורת באיראן מדווחת על ישראל רק בהקשר של פיגועים ותקריות ירי. רציתי להראות לקוראיי באיראן את הישראלים כפי שהם באמת ואת חיי היום-יום בישראל. במקביל, אני מעוניין להעביר לישראלים מסר שהעם האיראני אינו קיצוני כמו המשטר שלו".
"התגובות שקיבלתי מאיראנים בעקבות ההכרזה על הביקור היו מדהימות", אמר אז דרחשאן ל-ynet, "גם אנשים שלא מסכימים עם דעותיי הפוליטיות תמכו בי. בלוגרים יכולים לתרום לשיפור היחסים בין העמים, ולהראות את הפנים האנושיות בצד השני במקום הרשע הטהור שהמשטרים מעוניינים להציג לאזרחיהם".