פותחים את הצ'אקרה: 2 מתכונים
פיוז'ן מעיר הקודש: "צ'אקרה" הירושלמית מגיעה לבקר לשבוע אחד בלבד בתל אביב. 2 מתכונים של המסעדה הוותיקה: ברוסקטה עם טונה פיקנטית וגם אסאדו ברוטב סויה עם אננס
1. ברוסקטה טונה אדומה פיקנטית עם איולי
פיוז'ן כהלכתו; מנה שמשלבת את סגנון ההגשה האיטלקי של לחם קלוי שעליו משהו טעים עם טונה נאה בסגנון יפני ועם טאץ' קליפורני בתיבול - ספייסי טונה, כמו שקוראים לזה בלעז. התוצאה קלה להכנה באופן מפתיע ומרשימה.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
גיוון:
ברוטב האיולי ניתן להחליף את החלמון והשמן במיונז.
המרכיבים:
לטונה:
200 גרם טונה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס בצל סגול קצוץ
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 פלפל חריף, קצוץ ונקי מגרעינים
מיץ מלימון אחד טרי סחוט
5 כפות שמן זית איכותי
מלח ים
לברוסקטה:
1 באגט, פרוס לעובי 1 ס"מ
מעט שמן זית
מעט מלח ים
לרוטב איולי:
1 חלמון ביצה
100 מ"ל שמן זית
1 כפית צ'ילי אדום גרוס
1 כפית שום כתוש
מיץ מרבע לימון טרי סחוט
אופן ההכנה:
- מכינים את הברוסקטה: מורחים את פרוסות הבאגט במעט שמן זית ומלח, וקולים בתנור או במחבת בחום גבוה עד להשחמה.
- מכינים את רוטב האיולי: טורפים את החלמון והלימון בקערת ערבוב ומזלפים פנימה מעט שמן זית. מוסיפים לקערה את השום, הצ'ילי והמלח
- מכינים את הספייסי טונה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
- הגשה: מורחים על הברוסקטה מרוטב האיולי ומניחים מעל כף גדושה מהטונה.
2. אסאדו אננס וסויה
המרכיבים:
2.5 ק"ג אסאדו, פרוס בין העצמות למנות
125 מ"ל סויה
200 גרם סוכר
50 גרם רסק עגבניות
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
50 גרם אננס משומר טחון
1 כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס לבשר
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשר: מתבלים קלות את הבשר בפלפל שחור גרוס, וצולים (ללא שמן) בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך כ-20 דקות.
- מוציאים את המגש מהתנור, ועוטפים בנייר כסף (אטימה מוחלטת). מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומכניסים את הבשר למשך שעה וחצי. מורידים את הטמפרטורה ל-125 מעלות ומשאירים את הבשר בתנור במשך שעתיים נוספות.
- מכינים את הרוטב: מבשלים את הסויה, הסוכר והאננס בסיר קטן עד לרתיחה ומוסיפים את הרסק, השום והצ'ילי.
- הגשה: מסדרים את האסדו על צלחת ויוצקים מעליו את הרוטב. מומלץ להגיש לצד פירה או פולנטה.
- המתכונים ניתנו על ידי ערן פרץ, השף של מסעדת צ'אקרה (המלך ג'ורג' 41, ירושלים) שתתארח למשך שבוע ימים (החל משני, ה-1.12) בחלל הפופ אפ דינר רש
שבתל אביב. במסגרת שבוע פעילותה, יוצעו במקום מגוון מהמנות המזוהות עמה.