תוכנית: הגדלת האוכלוסייה בנגב במיליון איש
תוכנית אב חדשה שהגה משרד הבינוי, בשיתוף עם משרדי ממשלה נוספים, מבקשת לעדכן את תוכנית המתאר הנוכחית לערי הנגב - ולהגדיל את היצע הדיור עד שנת 2035. במסגרת התוכנית, ייבנו 490 אלף דירות חדשות, יוקמו עוד 22 יישובים והאוכלוסייה תגדל מכ-700 אלף כיום ל-1.85 מיליון תושבים
תוכנית חדשה צפויה להגדיל את אוכלוסיית הנגב בעוד כ-1.2 מיליון תושבים תוך 20 שנה. לשכת שר הבינוי פרסמה היום (ה') תוכנית אב חדשה המכונה "קדמת נגב", אשר צפויה להגיע ביום א' הקרוב להצבעה בממשלה. במסגרת התוכנית, היצע הדיור ביישובי דרום הארץ יגדל עד לכדי אכלוס פוטנציאלי של כ-1.85 מיליון איש בשנת 2035. זאת בניגוד לתוכנית המתאר הקיימת, המציעה להגדיל את אוכלוסיית הנגב מ-690 אלף איש כיום ל-1.2 מיליון תושבים בלבד בשנת 2020.
כתבות נוספות על בנייה בנגב בערוץ הנדל"ן :
- ביהמ"ש: ההתיישבות בשיזף שבנגב לא חוקית
- המדינה תקים 5 יישובים חדשים בנגב
- אושרה הקמת 5 יישובים בצפון הנגב
- הסכם גבולות: עיר הבה"דים עוברת לירוחם
התוכנית החדשה תתמקד בחיזוק ובהרחבת ערי הנגב והיישובים הקיימים, ובמסגרתה ייבנו בשנים הקרובות 490 אלף יחידות דיור במקום 330,202 יחידות דיור לפי תוכנית המתאר הנוכחית. במקביל, יוקמו 22 יישובים חדשים, מתוכם 7 יישובים יהיו מיועדים לאוכלוסייה הבדואית, ואלה יכללו כ-17 אלף יחידות דיור חדשות. במסגרת זו, כוללת התוכנית החדשה הגדלת פוטנציאל האכלוס של היישובים הבדואים בנגב (הקיימים והחדשים) מ-154 אלף תושבים כיום, ל-510 אלף תושבים ב-2035.
במשרד הבינוי מעריכים כי בהתחשב בקצב גידול האוכלוסייה הנוכחי בנגב בלבד, בשנת 2035 הייתה צפויה למנות האוכלוסייה באזור גם כך כ-1.03 מיליון תושבים לפחות. אלא שעל רקע שינויי המגמות הצפויים - מבחינת איכות התחבורה, התעסוקה ומעבר מחנות צה"ל מהמרכז לדרום - מרחב הנגב צפוי למנות מספר גדול משמעותית.
המטרה: "להפוך מילים וחזון למעשים בשטח"
התוכנית של משרד הבינוי פותחה בשיתוף עם משרדי הפנים, החקלאות ופיתוח הנגב והגליל, ובהתבסס על עבודה משותפת עם ראשי הרשויות בנגב, קק"ל ותנועת "אור" הפועלת לפיתוח והרחבת ההתיישבות בנגב ובגליל. היא חלה בעיקר על שטחי הנגב שבין שדרות מצפון לבין ירוחם מדרום. באזור זה מתגוררים כיום כ-560 אלף תושבים (כ-86% מתושבי הנגב).
"מטרת התוכנית היא להפוך מילים וחזון למעשים בשטח, בתחום הבינוי והיצע הדיור", נמסר מלשכת שר הבינוי. "הנגב לא יהיה עוד חבל ארץ נספח לגוש דן, כי אם אזור בעל כובד משקל, רב אוכלוסין ואבן שואבת לדור הצעיר, ולכל מי שנפשו חשקה בבית בישראל במחיר הגון ובסביבה המאפשרת איכות חיים".
שר הבינוי, אורי אריאל, הוסיף כי "תוכנית 'קדמת נגב' היא תוכנית ארוכת טווח, אך השפעות חשיפתה ותחילת הוצאתה לפועל צפוי שיועילו עם הנגב כבר בטווח הקרוב. היא פותחה כדי לאפשר לנגב להיות מסוגל לקלוט את השפע של השקעות המדינה בהיקפים של עשרות מיליארדי שקלים בתשתיות תחבורה, פארקי תעסוקה, מעבר מחנות צה"ל וסיועי עתק של המדינה בתחומים שונים".