שתף קטע נבחר

 

מינוי חדש למועמד לראשות המוסד

רם בן ברק, המשנה וסגן ראש המוסד לשעבר, המועמד להחליף את תמיר פרדו בסוף 2015, ימונה למנכ"ל המשרד לענייני מודיעין והמשרד לנושאים אסטרטגיים, שיאוחדו למשרד אחד

אחרי מינוי הרמטכ"ל - החל המרוץ לראשות המוסד. המשנה וסגן ראש המוסד לשעבר רם בן ברק, הנחשב לאחד המועמדים להחליף את ראש המוסד תמיר פרדו שאמור לסיים את תפקידו בסוף שנת 2015, ימונה לתפקיד מנכ"ל משרד המודיעין והמשרד לנושאים אסטרטגיים שיואחדו למשרד אחד תחת השר יובל שטייניץ.

 

בן ברק החל את שירותו הצבאי כלוחם וקצין בסיירת מטכ"ל. לאחר מכן עבר לשרת בתפקידי שטח ביחידות המבצעיות של המוסד. במשך שני עשורים שירת בכל שרשרת התפקידים המבצעיים במוסד עד לתפקיד ראש אגף המבצעים, משנה וסגן ראש המוסד.

 

עם סיום תפקידו כסגן ראש המוסד "הושאל" לצה"ל ושימש מתאם מבצעים מיוחדים בין המוסד לצה"ל. בן ברק כיהן כעמית מחקר בכיר במכון המחקר היוקרתי ברוקינגס שבוושינגטון. הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי, בעל תואר שני במדעי המדינה וביטחון לאומי מאוניברסיטת חיפה. נשוי ואב לשתי בנות ובן.

רם בן ברק (צילום: שיר סגל) (צילום: שיר סגל)
רם בן ברק(צילום: שיר סגל)
 

עם מינויו יחליף רם שני מנכ"לים - תא"ל (מיל') יוסף קופרווסר שכיהן כמנכ"ל המשרד לעניינים אסטרטגיים תחת השרים משה יעלון ויובל שטייניץ בשש השנים האחרונות, ואת יובל וולמן שכיהן כמנכ"ל של משרד המודיעין בשנתיים האחרונות.

 

במערכת הבטחון מעריכים כי במינוי של בן ברק השר שטייניץ מבקש לקדם את התוכנית שלו לקבל תחת אחריותו את שירותי הביון: המוסד והשב"כ. עד כה תוכנית זו של שטייניץ נתקלה בסירוב מצד כל הגורמים הנוגעים בדבר.

 

הממשלה תאשר ביום ראשון את איחוד המשרד לענייני מודיעין והמשרד לנושאים אסטרטגיים למשרד אחד שייקרא "משרד המודיעין". בדברי ההסבר להחלטה נכתב כי "המשרד לנושאים אסטרטגיים והמשרד לענייני מודיעין פועלים מאז הקמת הממשלה תחת אחריות השר יובל שטייניץ. כשני משרדים הכפופים לאותו השר והעוסקים בנושאים משלימים נוצרו לאורך השנים השקות ושיתופי פעולה הן ברמת הגדרת היעדים והן ברמת העבודה השוטפת.

 

"התפתחות זו נשענת על עיסוקי הליבה של המשרדים, כפי שהוגדרו עם הקמתם: המשרד לנושאים אסטרטגיים עוסק במגוון סוגיות מדיניות-ביטחוניות, בעוד המשרד לענייני מודיעין מעורב בעבודת גופי המודיעין השונים, בתחום ההצטיידות הצבאית לצד עיסוק בנושאים מדיניים שונים".

 

עוד נכתב בדברי ההסבר כי "ממילא מאחר ששר אחד עומד בראש שני המשרדים - התחזק לאורך כהונת הממשלה הנוכחית שיתוף הפעולה בין המשרדים. כך למשל נושא מדיני אשר מטופל במשרד לנושאים אסטרטגיים מחייב בחינה מודיעינית וליווי של גופי מודיעין שונים, נושא שעליו אמון המשרד לענייני מודיעין. איחוד שני המשרדים יביא גם לייעול בהפעלת המשאבים אם יהיה איחוד מנהלי, ולא רק תוכני. משרד האוצר ונציבות שירות המדינה סמכו את ידיהם על תהליך האיחוד, ומשרד האוצר אף נתן לכך ביטוי בסיכום התקציבי עמו לשנת התקציב 2015".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים