שתף קטע נבחר

הרשות לני"ע: יותר בעלי זכות מסחר בבורסה

על רקע מחזורי המסחר הנמוכים בבורסת ת"א בשנים האחרונות, רשות לניירות ערך מקדמת הצעה להפוך את הבורסה לתאגיד למטרות רווח ולשנות את מבנה הבעלות על הבורסה כך שלא רק לחברי הבורסה תהיה זכות גישה למסחר ויהיו הרבה יותר גורמים בעלי זכות זו

הבורסה בת"א בדרך להפוך לתאגיד למטרות רווח? זה המהלך שמקדמת רשות לניירות ערך שהגישה היום (ד') טיוטת הצעה לתיקון חוק ניירות ערך.

 

 

>> גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

מטרת ההצעה שמקדמת הרשות היא להביא לשינוי מבנה הבעלות על הבורסה. המודל הקיים היום הוא שותפות חברים, כך שרק לגופים שהם בעלים של הבורסה (חברי הבורסה) יש זכות גישה למסחר. ההמלצה שמנסה הרשות לקדם היא מעבר למודל אחר של תאגיד למטרות רווח (הבורסה בת"א מאוגדת כיום כחברה פרטית שלא למטרות רווח).

 

נלחמים במחזורים הנמוכים

אם תתקבל ההצעה של הרשות, הגישה למסחר בבורסה בת"א תהיה מעתה מבוססת על התקשרות חוזית בין הבורסה לבין חברים פוטנציאליים ויהיו הרבה יותר גורמים בעלי זכות מסחר בת"א. (על פי הרשות - כיום, מספר החברים בבורסה בעלי גישה למסחר הוא נמוך מאוד בהשוואה לבעלי גישה בבורסות אחרות בעולם).

 

ההצעה שמקדמת הרשות לניירות ערך נבעה מהמלצה של הוועדה שמונתה ע"י היו"ר, פרופ' שמואל האוזר, במטרה לעודד את הנזילות ולעצור את השפל במחזורי המסחר בבורסה.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

על פי מסקנות הוועדה, המעבר למודל הזה של תאגיד הפועל למטרות רווח, עשה רק טוב לבורסות בעולם והן הצליחו להשתפר בפרמטרים של שקיפות, אטרקטיביות, יעילות, סחירות, נגישות להון ושיתופי פעולה עם בורסות אחרות ועם משקיעים. אלה הפרמטרים שמעוניינת כרגע הרשות להשיג באמצעות קידום המעבר למודל של תאגיד למטרות רווח.

 

"תנאי הכרחי לפיתוח הבורסה"

איך המהלך יועיל לבורסת ת"א? ברשות מסבירים שזה יהפוך את הבורסה לגורם תחרותי ויעיל יותר – כך שתהיה מסוגלת להתחרות בבורסות בשווקים בינלאומיים. עוד מוסיפים כי הבורסה תהיה נגישה יותר למספר גדול יותר של בעלי זכות מסחר.

 

"השינוי המבני יאפשר לבורסה להתמקד בעסקיה באופן המשרת אותה כבורסה, את בעלי מניותיה ואת כלל המשתמשים בשירותיה באופן התואם את צורכי כלל השוק ובאופן תחרותי ויעיל יותר", מציינים ברשות לניירות ערך.

 

לדברי יו"ר הרשות לניירות ערך, שמואל האוזר, שינוי מבנה הבורסה הוא צעד ראשון לחיזוק מעמדה של הבורסה כמשאב לאומי ואולי אף הפיכתה למרכז פיננסי בינלאומי. "שינוי מבנה הבעלות הוא תנאי הכרחי לפיתוח הבורסה שמאפשר גיוס הון להשקעה בבורסה, הגברת היעילות התפעולית והמסחר בה, הפרדה בין בעלות וחברות ושיתופי פעולה עם בורסות נוספות ועוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים