שתף קטע נבחר
 

מסתמן: פיטורי העובדים בחב' חשמל יבוטלו

לפי הצעה פשרה שגובשה, העובדים הארעיים ייקלטו למשך שנתיים ויזכו לרוב ההטבות הנלוות להעסקה קבועה, למעט קביעות. כעת קורא יו"ר החברה ליו"ר ההסתדרות להגיע עמו להסכמות

יו"ר חברת החשמל, יפתח רון-טל, מציע לקלוט למשך שנתיים את העובדים הארעיים בחברה ולהעניק להם את כל ההטבות הנלוות להעסקה קבועה, למעט קביעות. הצעה ברוח זו שלח היום (ב') רון-טל ליו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. רון-טל קרא לניסנקורן, המייצג את ועד העובדים של חברת החשמל, לפתוח עמו במגעים ליישום פשרה זו.  

 

 

בתחילת השנה הודיעה חברת החשמל על כוונתה לפטר כ-620 עובדים ארעיים. בפברואר פוטרו למעלה מ-100 עובדים ובספטמבר הצטרפו אליהם 230 עובדים נוספים שפיטוריהם נדחו בגלל מבצע "צוק איתן" והחגים. עד סוף השנה, צפויה החברה לפטר עוד כ-250 עובדים.

 

מדובר בעובדים שמועסקים בחוזים קצובים, לתקופה של 5 שנים, ומפוטרים בתום החוזה. לעתים, מועסקים העובדים מחדש בחוזה קצוב לאחר תקופת צינון. כל זאת, במטרה למנוע מהם לקבל קביעות בחברה ואת כל התנאים הנלווים למעמד של עובדים קבועים. שיטה זו מאפשרת לחברה לשמור על איזון תקציבי מבלי לפגוע בזכויות של העובדים הקבועים, אך היא זכתה לביקורת לאורך השנים בשל נטייתה ליצור שני מעמדות של עובדים, עם פערים כלכליים עמוקים בין מעמד למעמד.  

ישיבת ההנהלה הסוערת במחוז צפון בחברת החשמל (צילום: מוחמד שינאווי) (צילום: מוחמד שינאווי)
ישיבת ההנהלה הסוערת במחוז צפון בחברת החשמל(צילום: מוחמד שינאווי)

לפני כמה חודשים נכשל ניסיון למנוע את הפיטורים. בהנהלת החברה ביקשו להאריך בשנה את העסקתם של חלק מהעובדים, שנחשבים לעובדים מיומנים שהחלפתם תפגע בקצב ההתקדמות של החברה בביצוע פרויקטים שטרם הושלמו. בעיקר, ביקשה הנהלת החברה להימנע מפגיעה בפרויקט הפחתת הפליטות, שאי עמידה בלוחות הזמנים לביצועו תביא להטלת סנקציות אישיות על מנהלי החברה. 

 

במשא ומתן שנוהל בין החברה לוועד העובדים, ביקשו בוועד שבתמורה להארכת העסקתם הזמנית של חלק מהעובדים הארעיים, תוגדל מכסת הקביעויות של החברה לשנת 2014 מ-150 ל-240 תקנים. זאת, על מנת שניתן יהיה לקלוט חלק מהעובדים שעומדים בפני פיטורים להעסקה ישירה. הנהלת החברה הסכימה להגדיל את המכסה ל-160 בלבד ונציגי העובדים סרבו. בעקבות תוצאות המשא ומתן הוחלט להמשיך בהליך הפיטורים, כאשר מנגד החלו העובדים לנקוט בעיצומים שעיקרם הקפאת התהליכים לקליטת עובדים חדשים. 
 

כעת, כאמור, מבקשים בהנהלת החברה להאריך את העסקתם של העובדים בשנתיים ולא בשנה, כל עוד הוועד ייסוג מדרישותיו להגדלת מכסת הקביעויות. הצורך בפיטורים מוסבר במצב הכלכלי הקשה של חברת החשמל, שנובע מהיעדר הסכמה עם המדינה על רפורמה במשק החשמל. כל עוד אין הסכמה על רפורמה נמשך המצב שבו נתח השוק של חברת החשמל בייצור החשמל בישראל הולך וקטן ועמו הכנסות החברה ורווחיותה. לכך מצטרף המצב הפיננסי הקשה של החברה, שנובע מהפסקת ההזרמה של גז טבעי ממצרים בשנת 2012.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
יו"ר חברת החשמל יפתח רון טל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים