שתף קטע נבחר

 

"מפחיד אותי שמישהו יקפא כאן למוות"

עשרות דרי הרחוב במאהל ארלוזורוב סבלו מקור, הצפות ותנאי מחיה גרועים במהלך הסערה. "אי אפשר להכניס חימום לאוהלים כי הם עלולים להישרף, אנחנו קופאים מקור". עיריית תל אביב: אין בסמכותנו לסייע במציאת דיור

"הקור והגשם הם גזר דין מוות. אנשים שחיים בדירות מחוממות לא יבינו את זה. אם בן אדם נורמלי היה מגיע לכאן ללילה אחד - הוא לא היה שורד". הסערה שפקדה את המדינה בימים האחרונים הקשתה מאוד על עשרות דרי רחוב שמתגוררים במאהל ארלוזורוב בתל אביב. הם סובלים מהקור ומנסים לשרוד באוהלים שקורסים מכובד המים ומוצפים. הבגדים שלהם נרטבו מהגשם החזק והם סבלו גם מניתוקי חשמל רבים. לדברי חלק מדרי הרחוב, העירייה ומערכת הרווחה של המדינה לא מסייעות להם.

 

הצפות במאהל ארלוזורוב, היום    (צילום: מוטי קמחי)

הצפות במאהל ארלוזורוב, היום    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עמוס, (58) מתגורר במאהל מזה שנתיים. "בשנה שעברה כמעט קפאתי פה למוות והגעתי לבית החולים. הקור עושה לך רעידות בגוף, אבל אי אפשר להכניס חימום לאוהלים כי הם עלולים להישרף. המדינה והעירייה לא מסייעות לנו ואנחנו נשארים לבד. אני מוכן לקחת מה שהמדינה תיתן לי, אני לא דורש דירה. אם היו מציעים לי הייתי לוקח גם סיוע בשכר דירה ואפילו מחסן או מקלט". עמוס ביקש מכל מי שיכול להביא שמיכות, גרביים ובגדים חמים לאנשים שגרים במאהל.

 

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

 (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
(צילום: מוטי קמחי )

מאהל ארלוזורוב."אנחנו מנסים לשרוד" (צילום: מוטי קמחי ) (צילום: מוטי קמחי )
מאהל ארלוזורוב."אנחנו מנסים לשרוד"(צילום: מוטי קמחי )

עמיחי שיין (35), מתגורר במאהל מזה שלושה חודשים. לדבריו הוא עובד בשליחויות אבל נקלע לחובות ולכן אינו יכול לשכור דירה. "בימים האלה זה בלתי נסבל, אני ישן עם נעליים, כמה שמיכות ומעיל. הבעיה העיקרית היא הגשם, אני לא יכול לעמוד בתוך האוהל אז אני מתלבש בתוך סוכות שיש כאן, כל פעולה הכי קטנה הופכת לתהליך שלם". שיין סיפר כי היה במחלקת הרווחה של העירייה. "המדינה לא עוזרת, אמרו לי 'אתה עובד וכנראה שלא מגיעה לך עזרה'. אבל זה עדיין בתהליך, עבר חודש מאז שפניתי".

 

דוד (32) נקלע לדבריו לדיכאון לאחר שאמו נפטרה.

 הוא לא עבד מאז במשך כמה חודשים ולכן הגיע למאהל. "התחלתי לעבוד בניקיון אבל כרגע אין לי כסף לשכור דירה, לכן אין לי ברירה אלא להיות כאן. עד עכשיו לא ביקשתי עזרה ממחלקת הרווחה, אבל גם עובדים סוציאלים לא הגיעו לכאן". הוא מספר שבמאהל אין חשמל לעיתים תכופות. "אנחנו קופאים מקור ואין לנו ביגוד מתאים, אבל אנחנו מנסים לשרוד".

 

דימה (21) מספר שהשתחרר מהצבא לפני כחודשיים וחצי אחרי שירות חלקי. "אני עובד בעבודות מזדמנות אבל זה לא מספיק לשכר דירה. מה שמפחיד אותי זה שמישהו כאן יקפא למוות".

 

הבעיה של חלק מהאנשים במאהל נובעת מהמצב הקשה של הדיור הציבורי בארץ. כ-2,400 זכאים ממתינים בתור בשל היעדר דירות, ובנוסף להם יש עוד עשרות אלפי אנשים שחיים בעוני. הם אינם זכאים לסיוע בשכר דירה או לקבלת דירה בשל קריטריונים מחמירים לקבלת סיוע מסוג זה, שאותם קבעה המדינה.

 

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "אוהל הוא אינו מקום מגורים ראוי למשפחה, וחבל שמדינת ישראל אינה מוצאת קורת גג לדרי המאהל. העירייה ערה למצוקת הדיור אך למרבה הצער אין בסמכותה לסייע במציאת שיכון קבע, הסמכות מצויה בידי משרד השיכון בלבד. לשוהים הוצע סיוע סוציאלי ותיווך מול משרדי השיכון והרווחה, המוסד לביטוח לאומי והרשות המקומית לה הם שייכים, על מנת למצות את זכויותיהם.

 

"עיריית תל אביב יפו היא העירייה היחידה שהקצתה מקום לאוהלי המחאה, סיפקה חשמל, שירותים ומים לדרים שמגיעים מכל קצוות הארץ. במאהל הוצבו שמונה תאי שירותים שמתוחזקים ומנוקים כמה פעמים בשבוע. נציגי מינהל השירותים החברתיים נמצאים בקשר עם שוהי המאהל, לצורך איתור שוהים במצבי סיכון וסכנה, משפחות עם ילדים, סיוע בתווך והפנייה למיצוי זכויות בנושא דיור. לנוכח תנאי מזג האוויר ביממה הקרובה העירייה תספק 50 שמיכות למתחם".

 

גלעד מורג השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הצפות במאהל אחרי הסערה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים