אימה באיי סיישל: נגנבו אגוזים בצורת ישבן
"תדהמה וזעזוע", זעקו כותרות העיתונים בחודש שעבר לאחר שעשרה פירות קוקו דה מר נדירים, הסמל הלאומי של מדינת האיים, נגנבו על-ידי אלמונים. זה לא היה המקרה הראשון, והתושבים חוששים שאלו עלולים להיכחד
גנבים מאיימים על הסמל הלאומי של איי סיישל: פירות הקוקו דה מר, עץ הדקל הנדיר שצומח אך ורק במדינת האיים שבאוקיינוס ההודי, נקטפו בחודשים האחרונים באופן לא חוקי על-ידי עבריינים אלמוניים, ובמדינה חוששים שאלו העמידו את הפירות בסכנת הכחדה.
מתחילת השנה הצליחו העבריינים האלמוניים לכרות באופן לא חוקי כ-40 פירות, לצורכי מכירה. מחירם של הקוקוסים בשוק השחור יכול להגיע ל-450 דולר לקילוגרם, כך שכל פרי כזה עשוי להיות שווה עשרות אלפי דולרים.
הקוקוסים, שמשקלם מגיע עד 35 ק"ג והם נחשבים לאגוז הגדול בעולם, ידועים גם בזכות צורתם יוצאת הדופן שמזכירה אזור חלציים נשי. הם גדלים על עצים שניתן למצוא רק בשני איים בארכיפלג ובאחד מהם נרשמה באחרונה מכת גניבות.
מתחילת השנה הצליחו העבריינים האלמוניים לכרות באופן לא חוקי כ-40 פירות, לצורכי מכירה. מחירם של הקוקוסים בשוק השחור יכול להגיע ל-450 דולר לקילוגרם, כך שכל פרי כזה עשוי להיות שווה עשרות אלפי דולרים.
"תדהמה וזעזוע", נכתב בכותרת הדיווח בסוכנות הידיעות המקומית בחודש שעבר, שבו גניבה של עשרה קוקוסים בפשיטה שאירעה באישון הלילה. העצים עצמם אמנם לא נכרתו, אולם הרשויות מעריכות כי הנזק שנגרם להם מכריתת הפירות יביא לכך שבעתיד היבול שלהם ילך ויקטן מדי שנה. יתרה מכך, בשל הגניבה נותרו פחות זרעים שיכולים לשמש לשתילת עצים חדשים.
"פעם היינו רואים 75 קוקוסים על העץ, ועכשיו יש רק 25", סיפר נציג הקרן שמסייעת בשימור שמורת הגידול של עצי קוקו דה מר, "הם פשוט לא צומחים אותו הדבר אחרי הכריתה". השמורה נחשבת לאתר מורשת עולמי של אונסק"ו. בסך הכול, קיימים כיום באיי סיישל כ-27 אלף עצי קוקו דה מר.
האגוז, שגם מופיע בסמל המדינה, נחשב לסמל של פוריות באסיה ויש לו מוניטין כחומר מעורר תשוקה מינית. ב-2011 אחד הפירות הללו ניתן במתנה לנסיך וויליאם ולדוכסית קייט, שבילו באיי סיישל את ירח הדבש שלהם. אולם לא כל תייר יכול להביא הביתה מזכרת שכזו: הפירות מוגנים בחוק וניתן להוציאם מהמדינה רק באישור מיוחד. בשדה התעופה אף פועלת מכונת שיקוף מיוחדת שנועדה למנוע הברחה.
פירות קוקו דה מר. מעוררי תאווה
מומלצים