"ה-iPod הפסיק לעבוד": מכתבי דאעש לאמא
מסרים שכתבו פעילים צרפתיים ב"מדינה האיסלאמית" לקרוביהם חושפים תמונה שונה מהדימוי הרצחני של הארגון. מלבד תלונות על שטיפות כלים ונגן מוזיקה שלא עובד, מציגים חלקם רצון כן לעזוב לצד חשש ממעצר כשישובו
"ממש לא קר כאן, אמא", "מכשיר ה-iPod שלי הפסיק לעבוד", "כל מה שאני עושה כאן זה לשטוף כלים". מכתבים ששלחו מתנדבי דאעש עשויים להישמע כמו מכתבים של נערים שבסך הכול מתגעגעים לאמא שלהם. אולם התמונה העולה מהם היא תחושת רמייה ורצון כן לעזוב את הארגון הרצחני ולחזור למולדתם.
עוד בחדשות בעולם :
חולי האיידס מתגברים על הבושה ב-SMS
"בחירת אובמה לשר ההגנה: אשטון קרטר"
הפרלמנט הצרפתי הכיר במדינה פלסטינית
חלק מהמכתבים, שהודלפו לעיתון הצרפתי "לה פיגרו", מספקים הצצה נדירה לחייהם של צעירים וצעירות צרפתיים שהצטרפו לשורות ארגון "המדינה האיסלאמית" בעיראק ובסוריה וכעת מבקשים מקרוביהם לסייע להם לחזור הביתה.
המכתבים של פעילי דאעש מציירים תמונה שרחוקה מהדימוי הרצחני והקשוח שמנסה הארגון להעביר דרך אתרי האינטרנט שלו. "נמאס לי כבר. מכשיר ה-iPod (נגן המוזיקה של חברת אפל) שלי לא עובד. אני חייב לחזור הביתה", כתב לוחם צרפתי בשורות הארגון שמוצב בסוריה.
"אין לי כוח יותר. הם מכריחים אותי לשטוף כלים", סיפר מתנדב אחר. "לא עשיתי כמעט כלום חוץ מלחלק בגדים או אוכל", הוסיף. "ניקיתי גם כלי נשק והעברתי גופות של לוחמים שנהרגו. החורף החל והולך להיות כאן קשוח"
לפי נתונים שפורסמו ב"לה פיגרו", יותר מ-1,100 צעירים צרפתיים שהתאסלמו או ממוצא מוסלמי הצטרפו לדאעש או לארגונים ג'יהאדיסטים אחרים. יותר מ-260 נמצאים כנראה בסוריה או בעיראק. כ-100 חזרו למולדתם ומתוכם 76 נעצרו. כשליש ביקשו חנינה מהרשויות הצרפתיות.
פעילים שרוצים לעזוב מוכים או מוצאים להורג
חלק מההודעות חושפות גם חשש ממוות או מפציעה. "הם רוצים לשלוח אותי לחזית אבל אני לא יודע איך להילחם", סיפר צעיר בארגון למשפחתו. אולם המתנדבים שמאסו בדאעש ומעוניינים לעזוב את סוריה ועיראק נמצאים במלכוד. הם מפחדים ממפקדיהם בארגון הקטלני ומנגד חוששים מהעתיד הצפוי להם במאסר אם יחזרו לצרפת.
לפי "לה פיגרו", קבוצה של עורכי דין צרפתיים עובדים עם קרוביהם כדי לנסות ולהקל על חזרתם
הביתה. הם אספו הודעות טקסט ומיילים שמהם עולה תחושת רמייה הרווחת בקרב המתנגדים. רבים מהפעילים חשים כי הונו להתגייס לארגוני הג'יהאד ולעשות את המסע המסוכן למזרח התיכון. לדבריהם, מתנדבים שמראים רצון לעזוב מוכים ולעתים אף מוצאים להורג.
"פנינו למשטרה ו לרשויות המשפט בצרפת אך מדובר בנושא מאוד רגיש", סיפר עורך דין מהקבוצה לעיתון. "כולם מבינים כי ככל שהאנשים האלה ימשיכו להיות שם, כך הם יהפכו לפצצות מתקתקות כשהם יחזרו למולדתם". הבעיה היא שצרפת לא מעוניינת במדיניות רשמית שתעודד את המתנדבים שהתייאשו מהארגון לחזור מבלי שייענשו. "מה יקרה אם מישהו מהם יחליט בסופו של דבר לבצע פעולת טרור בצרפת?".