מנהל הורשע בגרימת מות תלמיד, האב: דם ילדינו אינו הפקר
הנער אביתר אביבי טבע למוות לפני ארבע שנים וחצי במהלך טיול שנתי. האחראי על הטיול, שקודם מאז לתפקיד מנהל, הורשע בגרימת מותו ברשלנות של התלמיד ונגזרו עליו 400 שעות למען הציבור. אבי הנער: "המאבק השתלם"
בית המשפט המחוזי בנצרת הרשיע אתמול (יום ב') את מנהל חטיבת הביניים בישיבת חורב בירושלים, יוסף אליאב, בגין גרימת מותו ברשלנות של הנער אביתר אביבי. על אליאב, שבעת המקרה כיהן כסגן המנהל, נגזר עונש של 400 שעות למען הציבור וארבעה חודשי מאסר על תנאי. כמו כן חויב אליאב לשלם להוריו של המנוח 10,000 שקלים. אביו של הנער אמר בעקבות הכרעת הדין והענישה כי החשיבות של ההרשעה היא "במסר שדם ילדים אינו הפקר".
עוד בחדשות:
הנשיא ריבלין ביטל הופעת עמיר בניון
לפיד: הליכוד דואג למרכז הליכוד, לא לחברה
במאי 2010 יצאו תלמידי החטיבה לטיול שנתי ולנו באתר המים "גני חוגה" בעמק המעיינות. כ-80 תלמידים נכנסו אז למים, ואביבי - בן 13 - טבע למוות. אליאב, שהיה אחראי על הטיול, הועמד לדין בספטמבר 2013 בעקבות מאבק ממושך שניהלו הוריו של הנער. זו הייתה הפעם הראשונה שאדם הועמד לדין על רקע דומה.
שירות המבחן טען כי לא ניתן להרשיע את הנאשם אלא רק לגזור עליו שירות למען הציבור. גם הסנגור ניסה לשכנע את בית המשפט שלא להרשיעו, וטען כי "הנאשם סמל לאיש המכבד את החוק ותורם לחברה, העמדתו לדין היא דרמטית במיוחד, והצמדת סטיגמה של עבריין כתוצאה מהרשעתו אינה נחוצה". כמו כן טען הסנגור כי הרשלנות שגרמה למותו של הנער "אינה ברף הגבוה".
מנגד, התובע, עו"ד ויאם קבלאוי מפרקליטות מחוז צפון, טען כי חייבים להרשיע את סגן המנהל. התובע טען כי "לא מדובר ברשלנות רגעית מצד הנאשם, כי אם ברשלנות מתמשכת, במודעות לכך שהוראות חוזר המנכ"ל אינן מקוימות. מחדלי הנאשם החלו בשלב ההכנות לטיול ונמשכו לכל אורכו".
השופטת, עדי במביליה-איינשטיין, קיבלה את טענת התובע. לדבריה, "רשלנותו, כמפורט לעיל, אינה רגעית ואינה מתמצית באי-קבלת אישור מההורים, אלא עסקינן ברשלנות מתמשכת, מהותית, תוך הפרה של אמצעי הזהירות שאותם נדרש לנקוט גם לפי חוזר מנכ"ל של משרד החינוך בקשר עם קיום פיקוח יעיל".
אביו של אביתר: לא מחפש נקמה
אבנר, אביו של אביתר, אמר כי אינו מתרעם על העונש המקל שכן אינו מחפש נחמה בנקמה, או בראותו את הנאשם מאחורי סורג ובריח. לדבריו, חשיבות רבה הייתה לעצם הרשעתו בדין. "לא יכולנו להסכים לטיוח ולקשר השתיקה", אמר האב. "עצם העובדה שהנאשם קיבל מאז האסון קידום מעבירה מסר חמור מאוד, ופה בא בית המשפט והעביר מסר אחר, שדם הילדים אינו הפקר. אנחנו לא מחפשים ענישה ונקמה, אבל החברה לא יכולה להשלים עם כך שאנשי חינוך מתרשלים – שופכים דם – ולא משלמים על כך את המחיר.
"המאבק שלנו משתלם. מאז המקרה של אביתר ועד היום לא טבעו עוד ילדים במהלך טיולים. בשנים שלפני כן דובר על 22 טביעות שמתוכן שבע הסתיימו במוות. מבחינתנו זו הצלחה של 100 אחוזים, אבל היא לא תישמר אם לא תהיה הרתעה. חשוב לנו שאנשי החינוך יידעו שזו האחריות שלהם.
"לא שלחנו פה ילד לצבא. שלחנו אותו לטיול. איש לא יכול לתקוע כף שאליו זה לא יגיע. זה חוצה מגזרים. אין סעיף בחוזר מנכ"ל שהמעורבים במקרה הזה לא הפרו, ובכל זאת רק סגן המנהל
הועמד לדין. יש שם יד רוחצת יד, ואני כבר לא יודע מה יותר מסוכן: עבריין שכתוב לו על המצח קרימינל, או מורה שסרח וגרם מוות ולמחרת חוזר ללמד".
מאז מותו של אביבי הקימו בני משפחתו אתר לזכרו, ובאחרונה השלימו שני פרויקטים - מיזם לטייל בבטיחות, הכולל מפת טיולים שעליה ניתן ללמוד לטייל ללא סיכון, ופרויקט "עמוד ענן" - אפליקציה המציגה את מיקום המטייל על גבי מפה טופוגרפית.
מישיבת חורב נמסר: "הישיבה מקבלת את החלטת בית המשפט. אנחנו עדיין כואבים את לכתו מאיתנו של אביתר ז"ל, ומשתתפים בצערה של משפחת אביבי".