משלחת אימאמים ביד ושם: 'כדי להבין יהודים'
דווקא על רקע התקופה המתוחה יזם משרד החוץ ביקור בירושלים של מנהיגים איסלאמיים מסנגל. ראש המשלחת: "הסיור אפשר לנו להבין את ישראל"
"למדנו היום על המעשה החמור בהיסטוריה - השמדת היהודים באירופה, מעשה שאותו לא ניתן להסביר", כך אמר עומאר דיינה, מזכ"ל איגוד האימאמים בסנגל, שעומד בראש משלחת של שישה מנהיגי דת מוסלמים שביקרה השבוע במוזיאון "יד ושם" בירושלים. לדבריו, "כולנו בני אדם שווים, כל בני האדם, מכל גזע, דת ומין, ולא ניתן למצוא שום צידוק דתי או גזעי להרוג ולהשמיד את השונה. הסיור אפשר לנו להבין את ישראל ואת היהודים לעומק, ואנו מברכים על קשרים בין העמים".
הביקור ביד ושם הוא חלק מיוזמה של אגף אפריקה וחטיבת תפוצות ודתות במשרד החוץ, ושל שגרירות ישראל בדקאר, בירת סנגל. זהו ביקור יוצא דופן על רקע התקופה הרגישה, אבל למרות ההסלמה הביטחונית האימאמים לא ביטלו את ביקורם, שאליו התלוו אנשי תקשורת מסנגל - מדינה אפריקנית חשובה ובעלת השפעה ש-90 אחוז מתושביה מוסלמים (הזרם הסופי).
קודם לכן ביקרו חברי המשלחת בהר הבית, התפללו במסגד אל-אקצה והגיעו גם לכותל המערבי לעיני מאות מתפללים משתאים. היום (ה') הם ייפגשו עם נשיא המדינה ראובן ריבלין וכן יבקרו בחיפה ובעכו וייפגשו גם עם רבנים.
מטרת הביקור היא העמקת היכרות עם ישראל בהיבטים המדיניים-חברתיים, וקידום דיאלוג בין-דתי ותרבותי במטרה להדק את הקשרים בין המדינות. בישראל מקווים שהביקור הזה יסייע לשיפור תדמיתה של ישראל בסנגל ושתהיה לו גם השפעה אזורית עקב משקלה הגובר מול שכנותיה - מאלי, גיניאה ביסאו, גיניאה קוקרי וגמביה.
סנגל חברה בארגון "ועידת מדינות האיסלאם" (OIC) ומשמשת יו"ר הוועדה לזכויות הפלסטינים באו"ם, יו"ר הוועדה לזכויות הפלסטינים במועצה לזכויות אדם וחברה בוועדת ירושלים של ה-OIC. עם זאת היא מפגינה יחס ידידותי לישראל ומעוניינת בהידוק יחסים במישור הכלכלי והתרבותי.
חברי המשלחת מתעניינים גם בהישגים החקלאיים של ישראל ובהמשך יבקרו בחוות ההדגמה של מש"ב/סינדקו בשפיים ובחברת נטפים בקיבוץ מגל.