שתף קטע נבחר
 

יו"ר ועד תרכובות ברום: "אם עובד אחד יפוטר - המפעל ייסגר"

"נסגור את המפעל, גם אם כולנו נצטרך ללכת הביתה", התריע הבוקר אבנר בן סניור במסיבת עיתונאים בעקבות כוונת כיל לפטר כ-300 עובדים במפעל שבנאות חובב. הוועד הציג חוות דעת מיוחדת לפיה החברה יכולה לקיים תוכנית התייעלות מבלי לפטר עובדים כלל. כיל: "זו חובתנו להבריא את המפעל"

"אם עובד אחד יפוטר - המפעל יסגר, גם אם כולנו נצטרך ללכת הביתה. ברגע שיפוטר עובד אחד בצורה חד-צדדית - לכולנו אין עתיד", כך הזהיר הבוקר (א') אבנר בן סניור, יו"ר ועד עובדי תרכובות ברום מקבוצת כיל (כימיקלים לישראל). זאת בעקבות כוונת הנהלת הקבוצה לפטר כ-300 עובדים במפעל שבנאות חובב, מתוכם כבר זימנה לשימוע בשבוע שעבר כ-140 עובדים.

מסיבת העיתונאים, הבוקר    (צילום: מוטי קמחי)

מסיבת העיתונאים, הבוקר    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בן סניור אמר את הדברים במסיבת עיתונאים, בה הוצגה חוות דעת שנערכה עבור העובדים לקראת ניהול מו"מ עם הנהלת החברה על התייעלות שהיא מתכננת, הכוללת צמצום פעילות הייצור בישראל לחו"ל ופיטורי עובדים. סטפן בורגס, מנכ"ל החברה, אחר עם פרסום דו"חות הרבעון השלישי, כי בכוונתם להיפרד מ-10%-12% מבין 5,000 עובדי הקבוצה בשלושת השנים הקרובות.

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה :

כיל זימנה כ-140 עובדים לשימוע לפני פיטורים

המלצות ששינסקי אושרו פה אחד בקבינט

עובדי כיל חסמו את שערי מפעל המגנזיום לסחורות

 

על פי החברה, תוכנית ההתייעלות נדרשת בעקבות ירידה ברווחיות וכן לאור המלצות ועדת ששינסקי. עם זאת, חוות הדעת קובעת כי בניגוד לטענות החברה - מצבה בתחום הברום מצוין ויישום המלצות הוועדה לא ישנו זאת באופן מהותי.

 

על פי חוות הדעת, אף שבשנת 2013 ספגה הקבוצה ירידה ברווחים לעומת השנים 2010-2012, שנים אלו היו חריגות מבחינת הרווחיות הגבוהה. בהמשך חזרה החברה לדפוס הרוויחות הרב-שנתי המאפיין אותה ואף יותר מזה, כאשר רווחיים אלו גבוהים מהמקובל בעולם.

 

"פועלים משיקולי פגיעה אישית"

עוד נטען, כי קיים פער בלתי מוסבר בין התנהלות בעלי השליטה והנהלת הקבוצה לעומת תוכנית ההתיעלות האגרסיבית, זאת לאור העלייה בתשואת הדיבידנדים של החברה ושכר הבכירים הגבוה בחברה. על פי חוות הדעת, שכרם של המנהלים הבכירים הסתכם בכ-50 מיליון שקל,  ובשנת 2012 - אז הרווחיות היתה גבוהה יותר - בכ-30 מיליון שקל. 

 

כן נטען בחוות הדעת, כי באפשרותה של החברה לקיים תוכנית התייעלות - מבלי לפטר עובדים כלל. כך למשל חיסכון של 3.5 מיליון דולר בשנה בהוזלת עלויות האנרגיה - באמצעות יישום הסכם לרכישת קיטור להפעלת מתקן הברום בנאות חובב, הפחתת שכר הבכירים ומשיכת דיבידנדים, וביטול דמי הניהל המשולמים לחברה לישראל - שנאמדים בכ-3 מיליון דולר בשנה.

 

יו"ר הוועד קרא לחברה לעצור את הפיטורים. "מישהו החליט להרוס את מפעלי כיל בנגב, כעונש נגד ממשלת ישראל על מה שהיא משיתה על הבעלים", אמר. "במשך שנים הם נהנו מאוצרות הטבע של ישראל והצהירו שהם עושים הכל למען הנגב, אבל היום מתברר שכשלוקחים להם שקל אחד מהכיס - הם הורסים את הנגב".

 

"מישהו למעלה, משיקולים של פגיעה אישית כי לוקחים לו שקל מהכיס, שם לו למטרה להרוס את כיל ולהפוך אותה לחברה של עובדי קבלן ושל עבדים של אנשים שלא יעזרו לפיתוח הנגב אלא שיהיו נתמכים", הוסיף. "לפי ההנהלה, על כל עובד בכיל, יש 6 עובדים נוספים שנהנים בנגב. המשמעות של פיטורי 600 עובדים היא ש-3,600 עובדים בנגב ייפגעו. אין פרופורציה בין הפיטורים להתייעלות".

 

בהתייחסו לרשימת המפוטרים אמר כי "כל קשר בין הרשימה שהוצגה להתייעלות הוא מקרי. אם היינו מקבלים אותה כמו שהיא, זה הרס מפעל הברום. אני לא יודע איך יפעילו את המתקנים ככה". בן סניור הוסיף כי "אני לא מכיר חברה שלא צריך להתייעל בה אבל צריך לעשות את זה בחכמה ובלי לפגוע בבטיחות. תרכובות ברום עוסק בחומרים מסוכנים מאוד ולכוח האדם יש חשיבות רבה.אנחנו מוכנים לדון בהתייעלות ויודעים איך לעשות את זה כדי שאף אחד לא יפגע".

 

כיל: חובתנו להבריא את המפעל

מקבוצת כיל נמסר בתגובה לדברים: "מפעל תרכובות ברום בנאות חובב סובל מחוסר רווחיות, מכושר תחרותיות מוגבל ומגידול משמעותי בעלויות הייצור, הנובעים מהמשבר בשוק הברום העולמי, מירידה בביקוש למעכבי בעירה, מצמיחה אטית, מירידת מחירים ומגידול בעלויות העבודה. מציאות זו מחייבת מציאת נקודת איזון חדשה לפעילות החברה, בכלל זה אימוץ תוכנית התייעלות וצמצום עלויות ייצור, כולל גם צמצום כוח אדם. אם לא די בכך, מסקנות ועדת ששינסקי, חיוב תמלוגים על מוצרי המשך, והחלטות ממשלה מהשנים האחרונות יחייבו את כיל לשלם למדינה תקבולים של עוד מיליארד וחצי שקל בכל שנה בנוסף למיליארד שקלים שהיא מעבירה כבר עכשיו".

 

"זוהי חובתה ואחריותה של ההנהלה להבריא ולייעל את המפעל בנאות חובב והיא מתכוונת לעשות זאת באחריות, נחישות וכבוד כלפי העובדים. ההנהלה קוראת לוועד לנהל מו"מ רציני ומכובד במטרה להגיע להסכמה בדבר ביצוע תוכנית ההתייעלות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
אבנר בן סניור, יו"ר ועד העובדים, במסיבת העיתונאים הבוקר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים