שתף קטע נבחר
 

8 סימנים שאתה צריך לפנות לטיפול מקצועי

רגע לפני שאתה נותן גם לאהבה הזאת ללכת ממך ורגע לפני שיקרה אסון, כדאי שתבחן אם אתה עונה על הסימפטומים הבאים

לגברים רבים בחברה הישראלית יש קושי רב לפנות לקבלת עזרה. אנחנו מחונכים מילדות להיות עצמאיים ולטפל בקשיים שלנו בעצמנו. הדבר מוביל גברים רבים להזניח את עצמם ולהאשים את בת הזוג בהידרדרותו של המצב הזוגי, ויותר מכך - להתנגד לבקשותיה להתחיל תהליך של טיפול זוגי.

 

עוד בנושא:

אני האישה שניצלה מרצח על ידי בן זוגה

 

ניסיוני מלמד אותי שכדאי לפנות לעזרה כאשר שניים או יותר מהסימפטומים הבאים מתגלים, כדי שלא יהיה מאוחר מדי, כשהזוגיות במצב קשה מדי לריפוי ושיקום. אז מהם הסימפטומים המראים שכדאי לגבר לא לחכות ולפנות בקבלת יעוץ טיפולי?

 

 

1. אתה נוטה להתקפי זעם

גברים רבים ממירים את הפחד והחרדה לכעס וזעם, המתבטאים בשפת גוף אגרסיבית, התפרצויות של קללות ואיומים והשלכה של מרירות קיומית כלפי בת הזוג והילדים.

תגובות אלו מוגדרות כהתקפי זעם ומרמזות על הימצאות של חרדה סמויה או דיכאון סמוי.

 

2. המשפחה אחרונה בסדר העדיפויות

הסביבה הקרובה של הגבר מספרת עליו יותר מאשר הוא עצמו. אם בת הזוג והילדים מתלוננים על בן זוג/אב מרוחק, שתלטן וכעסן זו סיבה טובה להתחיל בטיפול. סימפטום נוסף המעיד על ניכור ומרחק רגשי, מתרחש כאשר גברים רבים משקיעים יותר בטיפוח המרחב החיצוני (קריירה, ניקיון המכונית, עבודות גינון בחצר) מאשר בטיפוח המרחב הפנימי (קשר עם עצמם, בת הזוג והילדים).

 

3. אתה מאשים את ההורים שלך

לעתים קרובות נמצא גברים שמצד אחד הקשר עם אביהם הוא קשה ומנוכר, ומצד שני קיימת ברית וחיבור מאוד חזקים עם האם. קשרים כאלו מרמזים לרוב על קושי ביצירת קרבה עם בת הזוג בהווה. במקביל, לעתים קרובות יש כעס גדול ומתח נפשי ביחס לאחד מהורי בת הזוג, לרוב האם.

 

כשאתה מעדיף להישאר בעבודה במקום לחזור הביתה, ייתכן שמשהו לא בסדר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כשאתה מעדיף להישאר בעבודה במקום לחזור הביתה, ייתכן שמשהו לא בסדר(צילום: shutterstock)

 

4. קריירה לפני הבית

ריבוי שעות בעבודה והימנעות מחזרה הביתה - גברים רבים נמנעים ממצבי עימות וקונפליקט עם בת הזוג. אם אתה מרגיש שאתה מעדיף להיות בעבודה ונמנע מלשוב לביתך - הדבר מרמז על משבר זוגי שחשוב לטפל בו.

 

לא מאמין ששוב פעם התפרצתי עליה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא מאמין ששוב פעם התפרצתי עליה(צילום: shutterstock)

 

5. אובדן היכולת לשחק עם הילדים

אם אתה מרגיש שהזמן שלך עם הילדים הוא עול שרק מרחיק אותך מהעבודה ואתה מחכה לרגע בו תמסור אותם לאשתך או לסבתא, זה סימן למרחק וניכור 'מהילד הפנימי' החי בתוכך, וזו סיבה טובה להתחיל תהליך של טיפול.

 

 

 

6. האשמת האישה במצב האישי, המשפחתי והזוגי

אם אתה מרגיש מרומה בזוגיות שלך, אם אתה מאשים אותה במרחק ביניכם ובמשבר הזוגי שנוצר, אם אתה מאשים אותה בקשיים של ילדך או בתקיעות בקריירה שלך - זו סיבה טובה להתחיל תהליך טיפולי.

 

7. בעיות פסיכוסומאטיות

בשל מסרים חברתיים שגויים בילדות, העולם הרגשי של גברים רבים אינו ברור עבורם, כך שלעתים קרובות גופם הפיזי חושף את המתחולל בנפשם. פסוריאזיס, פריצת דיסק בגב תחתון, לחץ דם גבוה, דלקות כרוניות, התפרצויות בעור או בקיבה וכו' - מרמזות על מתח נפשי וחרדה סמויה.

 

 

8. אתה תמיד עייף

כאשר בת זוגך שואלת אותך לשלומך והתשובה שאתה מעניק לה היא 'אני עייף' או בהרחבה - 'עזבי אותי באימא שלך אני עייף' או 'מה את חופרת לי' – זה סיבה טובה להתחיל תהליך של טיפול.

 

אם שניים מתוך שמונה הסעיפים מדבר אליך, כדאי לך להתגבר על הבושה וההתנגדות, ולפנות לקבלת יעוץ מקצועי אצל עובד סוציאלי באזור מגוריך.

 

 

 

 

הכותב תמיר אשמן (MSW), הוא מומחה לטיפול בגברים במרכז גליקמן של נעמת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ייתכן שאתה זקוק לעזרה מקצועית
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים