שתף קטע נבחר

זאב אנגלמאיר: "גפילטע מעורר חשק מיני"

לכבוד שבוע האוכל הפולני וה"גפילטערמה", הדפיס המאייר זאב אנגלמאיר עבודות גפילטע חדשות וכאלה שיצר בשנים האחרונות. מהיהודי הנודד, דרך נשים בעירום ועד לאגדת כיפה אדומה - זהו סיפורה של הקציצה האפורה

"הגפילטע היא המצאה יהודית", אומר אנגלמאיר, " זה ברור. איפה בעולם יש מאכל אפור יותר, קציצת דגים קרירה עם טעם לואי מתוק, כיפת גזר מכובס ורוטב רוטט שנראה כמו ג'לי מעופש? מה שמפתיע הוא כוח ההישרדות של הדבר הזה. מילא בעיירות באירופה כשגרנו בקהילות קטנות עניות ונאלצנו לדוג קרפיונים בנהר ולטחון אותם למחייתנו. אולי בגלל הקור האירופי הוחלט להגיש את הגפילטע קר, כדי להגביר את הסבל. מצד שני בימי שישי אחרי התפילה יכולנו להמתיק את העוני בקציצות גפילטע, ממתקי דגים ממולאים. והנה גם כאן, בארץ, עם הביסטרו והאיטלקיות והסושי אנחנו ממשיכים ולועסים את האתגר הקולינרי הזה".

 

אנגלמאיר טובל קציצת דג בחזרת ומסכם: "יש למנה הזאת יתרונות לא מבוטלים - היא זולה, לא צבעונית מדי ככה שהיא לא מסיחה את הדעת מעניינים חשובים אחרים. גפילטע מגביר את החשק המיני. זאת מנה מומלצת לאכול בדייט ראשון רומנטי עם בת זוג. בארוחת שישי בבית של סבתא כדאי לגשת למטבח עוד לפני הארוחה ולטרוף קר מהסיר. תחי המסורת. בקיצור: בון א פטיט, או במילים אחרות, מתאימות יותר: בון א גפילט!".

 

תערוכת "גפילטערמה" תוצג בפסאז' ברחוב אלנבי 94 בתל אביב עד ל-4 בינואר, בין השעות 17.00-23.00.

 

 

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)
 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 (איור: זאב אנגלמאייר) (איור: זאב אנגלמאייר)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איור: זאב אנגלמאייר
גבר אמיתי אוכל גפילטע
איור: זאב אנגלמאייר
לאתר ההטבות
מומלצים