איטלקיה לחג: סופגניית פנזרוטי
עוד לא חנוכה וכבר יצאו לכם הסופגניות מכל החורים? השף מנה שטרום ("קמפנלו") מגייר בזריזות לרגל החג את מאכל הרחוב הנפוליטני פנזרוטי - סופגניות איטלקיות ומלוחות במילוי ריקוטה, פרמזן ומוצרלה. במילה אחת: בראביסימו
לכל מי שנמאס לו מסופגניות מתוקות, הנה גירסה מעניינת וטעימה לסופגניות מלוחות - פנזרוטי, מאכל רחוב שמקורו בנאפולי.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
את המתכון שלפניכם למדתי והגשתי במסעדת "דון אלפונסו" המפורסמת שבדרום איטליה. הבצק מיוחד במינו, לא סופג עודפי שומן, נשאר נפוח וגאה גם לאחר שעובר זמן וכמובן טעים טעים.
פנזרוטי במילוי 3 גבינות
ועוד משהו: לסופגניות המלוחות מילויים שונים ואפשר כמובן לגוון. ניתן למלא אותו בכמה גבינות עם או בלי אפונה ושינקן, במוצרלה עם עגבניות ועוד. כמובן שגם מילוי מתוק תופס.
המרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח
4 ביצים
25 גרם מלח
25 גרם סוכר
75 גרם חמאה
100 גרם פירה תפוחי אדמה
20 גרם שמרים יבשים
למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
20 גרם גבינת פרמזן מגורדת
2 חלמוני ביצה
מעט בזיליקום קצוץ
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים ולשים היטב. נותנים לבצק לתפוח במקרר ללילה.
- מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. מסמנים עיגולים בעזרת כוס או רינג.
- מערבבים את כל מרכיבי המלית ומעבירים כף גושה למרכז כל עיגול. מכסים בשכבה נוספת של בצק וקורצים עיגולים מסביב למילוי. מהדקים היטב
- מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות עד להזהבה עמוקה.
מנה שטרום הוא השף של מסעדת קמפנלו. בן יהודה 230 (פינת נורדאו), תל אביב