איטלקייה תשתה אספרסו בחלל. צפו בשיגור
טייסת הקרב סמנתה כריסטופורטי הגיעה לתחנת החלל עם קוסמונאוט רוסי, אסטרונאוט אמריקני - וגם עם קוויאר ומכונת קפה מיוחדת. צפו בשיגור הסויוז ובהכנות של האסטרונאוטית האיטלקייה הראשונה
לפתוח את הבוקר עם קפה זו פעולה יומיומית אצל חלק גדול מאזרחי העולם, לבטח אצל האיטלקים. בחצי השנה הקרובה גם ששת האסטרונאוטים שבחלל יוכלו ליהנות מקפה איכותי. המעבורת הרוסית סויוז, ובה האסטרונאוטית האיטלקייה הראשונה, הגיעה בשלום לתחנת החלל הבינלאומית. מנאס"א נמסר כי סמנתה כריסטופורטי, ביחד עם הקוסמונאוט הרוסי אנטון שקפלרוב והאסטרונאוט האמריקני טרי וירטס, הגיעו היום (ב') ב-4:49 לפנות בוקר ליעדם, שש שעות אחרי השיגור מקזחסטן. צפו בשיגור.
השלושה צפויים להישאר בתחנת החלל עד מאי 2015 - אבל בחצי השנה הזו הם ייהנו ממזון משופר בהרבה ביחס לזה של קודמיהם. המטען שלהם כולל קוויאר, פירות ואפילו מכונת אספרסו מיוחדת שתוכננה לעבוד בתנאי חוסר כבידה. "יש 15 קופסאות שבכל אחת מהן 30 גרם קוויאר. חוץ מזה יש גם תפוחים, תפוזים, עגבניות ו-140 מנות של חלב קפוא מיובש ותה שחור ללא סוכר", אמר גורם רשמי בתחנת החלל לסוכנות הידיעות הרוסית "טאס".
הבקרים של האסטרונאוטים בתחנת החלל יהיו כנראה יפים יותר - הם יוכלו לראשונה ליהנות מקפה של ממש. זאת, בעזרת מכונת הקפה השוקלת 20 ק"ג שעוצבה על ידי החברה האיטלקית המפורסמת לוואצה, ביחד עם אגרוטק, המתמחה בהכנת מזון חללי. כריסטופורטי, טייסת קרב בת 37 מחיל האוויר האיטלקי, "היא לא רק האסטרונאוטית הראשונה מאיטליה שמגיעה לחלל, אלא גם האסטרונאוטית הראשונה בהיסטוריה, כולל גברים, שתוכל להתענג על טעם האספרסו האיטלקי בחלל", נאמר בהודעה המשותפת של שתי החברות שצוטטה בסוכנות הידיעות הצרפתית. צפו במכונת הקפה החללית ובהכנות של כריסטופורטי לשיגור.
בתחנת החלל הצטרפה כריסטופורטי לילנה סרובה הרוסייה - וזו הפעם השנייה בלבד שבה שתי נשים נמצאות ביחד בחלל, כחלק מהצוות הכולל באופן קבוע שישה אסטרונאוטים וקוסמונאוטים. לפני ההמראה של סרובה, בספטמבר האחרון, הייתה סערה-זוטא ברוסיה. במסיבת עיתונאים היא נשאלה אז "איך תחפפי את השיער בחלל", וענתה בעוקצנות: "אתה לא מתעניין בשיער של הקולגות שלי?"
"אני חושב שעוד 100 שנה, 500 שנה, אנשים יסתכלו אחורה על ההתחלה הזו, על הצעדים הקטנים שאנחנו צועדים לעבר מערכת השמש", אמר האסטרונאוט האמריקני ויטס במסיבת עיתונאים לפני ההמראה. "הם יסתכלו בדיוק כפי שאנחנו מסתכלים על קולומבוס ועל מגלי העולם האחרים. כך יביטו האנשים על התקופה הזו בהיסטוריה".
תחנת החלל, שמאוישת על ידי צוותים מתחלפים, היא מעבדת מחקר שעלתה 100 מיליארד דולר וטסה במרחק 400 ק"מ מעל כדור הארץ. היא נמצאת בבעלות משותפת של ארצות הברית ורוסיה, בשיתוף אירופה, קנדה ויפן.