שתף קטע נבחר
 

איטלקיה לחג: סופגניית פנזרוטי

עוד לא חנוכה וכבר יצאו לכם הסופגניות מכל החורים? השף מנה שטרום ("קמפנלו") מגייר בזריזות לרגל החג את מאכל הרחוב הנפוליטני פנזרוטי - סופגניות איטלקיות ומלוחות במילוי ריקוטה, פרמזן ומוצרלה. במילה אחת: בראביסימו

בימוי: רפי ברבירו, צילום: חגי דקל, עריכה: ענבל גרוסמן

בימוי: רפי ברבירו, צילום: חגי דקל, עריכה: ענבל גרוסמן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לכל מי שנמאס לו מסופגניות מתוקות, הנה גירסה מעניינת וטעימה לסופגניות מלוחות - פנזרוטי, מאכל רחוב שמקורו בנאפולי.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

את המתכון שלפניכם למדתי והגשתי במסעדת "דון אלפונסו" המפורסמת שבדרום איטליה. הבצק מיוחד במינו, לא סופג עודפי שומן, נשאר נפוח וגאה גם לאחר שעובר זמן וכמובן טעים טעים.

 

פנזרוטי במילוי 3 גבינות

ועוד משהו: לסופגניות המלוחות מילויים שונים ואפשר כמובן לגוון. ניתן למלא אותו בכמה גבינות עם או בלי אפונה ושינקן, במוצרלה עם עגבניות ועוד. כמובן שגם מילוי מתוק תופס.

 

המרכיבים:

 

לבצק:
500 גרם קמח

4 ביצים

25 גרם מלח

25 גרם סוכר

75 גרם חמאה

100 גרם פירה תפוחי אדמה

20 גרם שמרים יבשים

 

למילוי:
200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

20 גרם גבינת פרמזן מגורדת

2 חלמוני ביצה

מעט בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים ולשים היטב. נותנים לבצק לתפוח במקרר ללילה.
  2. מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ. מסמנים עיגולים בעזרת כוס או רינג.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומעבירים כף גושה למרכז כל עיגול. מכסים בשכבה נוספת של בצק וקורצים עיגולים מסביב למילוי. מהדקים היטב
  4. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסופגניות עד להזהבה עמוקה.

 

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 

מנה שטרום הוא השף של מסעדת קמפנלו. בן יהודה 230 (פינת נורדאו), תל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים