שתף קטע נבחר
 

מודולרי: מרק עוף אסיאתי

"הידיעה שבמקרר נח לו סיר שיכול לייצר ארוחה חמה ומספקת בשליפה וללא עבודת הכנה, היא לפעמים לא פחות מהצלה פיזית ונפשית. מכירים את ההרגשה?" מיכל וקסמן מכינה מרק אוריינטלי בניחוח עוף מכל מה שיש במקרר. מתכון מודולרי מנצח

אוכל מודולורי הוא אוכל שמשרה ביטחון. הידיעה הזאת שבמקרר נח לו סיר שיכול לייצר ארוחה חמה ומספקת בשליפה וללא עבודת הכנה, היא לפעמים לא פחות מהצלה פיזית ונפשית. מכירים את ההרגשה, לא?

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

אז ככה בדיוק תיפקד עבורי המרק הזה, על ניחוחו האסיאתי, שמראש משרה עלי שלווה ועליצות כפתרון בזק במשך כמה ימים רצופים של גשם וסערה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

הבסיס דומה מאוד למרק עוף קלאסי: לפתות וקולורבי הן תחליף לקישוא ודלעת, ג'ינג'ר וצ'ילי מעלים את דרגות החום והחריפות, צרור כוסברה ומקל של למון גראס מהשיח בגינה (שיצא לגמרי משליטה) מוסיפים נגיעות טעם וריח אחרונות.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

לתוך קערית עמוקה מתערבבים המון עלים ירוקים שנותנת לי הגינה בשפע: נענע, בצל ירוק, כוסברה, באק צ'וי, תרד, בזיליקום וגם שבבי צ'ילי וג'ינג'ר לחיזוק. ביום שנדרשת לי ארוחה מלאה יותר אני זורקת פנימה גם פרוסות של פילה בקר נא, נתחי עוף מהמרק, אטריות אורז או סובה חלקלקות.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

את כל אלה מציף המרק שהתבשל ארוכות וזוקק בסינון. רוצים להעלות עוד יותר את רף עוצמתו של המרק? לכו על רוטב צ'ילי עז טעם וצבע.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

מרק עוף אסיאתי

 

שימו לב: את שאריות המרק אפשר לשמור במקרר, ולהכין לעצמכם ארוחה מהירה עם מרכיבים משתנים על פי מה שיש בבית ומה שמתחשק.

 

המרכיבים: 

 

למרק:

1 עוף שלם או 4 כרעיים

2 מקלות סלרי

1 עגבניה, חתוכה לרבעים

1 בצל גדול, חתוך לרבעים

2 כרישות, חצויות לאורכן

1 מקל למון גראס, חצוי לאורכו

5 ס"מ שורש ג'ינג'ר, פרוס גס

2 גזרים, חתוכים גס

2 לפתות חצויות

1 קולורבי חצוי

1 צ'ילי אדום טרי, חצוי לאורכו

צרור גדול של גבעולי כוסברה שלמים (ואם במקרה השגתם שורשי כוסברה - מה טוב)

10 גרגירי פלפל שחור שלמים

מלח (היזהרו מהמלחת יתר אם ברצונכם להוסיף ניחוח אסיאתי בעת הגשת המרק, על ידי תוספת של רוטב דגים או סויה)

 

להגשה:

עלי בזיליקום

עלי כוסברה

עלי נענע

עלי תרד

עלי באק צ'וי

ג'ינג'ר טרי מקולף, קצוץ לשבבים דקים

צ'ילי אדום, פרוס דק

מיץ סחוט טרי מליים או לימון

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

גיוונים ותוספות:

פרוסות דקיקות ונאות של פילה בקר

אטריות אורז

אטריות סובה

אטריות אודון

נתחי עוף מהמרק

קוביות טופו

 

רוטב צ'ילי להעצמת טעמו של המרק:

1 כף רוטב סריראצ'ה

1 כף רוטב דגים אסיאתי

מיץ סחוט מליים או לימון שלם

1 בצל ירוק, פרוס דק

1/2 שן שום מגוררת

מעט ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית שמן שומשום

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את המרק: בסיר גדול שמים את כל מרכיבי המרק למעט מלח וכוסברה. יוצקים עליהם מים לפי גודל הסיר (בערך 12-16 כוסות יתנו תוצאה טובה). מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים צרור כוסברה ומלח. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה במשך שעתיים או יותר.
  2. מגישים את המרק: מסדרים קעריות מרק רחבות ועמוקות לפי מספר הסועדים. בכל קערה מניחים ערימת עלים, ואם רוצים אז גם בשר ו/או אטריות מאיזה סוג שבוחרים.
  3. יוצקים על הערימה כמה מצקות נדיבות של מרק, ומניחים לעלים לקמול לתוכו בעודם מתבשלים מהחום. מוסיפים מעט (או הרבה) רוטב צ'ילי. אוכלים ומתחממים.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
המרכיבים למרק האסיאתי
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים