שתף קטע נבחר

נציג ישראל ביתנו בחולון או תושב השומרון: מי יהיה יו"ר צעירי הליכוד?

באופן רשמי עדיין נחשב יואל חסון, שמזמן עבר לקדימה, ליו"ר ארגון הצעירים בתוך מפלגת השלטון. לראשונה מאז 2004 ייבחר השבוע יו"ר חדש. מיהם המועמדים?

אחרי יותר מעשור - צעירי המפלגה שלא פעם יש הטוענים שהתנתקה מצעירים - יבחרו יו"ר חדש. ביוני 2004 נבחר יואל חסון לתפקיד יו"ר צעירי הליכוד. מאז עברו הרבה מים בנהר: חסון עזב את המפלגה ועבר לקדימה, ממשלות התחלפו, הליכוד חזר לשלטון. אבל הבחירות לצעירי הליכוד נדחו. חסון, עד כמה שזה נשמע מוזר, עדיין נחשב על הנייר ליו"ר המכהן. השבוע, אחרי אינספור דחיות ועיכובים, ייבחר מחליף שינסה להפיח חיים בגוף הרדום.

 

בעבר נחשב אגף הצעירים בליכוד לגדול ומשמעותי, כ-3,000 צעירים היו רשומים בספר הבוחרים של התנועה. אלא שבשנים האחרונות הוא נחשב לחסר השפעה לנוכח הדחיות בקיום בחירות ליו"ר. "צעירים בכל העולם נותנים את הטון ועושים מהפכות ופה אף אחד כנראה לא רצה צעירים", אומר ל-ynet מושיקו פסל, אחד המתמודדים לתפקיד. "עכשיו אנחנו באים לקחת את מה שמגיע לנו".

שי קינן. נחקר בפרשת המסמך המזויף. התיק נסגר (צילום: כפיר זיו) (צילום: כפיר זיו)
שי קינן. נחקר בפרשת המסמך המזויף. התיק נסגר(צילום: כפיר זיו)

לפני כמה חודשים התקבלה עתירה בבית הדין של הליכוד, הקובעת כי יורחב ספר הבוחרים לצעירי הליכוד - המוגבל עד גיל 35 - עד לגיל 38. הסיבה: הבחירות לוועידת הליכוד התקיימו ב-2012, אולם ההצבעה ליו"ר צעירי הליכוד נדחתה בשנתיים. כ-200 איש שנגרעו מספר הבוחרים הרלוונטי, ביקשו להשתתף בהצבעה ועתירתם התקבלה.

 

ביום רביעי בגני התערוכה יקיים הליכוד בחירות לתפקיד נשיא ועידת המפלגה, לחברי נשיאות המפלגה ולמועצת צעירי הליכוד. 1,004 בעלי זכות הצבעה הרשומים בספר הבוחרים בגילאים הרלוונטיים יבחרו את נציגיהם לתפקידים השונים. לתפקיד היו"ר מתמודדים ארבעה: שי קינן, דוד-שרון שאין, עמרי אקוניס ומושיקו פסל.

 

דוד-שרון שיאן, בן 32, תושב השומרון וחבר המועצה האזורית שומרון, החל את פעילותו הפוליטית בתא הליכוד באוניברסיטה העברית. במשך שנתיים עבד כעוזרו של גלעד ארדן. חבר בקבוצת "הדור הצעיר בליכוד" שהוקמה לפני ארבע שנים בהיעדר בחירות לגוף המרכזי. נתמך על ידי אנשי ההתיישבות בליכוד. "נוצר מצב שמוסד הצעירים נותר יתום יותר מעשר שנים, אחרי שיואל חסון עזב אותנו לטובת הכיסא במקום להילחם על הארץ", אומר שיאן, מועמד בולט לתפקיד. "למרבה הצער אנשים מזלזלים בחשיבות הצעירים בליכוד, אני רוצה להאמין שישנה התעוררות והבנה שהליכוד חייב להכניס דם חדש לתנועה, אחרת נהפוך למפלגה כמו מפלגת העבודה".

עמרי אקוניס. "להשפיע על סדר היום המפלגתי" (צילום: כפיר זיו) (צילום: כפיר זיו)
עמרי אקוניס. "להשפיע על סדר היום המפלגתי"(צילום: כפיר זיו)
 

שי קינן, בן 33, חבר מועצת העיר חולון, נחשב מקורב לשר ישראל כץ. בבחירות המוניציפליות האחרונות רץ דווקא מטעם ישראל ביתנו, למרות שהליכוד הריץ רשימה נפרדת למועצת העיר. לדבריו, הוא יפעל לחיזוק תאי הסטודנטים באוניברסיטאות, שילוב צעירים במוסדות המפלגה והשלטון ובניית עתודה מנהיגותית לתנועה. "היו ימים שצעירי הליכוד היו גוף שוקק חיים עם אלפי בני נוער מדרום לצפון. עכשיו, בימים שצעירים במדינה מתלוננים על הדברים שמעסיקים אותם כמו יוקר מחיה, לימודים ודיור, דרושה הנהגה צעירה שתשמיע את הקולות הללו". לא הרבה יודעים, אבל קינן נחקר בעבר במשטרה בחשד לזיוף המסמך המזויף נגד בכיר הליכוד הפורש, גדעון סער. "כמו פעילי ליכוד אחרים גם אני נחקרתי בנושא זה וכמובן שנמצאתי נקי מכל חשד. אני מברך על העבודה המקיפה והנאמנה שמשטרת ישראל עושה בנושא זה ומקווה שהאשמים יובאו לדין בהקדם", אמר קינן בתגובה.

יואל חסון. ייפרד מחר מהתואר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
יואל חסון. ייפרד מחר מהתואר(צילום: גיל יוחנן)

 עמרי אקוניס, בן 30, הוא אחיו הצעיר של סגן השר אופיר אקוניס. כבן למשפחה ליכודניקית שורשית, הוא פעיל במפלגה מאז היותו נער.

מנהל כיום את מרכז הצעירים של עיריית הרצליה. בעבר שימש כרכז הצעירים הארצי של תנועת הליכוד. הוא זוכה, מן הסתם, לתמיכתו של האח הגדול. "לא היו בגוף הזה בחירות כבר 10 שנים ולא היה יו"ר בפועל, מאז שיואל חסון נבחר וערק לקדימה. המטרה עכשיו היא להחזיר את הכוח לצעירים, להוות גוף דומיננטי ברמת ההשפעה על סדר היום המפלגתי".

 

מושיקו פסל, בן 26, כיהן כסגן יו"ר אגודת הסטודנטים בקריה האקדמית אונו ומנהל החברה הכלכלית באגודת הסטודנטים. בבעלותו חברת אינטרנט פרטית. הוא פעיל בליכוד מאז שחרורו בצה"ל ותומך בח"כ משה פייגלין בבחירות ליו"ר התנועה. לדברי פסל, הוא זוכה לתמיכתם של ראשי ערים שונים מטעם הליכוד ברחבי הארץ, בהם שמעון גפסו, יאיר רביבו ואיציק דנינו. "אחרי שנים שהצעירים לא משפיעים במפלגה, אנחנו רוצים להפוך את הגוף הזה לרלוונטי מתמיד ומשפיע. ליצור כוח פוליטי אמיתי לצעירים במפלגה".

 

על פי תקנון הבחירות, המועמד המנצח יידרש לזכות ביותר מ-40% מקולות הבוחרים. אם לא תושג הכרעה, ייתכן סיבוב שני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ועידת הליכוד (ארכיון)
צילום: מוטי קמחי
מומלצים