מזמינים חופשת סקי? רק אחרי שתקראו
למה חשוב לשים לב כשמזמינים, אילו סודות יחסכו לכם כסף ומה יהפוך את הזמנת החופשה לקלה ואת שבוע הסקי למושלם? מדריך חובה לחורף
את הצעד הראשון והחשוב כבר עשיתם: החלטתם שאתם טסים לחופשת סקי השנה. אבל לאן ממשיכים מכאן? מה צריך להזמין? ואיך? הכול נראה מאוד מבלבל, במיוחד אם זו חופשת הסקי הראשונה שלכם, אבל כמה הסברים ודגשים קטנים יהפכו את תהליך בחירת החופשה והזמנתה לפשוט הרבה יותר. מטיסות, דרך מלונות וסקי פס ועד להשכרת וקניית ציוד - כל מה שאתם צריכים לדעת על הזמנת חופשת סקי.
עוד כתבות על חופשות סקי:
טיסות. חברות תעופה רבות מציעות כיום טיסות במחירים זולים יחסית מישראל ליעדים שונים באירופה, אך חשוב לזכור שהמחיר שאתם רואים במודעת הפרסום הוא לא בהכרח המחיר הסופי שתשלמו. סיבות למחיר אטרקטיבי במיוחד יכולות להיות השמטת הארוחות או שעות פחות נוחות, משהו שכדאי להיערך אליו עם אוכל מהבית והזמנת חבילה שכוללת גם העברות (ראו בסעיף הבא). ובכל מקרה, שלוש שאלות המפתח לשאול הן: האם הטסת ציוד הגלישה היא בחינם? האם הארוחות כלולות? האם המחיר כולל מזוודה או רק תיק יד?
העברות. חבילות המוצעות על ידי חברות תיירות סקי כוללות כמעט תמיד העברות מסודרות לאתר ובחזרה. הזמנה עצמאית של טיסה תגרור אחריה לרוב גם הזמנת רכב, שבהתאם תגרור הוצאות נוספות: תשלום לכבישי אגרה, הוספת ג'י.פי.אס לרכב ותשלום עבור חנייה באתר הסקי. זו האחרונה אפילו לא תהיה תמיד ליד המלון או הדירה, שכן בחלק מאתרי הסקי הכניסה לכלי רכב אסורה כליל (אבוריאז, למשל). בנוסף, קחו בחשבון שתנאי מזג האוויר עלולים להיות קשים וכי נהיגה בשלג מעייפת ומצריכה ידע וניסיון בהרכבת שרשראות שלג.
מלון. אם תשאלו גולשי סקי מנוסים מהו הדבר החשוב ביותר בהזמנת מלון לחופשת סקי, התשובה תהיה חד משמעית: קירבה למסלולים. ובצדק. המשוגעים לדבר יתעקשו על Ski-In/Ski-Out (מיקום שמאפשר לגלוש ישירות מפתח המלון וחזרה בגלישה בסוף היום), אבל כל עוד מדובר בדקות הליכה ספורות מהרכבל הקרוב או תחנת סקי בס - אתם מסודרים. סחיבה יומית ארוכה של ציוד הגלישה תשכיח מכם את קסמו של כל מלון מרוחק, מפואר ככל שיהיה.
השכרת ציוד. אין סיבה לקנות מגלשיים או סנובורד לחופשת סקי ראשונה, בעיקר משום שחנויות ההשכרה באתרי הסקי מציעות מגוון נאה ומתוחזק של ציוד מותאם למתחילים (וגם למתקדמים, אגב). עם זאת, מחירי ההשכרות On-The-Spot באתרים עצמם גבוהים בכ-60% עד 100% מהמחיר שתקבלו אם תכללו את שכירת הציוד בחבילת הסקי שתרכשו מהארץ. כך למשל שכירת ציוד סקי בוואל טורנס תעלה לכם 110 יורו באתר עצמו לעומת 59 יורו בלבד במסגרת חבילת סקי. באישגל ההבדל ינוע בין 185 יורו באתר עצמו לבין 120 יורו בחבילה.
הדרכות. על הדרכה מקצועית לא כדאי לוותר, גם אם השותפים לנסיעה גולשים נפלא ומלאי סבלנות. ההיצע בשוק כולל הדרכות קבוצתיות בנות יום מלא, חצאי ימים ושיעורים פרטיים ליחידים ולזוגות. כל הדרכה קבוצתית של שעתיים ביום ומעלה תיתן לכם את הכלים שתצטרכו כדי לתרגל לבד, ובדומה לציוד גם כאן יש פערי מחירים של עד 20% בין הזמנה מוקדמת של הדרכה כחלק מחבילת סקי לבין הרשמה באתר בזמן אמת.
סקי פס. לחופשת סקי ראשונה גם אתר הכולל 15 ק"מ של מסלולים יספק לכם די והותר שטח לאימונים ואתגר, כך שאין טעם להסתנוור מהיצע מסלולים אסטרונומי. התעניינו תמיד האם קיימים באתר גדלים שונים של סקי פס ומה מחיריהם, כדי שלא תשלמו סתם על משהו שבכלל לא תנצלו. השקיעו בארוחה טובה במקום, זה ישתלם לכם יותר.
אטרקציות באתר. גלישה היא באופן טבעי הפעילות המרכזית בחופשת סקי, אבל אף אחד לא סוגר את היום ב-17:00 כשהרכבלים נסגרים. תחקיר טוב לגבי אטרקציות, פעילויות ואפשרויות בילוי באתר הסקי שאתם מעוניינים בו יבטיח לכם חופשה מגוונת, וכזו שאפשר לצרף אליה גם אנשים שלא בהכרח גולשים. החל באפרה סקי המחייב, דרך מזחלות לעת ערב ורכיבה על אופנועי שלג, וכלה בבניית איגלואים וריקודים עד השעות הקטנות - אתרי הסקי מציעים הכול מהכול. רק צריך לחפש.
ביטוח. סעיף חובה בכל חופשה, על אחת כמה וכמה כשמדובר בחופשת סקי. ביטוח נסיעות רגיל לא יספיק, ויש לרכוש ביטוח סקי ייעודי. בררו עם הגוף המבטח האם הביטוח כולל פיצוי במקרה של ביטול החופשה מסיבה רפואית (באישור רופא) או צו 8, האם פינוי מוסק והקדמת טיסה לארץ במקרה הצורך כלולים במחיר ועוד. חלק מביטוחי הסקי, אגב, כוללים פיצוי במקרה שתיאלצו לבטל את החופשה בשל היעדר מספיק שלג באתר. שאלו שאלות ואל תתפשרו, שחלילה הזול לא יעלה לכם ביוקר.
מלווה/נציג באתר. אתרי הסקי מורגלים אמנם בתיירים ונותני שירותים רבים דוברי אנגלית אבל אין נוח ופשוט יותר מלפנות לנציג מקצועי בשפת האם שלנו. הזמנת חופשה מחברות תיירות סקי שמציעות נציג דובר עברית שחי באתר הסקי עצמו מבטיחה לגולשים שזוהי חופשתם הראשונה ליווי צמוד ועזרה, בעוד שגולשים מנוסים יותר מרוויחים מטיפים ליודעי ח"ן ממי שמכיר את האתר כאת מגלשיו.
קניית ציוד וביגוד. אפשרות ראשונה הינה לרכוש את הביגוד והציוד בישראל, במידה ועושים זאת, עדיף לרכוש אותו טרם העונה, ולא יאוחר
מחודש נובמבר, או בסוף העונה, שנחשב מסורתית החל מסוף פברואר. בתקופה זו תקבלו את המחירים הטובים ביותר ומבצעים שלעולם לא תוכלו לפגוש בהם במהלך העונה. אפשרות שנייה, הינה לרכוש בחנויות באתרי הסקי, המציעות מגוון רחב של מוצרים במחירים אטרקטיביים, ולצד החזר מע"מ בשדה התעופה (או פטור ממנו באנדורה ובאתרים דוגמת ליביניו שבאיטליה) - העסקה יכולה להיות משתלמת מאין כמוה. וזה עוד לפני שציינו את אחוזי ההנחה של סוף העונה, שמתחילים כבר בינואר ומאמירים ככל שסוף החורף קרב.
הכותבת הינה מנהלת תוכן בחברת SkiDeal