צינורות: קנלוני ברוטב בשמל
היא הדורה כמו כלה ביום חופתה הודות לרוטב הבשמל הצחור, ממולאת בירקות שכולם אוהבים ומושלמת להגשה ואירוח: השף מנה שטרום מכין, שלב אחר שלב, קנלוני חצילים ועגבניות צמחוני ברוטב בשמל
בימוי: רפי ברבירו, צילום: חגי דקל, עריכה: ענבל גרוסמן
קנלוני חצילים ומוצרלה ברוטב בשמל
קנלוני, בדומה לשאר מאכלי הפסטה האפויים, היא מנה קלה ומאוד נוחה להגשה ואירוח. כל העבודה נעשית מראש, וכל שנותר הוא לחמם ולהגיש.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- לבן וחגיגי: 5 קינוחי פרווה צחורים
- כבד קצוץ כהלכתו: בית הספר לבישול
- או לה לה! בשר פריזאי - כל ההמלצות והמתכונים
טיפ: ניתן לחלק את הכמות במתכון לשתי תבניות. אחרי האפייה, מצננים היטב את הקנלוני בתבנית שבה לא משתמשים ומעבירים להקפאה.
המרכיבים לכ-10 סועדים:
1 חבילת קנלוני, מבושלים על פי הוראות היצרן
למילוי:
5 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום מתוק, חתוך לקוביות
1 חציל עם הקליפה, חתוך לקוביות
1/4 כוס שמן זית
2 קופסאות עגבניות קוביות
150 גרם מוצרלה מגורדת
2 כפות עלי אורגנו טרי
לרוטב בשמל:
100 גרם קמח
100 גרם חמאה
1 ליטר חלב
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
להגשה:
גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכינים את המילוי: מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הפלפלים. מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב על אש גבוהה. מוסיפים שום וחצילים, מערבבים היטב ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים לסיר את העגבניות ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים את התערובת על אש גבוהה עד לרתיחה. מנמיכים את האש, ומבשלים עוד כ-1/4 שעה. מצננים את המילוי, ומוסיפים לתערובת את המוצרלה ואת עלי האורגנו. מערבבים היטב ומעבירים לשק זילוף.
- מכינים את הבשמל: מחממים את החמאה בסיר רחב עד להמסה ומבלי שתשנה את צבעה. מוסיפים קמח בהדרגה, תוך כדי טריפה במטרפה, כדי להימנע מגושים. יוצקים את החלב בהדרגה לתוך התערובת, תוך המשך פעולת המטרפה. ממשיכים לערבב במרץ עד הסמכת הרוטב, ומבשלים במשך מספר דקות נוספות.
- ממלאים ואופים: מעבירים את תערובת המילוי לשקית זילוף וממלאים את צינורות הקנלוני מ-2 הצדדים.
- מסדרים את הקנלוני בתבנית אפייה, יוצקים מעל מרוטב הבשמל ומפזרים גבינת פרמזן.
- אופים את המנה בתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (250-220 מעלות) במשך 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן ומגישים חם.
מלא בכל טוב. קנלוני
צילום: shutterstock
מומלצים