"לא רוצה לסכן אחרים". השוטר ממיזורי פורש
ימים אחדים לאחר שהוחלט כי לא יישפט, החליט דארן וילסון, שהרג את הנער השחור מייקל בראון והצית גל מחאה, להתפטר. "אני רוצה לאפשר לכולם לרפא את הפצעים", כתב במכתב ההתפטרות. "אני מסכן אזרחים ושוטרים"
דארן וילסון, השוטר שירה למוות בנער השחור מייקל בראון באוגוסט האחרון, התפטר אמש (שבת) מתפקידו במשטרת פרגוסון. "זה הדבר הקשה ביותר שעשיתי בחיי", הוא כתב במכתב ההתפטרות. וילסון, בן 28, שהוחלט בשבוע שעבר כי לא יועמד לדין בגין הירי, הסביר שהוא למעשה מהווה מטרה לחיסול ומסכן את שוטרי פרגוסון על רקע המהומות האלימות במיזורי.
עוד חדשות בעולם :
- הקאמבק: סרקוזי ינהיג את מפלגת האופוזיציה
- דיבור חופשי: תוכנית ייעוץ מיני למוסלמים
ישראל, פמיניזם ואייפונים: ציטוטי ארדואן
"נאמר לי שהמשך העסקתי עלול להעמיד בסכנה אזרחים ושוטרים בפרגוסון ואני לא יכול לאפשר שיתקיימו תנאים כאלה", כתב. וילסון, המשרת כשוטר זה שש שנים, הוסיף: "אני מתפטר מיוזמתי החופשית. לא הייתי מוכן שמישהו אחר ייפגע בגללי".
"אני רוצה לאפשר לקהילה לרפא את הפצעים", כתב השוטר וילסון. "אני מודה לכל התומכים בי לאורך כל התהליך ולעמיתיי השוטרים".
מהומות אלימות פרצו בימים האחרונים בעיר שבה ירה וילסון בבראון לפני ארבעה חודשים, לאחר שחבר המושבעים החליט שהשוטר לא יעמוד למשפט בגין הריגה או רצח. אבל מאז אירוע הירי ב-9 באוגוסט ירד וילסון למחתרת מחשש שיפגעו בחייו, וסירב להתראיין בכלי התקשורת עד לאחר שהתבשר שהוא לא יועמד לדין.
וילסון ניהל שיחות על התפטרות אפשרית במשך שבועות, אבל הוא רצה להמתין עד לאחר שחבר המושבעים יקבל החלטה סופית. נראה שבמקרה של העמדה לדין הוא היה מעדיף שלא לפרוש ולקבל גיבוי של המשטרה. אך לאור החלטת חבר המושבעים הוא החליט להיעלם מעין הציבור ולרדת למחתרת. המשך עבודתו במשטרה היה הופך אותו למטרת חיסול מתמשכת, ובתנאים כאלה הוא לא יכול היה להמשיך להסתובב בגלוי ברחובות פרגוסון.
וילסון אמנם לא יואשם פלילית, אבל הוא עלול לעמוד לדין בתביעה אזרחית של משפחתו של בראון. הפרשה, והתנהלות המשטרה המקומית בכלל נגד הקהילה השחורה במיזורי, עדיין נתונה לבדיקה של משרד המשפטים האמריקני.
"כל מה שרציתי זה קריירה במשטרה"
בראיון ראשון לרשת ABC סיפר וילסון שהוא התחתן בזמן האחרון ומצפה ללידת ילדו הראשון. "חשבתי להיות בדרכים 30 שנה ולעשות קריירה במשטרה, בתקווה שיום אחד אקודם לדרגת סמל ואפרוש בדרגה זו לגמלאות. זה כל מה שרציתי". אבל הוא הבין שאחרי מה שקרה לא בטוח כלל שהוא יוכל לחזור למשטרה: "לא הייתי בטוח שזה אפשרי. אתה חושב שהם היו מקבלים אותי? אתה חושב שזה היה בטוח עבורי?"
בראיון בן השעה הביע וילסון צער על מות בראון וסיפר כי הוא חושש לחייו. עם זאת הוסיף כי מצפונו נקי ושהוא פעל כראוי וכפי שאומן לנהוג. לדבריו, הוא לא "הוציא להורג" את בראון אלא חשש לחייו ועשה את מה שמוטל עליו.
סיפור הריגתו של נער שחור בידי שוטר לבן אינו יורד מהכותרות בארצות הברית. הוא סימפטום למערכת יחסים של אי-אמון בין המשטרה לבין הקהילות השחורות במדינה. הפגנות מתקיימות בכל רחבי המדינה.
ריק קמבל, מפגין ותיק ברחובות מיזורי, אמר לאחר שנודע לו על התפטרות וילסון כי הוא "משתתף במחאה מאז חודש אוגוסט", והצהיר שלא אכפת לו מפרישתו של השוטר. מפגינים רבים אחרים הביעו דעות דומות, והבהירו שהם לא פועלים נגד השוטר וילסון אלא למען צדק למייקל בראון.
לווילסון יש רקורד מצוין במשטרה ולא נרשמו תלונות נגדו. הוא טוען שהותקף על ידי בראון בעת שניסה להכניעו וליטול את נשקו, והוא נקלע למצב שבו היה מחויב לירות כדי להגן על עצמו.