שרים טוענים: ממשל אובמה מלבה את גל ההצבעות באירופה על הכרה בפלסטין
בשבועות הקרובים צפויים פרלמנטים שונים באירופה להצביע על הכרה במדינת פלסטין, ובישראל מאמינים כי בבית הלבן פועלים מאחורי הקלעים. בינתיים, הפרלמנט האירופי דחה את ההצבעה בנושא שתוכננה ליום חמישי
עוד בחדשות:
היכונו לשיא הסערה: גשם, רוחות עזות וחשש להצפות
השוטר שירה בנער שחור: "לא הייתי פועל אחרת"
גורם בכיר במשרד החוץ אף הגדיר את הגל הזה "מפולת" וציין כי לישראל אין הרבה כלים להתמודד איתה לנוכח הקיפאון המדיני.
לאחר שהשבדים הכירו רשמית במדינה פלסטינית ובבריטניה, ספרד ואירלנד עשו זאת בדרך סמלית בלבד, הבאה בתור צפויה להיות צרפת, שהאסיפה הלאומית במדינה אמורה לדון על הכרה ביום שישי הקרוב ולהצביע על כך ב-2 בדצמבר.
ב-12 בדצמבר ידון בנושא הפרלמנט בדנמרק. מדיווחים שהגיעו למשרד החוץ עולה כי צפויות הצבעות בפרלמנטים נוספים באירופה בשבועות הקרובים, בין היתר בפורטוגל, באיטליה ובסלובניה.
עם זאת, ישראל קיבלה חדשות טובות הערב (ד') כשהדיון וההצבעה שתוכננה בפרלמנט האירופי על הכרה במדינה פלסטינית נדחתה לחודש הבא. מפלגות הימין בפרלמנט הציעו נוסח מרוכך יותר שדומה לפרלמנט הספרדי.
לפי הנוסח, ההכרה במדינה הפלסטינית תהיה רק לאחר שהצדדים יגיעו להסכם שלום. הפלסטינים מתנגדים ותומכים בנוסח של מפלגות השמאל שמציעות הכרה כאן ועכשיו.
נתניהו: הכרה אירופית מרחיקה את השלום
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם מקבילו הצ'כי בוכוסלאב סובוטקה. במסיבת עיתונאים משותפת אמר נתניהו שההכרה האירופית במדינה פלסטינית היא בגדר טעות גדולה שרק מרחיקה את הסיכוי לשלום וגורמת לפלסטינים להקשיח עמדות.
"שני הצרכים הללו של הכרה הדדית והסדרי ביטחון איתנים בשטח, שהם כה חיוניים לשלום, אינם זוכים להתייחסות מצד אותן מדינות אירופיות המעניקות הכרה חד צדדית למדינה פלסטינית", אמר נתניהו. "אני חושב שזה נזק חמור לשלום וזה מעודד את הפלסטינים להקשיח את עמדותיהם. אני חושב שהעמדות האירופיות הללו למעשה מרחיקות את השלום ואני מאמין שהן מקשות מאוד על השגת פתרון".
בצד הפלסטיני, הרשות שלחה את נביל שעת, האחראי על יחסי החוץ ברשות, לסבב שיחות במדינות שונות באירופה כדי לנסות ולשכנע אותן ללכת בעקבות בתי פרלמנט של מדינות שונות.
בתוך כך, באש"ף החליטו השבוע לדחות את הפנייה למועצת הביטחון של האו"ם בעניין הצעת ההחלטה להגדיר לוחות זמנים לנסיגה ישראלית מהגדה המערבית.
הדחייה באה בניגוד להבטחת בכירים פלסטינים, בהם ראש הרשות עצמו אבו מאזן, שהודיעו כי הפנייה תועבר בחודש נובמבר. הדחייה נעשתה בעקבות ההבנה הפלסטינית כי העולם טרוד כעת בסוגיה האיראנית ומפני שהם לא הצליחו להשיג רוב של תשע מדינות שיצביעו בעד ההחלטה.