החורף התחיל: הכינו את ארון התרופות הביתי
זו העונה שבה ארון התרופות שלנו בדרך כלל עובר עדכון ורענון. איזה תרופות מוצאות דרכן אלינו דווקא בעונה הקרה ומהם כללי הזהירות לאחסון התרופות?
תרופות נגד חום, כאבים, הצטננות, אלרגיה ואסתמה. זה מה שנמצא בארון התרופות שלנו כבר בתחילת החורף. בדרך כלל זו העונה בה אנחנו מרעננים את מלאי התרופות לקראת מחלות החורף, כדי להתכונן מראש לכל תרחיש.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
אבל למרות התחושה שאנחנו יכולים לקחת תרופה בכל עת, חשוב לזכור שהיא עלולה לגרום לנזק אם נוטלים אותה במינון גבוה או ממושך מהמומלץ או אם האחסון שלה נעשה שלא על פי הוראות היצרן. סיכון גדול יותר קיים אם התרופה נלקחת בטעות, מסביר ד"ר דורון כרמי, מומחה באנדוקרינולוגיה ורפואת ילדים.
שירלי קטרון, רוקחת סופר- פארם, מוסיפה כי חשוב מאוד לדעת מתי התרופות נפתחו ומהו זמן השימוש האפשרי בהן: "יש הרבה תרופות שמרגע שהאריזה נפתחה, זמן השימוש בהן הוא מוגבל מאוד".
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
וירוסים בדרכי הנשימה: מהו הטיפול היעיל?
כל הטיפולים: להתגבר על דיכאון החורף
באופן טבעי: לטפל בווירוסים בלי תרופות
הרשימה הבסיסית לחורף
תרופות לשיכוך כאבים והורדת חום: תרופות כמו אקמול, אופטלגין, נובימול (לילדים),אקמולי, נורופן ואדוויל, הן כמעט פריט חובה בכל בית בעיקר בעונה הקרה. הן יעילות נגד כל סוגי הכאבים האפשריים וגם מורידות חום.
מדחום: כדאי מאוד להחזיק מדחום בכל בית. כדאי להחזיק דווקא מדחום דיגיטלי ולוודא שהוא עובד. לילדים קיימים מדי חום שניתן למדוד חום באוזן או אפילו יש מכשירים ללא מגע.
תכשירים נגד כאבי גרון: כאבי גרון לעתים מעידים על דלקת בגרון, אבל פעמים רבות זה רק כאב על רקע ויראלי או פשוט אודם בגרון שגורם לכאב. בכל מקרה, עד לבדיקה רפואית, טבליות מציצה מעניקות הקלה כמעט מיידית לכאב הצורב הזה. ניתן למצוא גם ללא סוכר למי שזקוק לכך.
אנטי אלרגנים: כדורים או משחות שיכולים לעזור גם בטיפול והרגעת תופעות אלרגיות, אבל גם נגד עקיצות או כוויות קלות. בכל מקרה, גם במקרה של התרופות הללו, הכרחי לפעול על פי ההוראות המצורפות.
תכשירים נגד הצטננות ושיעול: תרופות שיש בהן חלוקה ליום ולילה, יעילות מאד למקרה הזה. לפחות עד הביקור אצל הרופא. ניתן להשתמש בתרסיסים לאף במקרי הצטננות.
תכשירים המקלים על הנשימה: אביזרים הנמצאים בשימוש במיוחד בבתים עם תינוקות קטנים הם מכשירי אדים, מכשירי אינהלציה ואירוצ'ימברים (משמשים לטיפול במשאפים). ישנם גם מקלונים המקלים על הנשימה - מיועדים להרחה.
קטרון מוסיפה כי חשוב מאוד לשים לב למה מיועדת התרופה, בייחוד אם מדובר בתכשירים משולבים למשל לכאבים ולהורדת חום. אם אתם סובלים רק מסימפטום אחד, עדיף להשתמש בתרופות הממוקדות יותר.
כך תשמרו על התרופות בביטחה
קטרון מסבירה כי כדאי להקצות לארון התרופות מקום מיוחד, ללא נגישות לילדים ולהקפיד לחדש את המלאי מדי כמה חודשים.
"בכל אריזה של כל תרופה מוטבעים שני תאריכים: אחד מהם הוא תאריך הייצור, והשני הוא התאריך שבו התרופה כבר לא תהיה מותרת לשימוש. חשוב כאמור לשים לב לכמה זמן ניתן להשתמש בתרופה מרגע הפתיחה", היא מסבירה.
אין להוציא את התרופות מהאריזה המקורית.
כאשר נוטלים תרופה יש לוודא את שם התרופה והמינון במקום מואר.
יש לקרוא ולפעול בהתאם להוראות הרוקח או הרופא והוראות יצרן התרופות.
יש לקרוא את תאריך התפוגה ולא להשתמש בתרופות שפג תוקפן.
תרופות ישנות - למסור לבית המרקחת: תרופת שתוקפן פג, כדאי למסור לבית המרקחת להשמדה מסודרת ולא לזרוק באשפה הכללית.
יש לאחסן את התרופות לפי הוראות היצרן. חום, אור ולחות עלולים לגרום לשינוי הרכב התרופה.
יש לאחסן את התרופה הרחק מהישג ידם של ילדים.
אין להשתמש בתרופה שנרשמה לאדם אחר ללא אישור מהרופא. "לאנשים שונים תגובות שונות וצרכים שונים", מוסיף ד"ר כרמי.