קחו כדור: קציצות מושלמות וגם רוטב עגבניות
מערבבים, מכדררים ולא שוכחים להוסיף את המרכיב הסודי שעושה את כל ההבדל - אהבה. בית הספר לבישול של מגזין "לאשה" מלמד אתכם - כך תכינו קציצות מושלמות ברוטב. 2 מתכונים מפורטים
לעתים אנחנו מנסים לפענח את הסוד שמאחורי אופן הכנת תבשיל כזה או אחר ולמרות כל המאמץ - לא מצליחים. בסוף אנחנו מבינים שכנראה שליד המערבבת ולכוונה שבל, יש חלק גם בטעם שנשאר איתנו. במילים אחרות - אוכל כדאי לעשות באהבה וברצון.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- לבן וחגיגי: 5 קינוחי פרווה צחורים
- כבד קצוץ כהלכתו: בית הספר לבישול
- או לה לה! בשר פריזאי - כל ההמלצות והמתכונים
כדורי הבשר שלפניכם יכולים לשמש כמנה עיקרית משביעה וטעימה מאוד. הזדמנות מצוינת לבשל באהבה ובקלות רבה (ולהגיש עם פסטה, אורז, פתיתים, קוסקוס ואפילו פירה).
טיפים להכנת כדורי בשר מושלמים:
- קנו בשר טחון טרי. כדורי הבשר יתקבלו רכים יותר בזכות השימוש בבשר טרי, שלא הוקפא במפעל והופשר בחנות. אגב, אם קונים בשר טרי, אפשר להקפיאו בבית (עד חודשיים) ולהשתמש בעת הצורך.
בשר שנקנה לאחר הקפאה - לא מומלץ להקפיא שנית. ניתן כמובן לקנות בשר קפוא ולהפשירו בבית, אך קחו בחשבון שייתכן שהבשר הוקפא לפני שיושן מספיק, והוא עלול להתגלות כקשה.
- הגודל משנה. קרצו מתערובת הבשר כדורים לא גדולים. אל תהדקו אותם חזק, שמרו עליהם מעט רפויים והניחו בסיר בהתאם להנחיות.
- רוצים לגוון? את כדורי הבשר אפשר להכין מבשר בקר טחון, אבל אפשר גם להמיר חצי מכמות הבשר בבשר הודו אדום (שוק) או לבן (חזה), או שווארמה טחונים. המומלץ מכולם הוא בשר שווארמה נקבה טחון.
המרכיבים ל-4-6 מנות:
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר טרי, טחון
2 פרוסות לחם
5 שיני שום, קלופות
1 ביצה
3 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב העגבניות:
ר' מתכון בהמשך
אופן ההכנה:
- מכינים את תערובת הבשר: שמים את הבשר בקערה גדולה. שמים את הלחם בקערה קטנה, מכסים במים ומניחים לכמה דקות. בינתיים, כותשים את השום לקערת הבשר ומוסיפים את הביצה. סוחטים את פרוסות הלחם מהמים, ומפוררים אותן לקערת הבשר. מוסיפים את פירורי הלחם, המלח והפלפל ומערבבים (בידיים!). מאחסנים את הקערה במקרר במשך חצי שעה לפחות (עד שעתיים), להתייצבות ולספיגת טעמים.
- מכינים את כדורי הבשר ומבשלים: כשהרוטב רותח, מוציאים את קערת הבשר מהמקרר ויוצרים מהעיסה כדורים קטנים, בערך בגודל כדורי פינג־פונג. שימו לב לא להדק מדי את הכדורים, כדי לשמור על אווריריות (אם העיסה דביקה, הרטיבו את הידיים). מניחים את הכדורים בסיר בצורה מסודרת, כך שלכל כדור יהיה מקום על תחתית הסיר.
- מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מסירים את המכסה והופכים את הכדורים, בעזרת כף עץ, כך שחלקם העליון שבצבץ מעט מחוץ לרוטב, ישקע בו. מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה נוספת. מגישים לצד פירה, אורז או כל תוספת חמה שבוחרים.
2. רוטב עגבניות
המרכיבים:
2 כפות שמן זית
2 קופסאות (600 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה גדולה (260 גרם) רסק עגבניות
1.5 כוסות מים רותחים
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2-1 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
- מחממים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה במשך 3-2 דקות. מוסיפים את שמן הזית ומחממים כדקה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות (בזהירות! המגע עם תחתית הסיר הלוהטת עלול לגרום להן לקפוץ ולהתיז) ואת רסק העגבניות, מערבבים ומטגנים 2 דקות.
- מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים ואת התבלינים (מתחילים עם כפית סוכר אחת, ולאחר שטועמים מחליטים אם להוסיף את הכפית השנייה). מערבבים, מבשלים עד שהרוטב רותח ומבעבע, ומנמיכים את הלהבה.
איך שומרים? 5-4 ימים, במקרר
המתכונים לקוחים מתוך מדור "בית הספר לבישול של לאשה ", שנמצא כעת באתר יחד עם עוד עשרות מתכונים שיעשו לכם סדר במטבח. האתר ממשיך להתעדכן וניתן לגלוש בו גם ממכשירים סלולריים ומטאבלטים.