שתף קטע נבחר

 

המוסלמית היפה בעולם: "לשחרר את פלסטין"

"הלוואי שאללה יעזור לי במשימתי", אמרה הזוכה התוניסאית בתחרות "מוסלמית העולם", התשובה האיסלאמית לתחרויות היופי של המערב. בגמר באינדונזיה צעדו 18 מתמודדות בכיסוי ראש ונבחנו גם על פסוקי קוראן. הפרס: ביקור במכה

בנאום הזכייה שלה בתחרות יופי יוקרתית למוסלמיות מרחבי העולם, קראה אתמול (יום ו') הזוכה התוניסאית לשחרור פלסטין.

 

18 מועמדות הגיעו לשלב הגמר בתחרות "מוסלמית העולם", בטקס שנראה כתשובה הולמת לתחרויות היופי המערביות. הן צעדו בשמלות נוצצות ועם כיסוי ראש באינדונזיה, שבה מספר המוסלמים הגבוה למדינה בעולם.

פטמה, מיס העולם המוסלמי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פטמה, מיס העולם המוסלמי(צילום: AFP)

רגע לפני ההכתרה באינדונזיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רגע לפני ההכתרה באינדונזיה(צילום: AFP)

פטמה והזוכה בשנה הקודמת, אובביי עיישה אג'יבולה מניגריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פטמה והזוכה בשנה הקודמת, אובביי עיישה אג'יבולה מניגריה(צילום: AFP)

זכתה בדינר מוזהב ובביקור במכה (צילום: Getty Images ) (צילום: Getty Images )
זכתה בדינר מוזהב ובביקור במכה(צילום: Getty Images )

הזוכה, פטמה בן גוארפשה בת ה-25, קיבלה שעון זהב, מטבע דינר מוזהב וביקור במכה. "הלוואי שאללה הכול יכול יעזור לי במשימתי וישחרר את פלסטין. בבקשה, בבקשה, שחרר את פלסטין ואת העם הסורי", אמרה פטמה ודמעות בעיניה.

 

המתמודדות נשפטו לא רק לפי הופעתן החיצונית אלא גם על דקלום פסוקים מהקוראן והשקפתן על האיסלאם בעולם המודרני. "אנחנו רוצים לראות שהן מבינות הכול על דרך החיים האיסלאמית - ממה שהן אוכלות ולובשות ועד איך הן חיות את חייהן", אמר אחד ממארגני התחרות.

ארבע מהמתמודדות. אחרות לא הגיעו כי המשפחה אסרה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארבע מהמתמודדות. אחרות לא הגיעו כי המשפחה אסרה(צילום: AFP)

ההכנות לעלייה לבמה. שבועיים של ביקורים בבתי יתומים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההכנות לעלייה לבמה. שבועיים של ביקורים בבתי יתומים(צילום: AFP)

נציגות איראן וניגריה על המסלול (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נציגות איראן וניגריה על המסלול(צילום: AFP)

פרס "מוסלמית העולם" הוא תואר שמשך לראשונה תשומת לב עולמית ב-2013, כאשר המארגנים הציגו אותו כמחאה שקטה על תחרות מיס עולם, שהתקיימה באותו זמן בבאלי. בשנים האחרונות עומדת תחרות "מיס עולם" תחת ביקורת וטענות שהיא מבזה נשים, במיוחד בשלב הביקיני.

 

"אנחנו לגמרי נורמליות, לא מתחתנות עם טרוריסטים"

המתמודדת הבריטית, דינר טורקייה, אמרה כי היא מקווה שהתחרות השנה לא רק תהווה קונטרה לטקסי היופי של המערב, אלא גם תשנה את הדעות הקדומות על האיסלאם. "אני חושבת שהדבר החשוב ביותר הוא להראות שאנחנו לגמרי בנות נורמליות, אנחנו לא מתחתנות עם טרוריסטים. כיסוי הראש שלי לא באמת מפחיד", היא אמרה.

 

חלק מהמתמודדות עמדו בפני אתגרים שלא ממש קשורים לדוגמנות. שבע מתמודדות שהגיעו לישורת האחרונה נשרו מהתחרות, רובן בגלל שבני משפחתן לא רצו שהן ייסעו לבד לאינדונזיה. אחרות פרשו בתום מאבק מול המערכת הבירוקרטית הסבוכה של אינדונזיה בניסיון להשיג ויזה.

 

המתמודדת ההודית פספסה טיסה בגלל שתושאלה על ידי הרשויות במדינתה, שחשדו כשנתקלו באישה עם כיסוי ראש שרוצה להמריא לבדה. בהמשך הוסר המכשול והיא הצליחה לעלות על המטוס. מתמודדות אחרות הקריבו הרבה כדי להשתתף בתחרות, הרביעית במספר. מנצורה בינתה ג'מיל הסינגפורית עזבה את עבודתה בתחום ההוראה אחרי שהמעסיק שלה לא נתן לה חופש להשתתף בתחרות. מארגני "מוסלמית העולם" מקווים להציג מודל חיובי עבור נשים איסלאמיות ומתגאים בכך שבין המתמודדות יש גם רופאה מבנגלדש.

 

לא כולן נהנו מהסיבוב האחרון של התחרות. טורקייה הבריטית סיפרה כי האופטימיות ההתחלתית שלה התחלפה באכזבה. "הגעתי לתחרות בתקווה לעזוב עם אמונה שגדלה, אבל בינתיים התעסקו הרבה בקידום, בתקשורת, ובלהיראות יפה", סיפרה.

 

הגמר שהתקיים אתמול הוא סופו של תהליך ארוך, שכלל אודישן אינטרנטי ושבועיים של אירועים באינדונזיה. בזמן השהות במדינה ביקרו המתמודדות בבתי יתומים ובמוסדות סיעודיים, והצטלמו בבורובודור, מקדש בודהיסטי ידוע. הגמר התקיים על רקע פרמבנאן, קומפלקס של מקדשים הינדיים באי ג'אבה מהמאה השביעית לספירה שנבחר לאתר מורשת עולמי מטעם אונסק"ו. מארגני התחרות בחרו לקיים במקום את התחרות כדי להראות שהמוסלמים מקבלים גם דתות אחרות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מתמודדת מספר 11, פטמה בן גוארפשה
צילום: AFP
מומלצים